Mięsa i wędliny zawierające najwięcej błonnika. Lista 9 produktów
Suszona wołowina, Kotlet z piersi kurczaka, Grillowana pierś z kurczaka, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej błonnika.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością błonnika na 100g produktu.
TOP 9 zawierających najwięcej błonnika
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością błonnika. Na pierwszym miejscu znajduje się Suszona wołowina - z największą zawartością błonnika spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Kotlet z piersi kurczaka i Grillowana pierś z kurczaka - zawartość błonnika w tych jest również wysoka.
1) suszona wołowina (1.8 g)
2) kotlet z piersi kurczaka (0.2 g)
3) grillowana pierś z kurczaka (0.2 g)
4) pierś z indyka (0 g)
5) golonka (0 g)
6) wołowina (0 g)
7) mięso kurczaka (0 g)
8) Mostek wołowy (0 g)
9) wieprzowina (0 g)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają błonnik. Warto zainteresować się także nimi.
- serce drobiowe (0 g)
- żabie udko (0 g)
- pierś z kurczaka (0 g)
- podudzie z kurczaka (0 g)
- schab pieczony (0 g)
- baranina (0 g)
- udko z kurczaka (0 g)
- ćwiartka z kurczaka (0 g)
- mięso mielone wieprzowe (0 g)
- bażant (0 g)
- pierś z gęsi (0 g)
- wątróbka drobiowa (0 g)
- mięso mielone wołowe (0 g)
- udziec z indyka bez skóry (0 g)
- Podroby drobiowe (0 g)
- skrzydełko z kurczaka (0 g)
- cielęcina (0 g)
- udziec z indyka (0 g)
- mięso z kaczki (0 g)
- smażona pierś kurczaka (0 g)
- konina (0 g)
- wątróbka z indyka (0 g)
- pierś z kaczki (0 g)
- tuszka z królika (0 g)
- wątroba wieprzowa (0 g)
- mięso z gęsi (0 g)
- grillowana karkówka (0 g)
- kotlet schabowy (0 g)
- wątróbka z gęsi (0 g)
- żeberko (0 g)
- karkówka (0 g)
- polędwiczka wieprzowa (0 g)
- mięso z indyka (0 g)
- łopatka wieprzowa (0 g)
- stek (0 g)
Napisz komentarz