Mięsa i wędliny zawierające najwięcej cholesterolu. Lista 11 produktów

Ocena: 2.8 na podstawie 5 głosów. | 14 grudnia
Wątróbka z gęsiPodroby drobiowe

Wątróbka z gęsi, Podroby drobiowe, Wątróbka wieprzowa, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej cholesterolu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością cholesterolu na 100g produktu.

TOP 11 zawierających najwięcej cholesterolu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością cholesterolu. Na pierwszym miejscu znajduje się Wątróbka z gęsi - z największą zawartością cholesterolu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Podroby drobiowe i Wątróbka wieprzowa - zawartość cholesterolu w tych jest również wysoka.

1) wątróbka z gęsi (515 mg)
2) Podroby drobiowe (357 mg)
3) wątroba wieprzowa (354 mg)
4) wątróbka drobiowa (345 mg)
5) wątróbka z indyka (331 mg)
6) serce drobiowe (136 mg)
7) cielęcina (103 mg)
8) ćwiartka z kurczaka (93 mg)
9) podudzie z kurczaka (92 mg)
10) udko z kurczaka (91 mg)
11) smażona pierś kurczaka (91 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają cholesterol. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz