Mięsa i wędliny zawierające najwięcej sódu. Lista 9 produktów

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Suszona wołowinaKarkówka z grillaGrillowana pierś z kurczaka

Suszona wołowina, Karkówka z grilla, Grillowana pierś z kurczaka, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej sódu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością sódu na 100g produktu.

TOP 9 zawierających najwięcej sódu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością sódu. Na pierwszym miejscu znajduje się Suszona wołowina - z największą zawartością sódu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Karkówka z grilla i Grillowana pierś z kurczaka - zawartość sódu w tych jest również wysoka.

1) suszona wołowina (1785 g)
2) grillowana karkówka (525 g)
3) grillowana pierś z kurczaka (454 g)
4) skrzydełko z kurczaka (374 g)
5) kotlet z piersi kurczaka (321 g)
6) wątróbka z gęsi (140 g)
7) pierś z indyka (113 g)
8) podudzie z kurczaka (106 g)
9) mięso z indyka (105 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają sód. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz