Mięsa i wędliny zawierające najwięcej magnezu. Lista 12 produktów

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Suszona wołowinaKarkówka z grillaSmażona pierś kurczaka

Suszona wołowina, Karkówka z grilla, Smażona pierś kurczaka, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej magnezu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością magnezu na 100g produktu.

TOP 12 zawierających najwięcej magnezu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością magnezu. Na pierwszym miejscu znajduje się Suszona wołowina - z największą zawartością magnezu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Karkówka z grilla i Smażona pierś kurczaka - zawartość magnezu w tych jest również wysoka.

1) suszona wołowina (51 mg)
2) grillowana karkówka (32 mg)
3) smażona pierś kurczaka (31 mg)
4) pierś z gęsi (29 mg)
5) tuszka z królika (29 mg)
6) polędwiczka wieprzowa (29 mg)
7) pierś z indyka (28 mg)
8) wieprzowina (28 mg)
9) udziec z indyka bez skóry (28 mg)
10) mięso kurczaka (27 mg)
11) udziec z indyka (26 mg)
12) karkówka (26 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają magnez. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz