Mięsa i wędliny zawierające najwięcej węglowodanów. Lista 9 produktów

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Suszona wołowina Wątróbka z gęsi Frankfuterki z indyka

Suszona wołowina, Wątróbka z gęsi, Frankfuterki z indyka, te trzy produkty z kategorii mięsa i wędliny zawierają w sobie najwięcej węglowodanów.

Poniżej prezentujemy listę mięs i wędlin z największą zawartością węglowodanów na 100g produktu.

TOP 9 mięs i wędlin zawierających najwięcej węglowodanów

To właśnie te mięsa i wędliny charakteryzują się największą zawartością węglowodanów. Na pierwszym miejscu znajduje się Suszona wołowina - z największą zawartością węglowodanów spośród wszystkich mięs i wędlin. Kolejne miejsca to Wątróbka z gęsi i Frankfuterki z indyka - zawartość węglowodanów w tych mięsach i wędlinach jest również wysoka.

1) suszona wołowina (11 g)
2) wątróbka z gęsi (6.32 g)
3) frankfurterka z indyka (3.81 g)
4) chorizo (3.78 g)
5) pastrami (3.34 g)
6) mortadela (3.05 g)
7) frankfurterka (2.97 g)
8) wędlina drobiowa (2.92 g)
9) frankfurterka drobiowa (2.74 g)

Powyższa lista mięs i wędlin to nie wszystko

Również poniżej wymienione mięsa i wędliny zawierają węglowodany. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Opiekun tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij