Mięsa i wędliny zawierające najwięcej witaminy B1. Lista 9 produktów

Ocena: 1 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Polędwiczka wieprzowaWieprzowina (mięso wieprzowe)Łopatka wieprzowa

Polędwiczka wieprzowa, Wieprzowina (mięso wieprzowe), Łopatka wieprzowa, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy B1.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy B1 na 100g produktu.

TOP 9 zawierających najwięcej witaminy B1

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy B1. Na pierwszym miejscu znajduje się Polędwiczka wieprzowa - z największą zawartością witaminy B1 spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Wieprzowina (mięso wieprzowe) i Łopatka wieprzowa - zawartość witaminy B1 w tych jest również wysoka.

1) polędwiczka wieprzowa (0.95 mg)
2) wieprzowina (0.877 mg)
3) łopatka wieprzowa (0.599 mg)
4) grillowana karkówka (0.593 mg)
5) wątróbka z gęsi (0.562 mg)
6) schab pieczony (0.49 mg)
7) kotlet schabowy (0.49 mg)
8) golonka (0.442 mg)
9) pierś z kaczki (0.416 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają witamina B1. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz