Mięsa i wędliny zawierające najwięcej beta karotenu. Lista 10 produktów

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia

Wątróbka z indyka, Wątróbka wieprzowa, Baranina, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej beta karotenu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością beta karotenu na 100g produktu.

TOP 10 zawierających najwięcej beta karotenu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością beta karotenu. Na pierwszym miejscu znajduje się Wątróbka z indyka - z największą zawartością beta karotenu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Wątróbka wieprzowa i Baranina - zawartość beta karotenu w tych jest również wysoka.

1) wątróbka z indyka (29 mg)
2) wątroba wieprzowa (11 mg)
3) baranina (0 mg)
4) bażant (0 mg)
5) udziec z indyka bez skóry (0 mg)
6) udziec z indyka (0 mg)
7) łopatka wieprzowa (0 mg)
8) golonka (0 mg)
9) serce drobiowe (0 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają beta karoten. Warto zainteresować się także nimi.

    Marcin Piotrowicz
    Autdministrator tej strony:
    Marcin Piotrowicz

    Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
    Promotor zdrowego stylu odżywiania

    Napisz komentarz