Mięsa i wędliny zawierające najwięcej witaminy B1. Lista 9 produktów
Polędwiczka wieprzowa, Wieprzowina (mięso wieprzowe), Łopatka wieprzowa, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy B1.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy B1 na 100g produktu.
TOP 9 zawierających najwięcej witaminy B1
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy B1. Na pierwszym miejscu znajduje się Polędwiczka wieprzowa - z największą zawartością witaminy B1 spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Wieprzowina (mięso wieprzowe) i Łopatka wieprzowa - zawartość witaminy B1 w tych jest również wysoka.
1) polędwiczka wieprzowa (0.95 mg)
2) wieprzowina (0.877 mg)
3) łopatka wieprzowa (0.599 mg)
4) grillowana karkówka (0.593 mg)
5) wątróbka z gęsi (0.562 mg)
6) schab pieczony (0.49 mg)
7) kotlet schabowy (0.49 mg)
8) golonka (0.442 mg)
9) pierś z kaczki (0.416 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają witamina B1. Warto zainteresować się także nimi.
- wątroba wieprzowa (0.4 mg)
- mięso mielone wieprzowe (0.332 mg)
- wątróbka drobiowa (0.305 mg)
- pierś z gęsi (0.284 mg)
- mięso z kaczki (0.197 mg)
- suszona wołowina (0.154 mg)
- żabie udko (0.14 mg)
- baranina (0.14 mg)
- mięso z gęsi (0.129 mg)
- kotlet z piersi kurczaka (0.108 mg)
- Mostek wołowy (0.1 mg)
- konina (0.1 mg)
- udko z kurczaka (0.087 mg)
- podudzie z kurczaka (0.083 mg)
- smażona pierś kurczaka (0.079 mg)
- karkówka (0.075 mg)
- Podroby drobiowe (0.074 mg)
- stek (0.074 mg)
- ćwiartka z kurczaka (0.073 mg)
- cielęcina (0.07 mg)
- żeberko (0.07 mg)
- mięso kurczaka (0.068 mg)
- pierś z kurczaka (0.063 mg)
- grillowana pierś z kurczaka (0.063 mg)
- udziec z indyka bez skóry (0.06 mg)
- udziec z indyka (0.06 mg)
- mięso mielone wołowe (0.051 mg)
- wołowina (0.046 mg)
- pierś z indyka (0.042 mg)
- skrzydełko z kurczaka (0.04 mg)
- mięso z indyka (0.038 mg)
- tuszka z królika (0.03 mg)
- serce drobiowe (0 mg)
- bażant (0 mg)
- wątróbka z indyka (0 mg)
Napisz komentarz