Mięsa i wędliny zawierające najwięcej potasu. Lista 12 produktów

Ocena: 3.2 na podstawie 6 głosów. | 14 grudnia
Suszona wołowinaKarkówka z grillaWieprzowina (mięso wieprzowe)

Suszona wołowina, Karkówka z grilla, Wieprzowina (mięso wieprzowe), te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej potasu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością potasu na 100g produktu.

TOP 12 zawierających najwięcej potasu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością potasu. Na pierwszym miejscu znajduje się Suszona wołowina - z największą zawartością potasu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Karkówka z grilla i Wieprzowina (mięso wieprzowe) - zawartość potasu w tych jest również wysoka.

1) suszona wołowina (597 mg)
2) grillowana karkówka (486 mg)
3) wieprzowina (423 mg)
4) polędwiczka wieprzowa (421 mg)
5) mięso z gęsi (420 mg)
6) udziec z indyka bez skóry (414 mg)
7) udziec z indyka (384 mg)
8) konina (379 mg)
9) tuszka z królika (378 mg)
10) karkówka (361 mg)
11) cielęcina (337 mg)
12) pierś z gęsi (336 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają potas. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz