Mięsa i wędliny zawierające najwięcej magnezu. Lista 12 produktów
Suszona wołowina, Karkówka z grilla, Smażona pierś kurczaka, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej magnezu.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością magnezu na 100g produktu.
TOP 12 zawierających najwięcej magnezu
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością magnezu. Na pierwszym miejscu znajduje się Suszona wołowina - z największą zawartością magnezu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Karkówka z grilla i Smażona pierś kurczaka - zawartość magnezu w tych jest również wysoka.
1) suszona wołowina (51 mg)
2) grillowana karkówka (32 mg)
3) smażona pierś kurczaka (31 mg)
4) pierś z gęsi (29 mg)
5) tuszka z królika (29 mg)
6) polędwiczka wieprzowa (29 mg)
7) pierś z indyka (28 mg)
8) wieprzowina (28 mg)
9) udziec z indyka bez skóry (28 mg)
10) mięso kurczaka (27 mg)
11) udziec z indyka (26 mg)
12) karkówka (26 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają magnez. Warto zainteresować się także nimi.
- pierś z kurczaka (25 mg)
- konina (25 mg)
- mięso z indyka (25 mg)
- cielęcina (24 mg)
- mięso z gęsi (24 mg)
- wątróbka z gęsi (24 mg)
- kotlet z piersi kurczaka (23 mg)
- Mostek wołowy (23 mg)
- baranina (23 mg)
- udko z kurczaka (23 mg)
- wątroba wieprzowa (23 mg)
- stek (23 mg)
- pierś z kaczki (22 mg)
- grillowana pierś z kurczaka (22 mg)
- wołowina (21 mg)
- żabie udko (20 mg)
- schab pieczony (20 mg)
- bażant (20 mg)
- Podroby drobiowe (20 mg)
- kotlet schabowy (20 mg)
- żeberko (20 mg)
- ćwiartka z kurczaka (19 mg)
- wątróbka drobiowa (19 mg)
- łopatka wieprzowa (19 mg)
- podudzie z kurczaka (18 mg)
- golonka (17 mg)
- mięso mielone wołowe (17 mg)
- mięso mielone wieprzowe (16 mg)
- skrzydełko z kurczaka (16 mg)
- serce drobiowe (15 mg)
- mięso z kaczki (15 mg)
- wątróbka z indyka (15 mg)
Napisz komentarz