Mięsa i wędliny zawierające najwięcej białka. Lista 10 produktów

Ocena: 2.3 na podstawie 6 głosów. | 14 grudnia

TOP 10 zawierających najwięcej białka

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością białka. Na pierwszym miejscu znajduje się Smażona pierś kurczaka - z największą zawartością białka spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Suszona wołowina i Karkówka z grilla - zawartość białka w tych jest również wysoka.

1) smażona pierś kurczaka (33.44 g)
2) suszona wołowina (33.2 g)
3) grillowana karkówka (29.13 g)
4) konina (28.14 g)
5) wieprzowina (27.32 g)
6) Podroby drobiowe (26.77 g)
7) karkówka (26.3 g)
8) polędwiczka wieprzowa (26.17 g)
9) wołowina (25.93 g)
10) stek (24.85 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają białko. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz