Mięsa i wędliny zawierające najwięcej białka. Lista 10 produktów
Smażona pierś kurczaka, Suszona wołowina, Karkówka z grilla, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej białka.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością białka na 100g produktu.
TOP 10 zawierających najwięcej białka
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością białka. Na pierwszym miejscu znajduje się Smażona pierś kurczaka - z największą zawartością białka spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Suszona wołowina i Karkówka z grilla - zawartość białka w tych jest również wysoka.
1) smażona pierś kurczaka (33.44 g)
2) suszona wołowina (33.2 g)
3) grillowana karkówka (29.13 g)
4) konina (28.14 g)
5) wieprzowina (27.32 g)
6) Podroby drobiowe (26.77 g)
7) karkówka (26.3 g)
8) polędwiczka wieprzowa (26.17 g)
9) wołowina (25.93 g)
10) stek (24.85 g)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają białko. Warto zainteresować się także nimi.
- cielęcina (24.38 g)
- pierś z gęsi (24.31 g)
- bażant (24 g)
- mięso mielone wołowe (23.87 g)
- kotlet z piersi kurczaka (23.73 g)
- schab pieczony (23.72 g)
- kotlet schabowy (23.72 g)
- pierś z indyka (23.66 g)
- mięso kurczaka (23.2 g)
- żeberko (22.77 g)
- mięso z gęsi (22.75 g)
- skrzydełko z kurczaka (22.6 g)
- wątroba wieprzowa (22 g)
- mięso z indyka (21.96 g)
- tuszka z królika (21.79 g)
- grillowana pierś z kurczaka (21.15 g)
- pierś z kurczaka (20.85 g)
- Mostek wołowy (20.72 g)
- pierś z kaczki (19.85 g)
- udziec z indyka bez skóry (19.4 g)
- udko z kurczaka (19.16 g)
- golonka (18.6 g)
- udziec z indyka (18.4 g)
- podudzie z kurczaka (18.08 g)
- baranina (18 g)
- wątróbka z indyka (18 g)
- mięso mielone wieprzowe (17.99 g)
- wątróbka drobiowa (16.92 g)
- żabie udko (16.4 g)
- ćwiartka z kurczaka (16.37 g)
- wątróbka z gęsi (16.37 g)
- serce drobiowe (16 g)
- łopatka wieprzowa (16 g)
- mięso z kaczki (11.49 g)
Napisz komentarz