Mięsa i wędliny zawierające najwięcej błonnika. Lista 9 produktów

Ocena: 3 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Suszona wołowinaKotlet z piersi kurczakaGrillowana pierś z kurczaka

Suszona wołowina, Kotlet z piersi kurczaka, Grillowana pierś z kurczaka, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej błonnika.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością błonnika na 100g produktu.

TOP 9 zawierających najwięcej błonnika

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością błonnika. Na pierwszym miejscu znajduje się Suszona wołowina - z największą zawartością błonnika spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Kotlet z piersi kurczaka i Grillowana pierś z kurczaka - zawartość błonnika w tych jest również wysoka.

1) suszona wołowina (1.8 g)
2) kotlet z piersi kurczaka (0.2 g)
3) grillowana pierś z kurczaka (0.2 g)
4) pierś z indyka (0 g)
5) golonka (0 g)
6) wołowina (0 g)
7) mięso kurczaka (0 g)
8) Mostek wołowy (0 g)
9) wieprzowina (0 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają błonnik. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz