Mięsa i wędliny zawierające najwięcej beta karotenu. Lista 10 produktów
Wątróbka z indyka, Wątróbka wieprzowa, Baranina, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej beta karotenu.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością beta karotenu na 100g produktu.
TOP 10 zawierających najwięcej beta karotenu
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością beta karotenu. Na pierwszym miejscu znajduje się Wątróbka z indyka - z największą zawartością beta karotenu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Wątróbka wieprzowa i Baranina - zawartość beta karotenu w tych jest również wysoka.
1) wątróbka z indyka (29 mg)
2) wątroba wieprzowa (11 mg)
3) baranina (0 mg)
4) bażant (0 mg)
5) udziec z indyka bez skóry (0 mg)
6) udziec z indyka (0 mg)
7) łopatka wieprzowa (0 mg)
8) golonka (0 mg)
9) serce drobiowe (0 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają beta karoten. Warto zainteresować się także nimi.
Napisz komentarz