Makaron ryżowy vs Mąka (pszenna)Co ma więcej kalorii, witamin, minerałów - co jest zdrowsze?
Kliknij na obrazek aby wyświetlić szczegóły produktu
Co ma więcej kalorii - makaron ryżowy czy mąka?
Już na pierwszy rzut oka widać, że makaron ryżowy ma dużo mniej kalorii niż mąka (ok. 237 %).
I w makaronie ryżowym i w mące kalorie pochodzą głównie z węglowodanów.
   Makaron ryżowy vs    Mąka (pszenna) - wykresy porównawcze
Ryż biały (0.4) więcej...Makaron sojowy (0.5) więcej...Gnocchi (1) więcej...Makaron ryżowy (1) więcej...Kuskus (1.4) więcej...Ryż brązowy (1.6) więcej...Owsianka (na wodzie) (1.7) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (1.8) więcej...Mąka gryczana (1.9) więcej...Ryż basmati (2) więcej...Mąka tortowa (2.3) więcej...Makaron (2.4) więcej...Kasza manna (2.5) więcej...Mąka (pszenna) (2.7) więcej...Kasza gryczana (2.7) więcej...Szklanka mąki (2.7) więcej...Mąka (2.7) więcej...Makaron nitki (2.8) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (2.8) więcej...Makaron penne (rurki) (2.8) więcej...Makaron jajeczny (3.3) więcej...Mąka orkiszowa (3.9) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (4.6) więcej...Mąka ryżowa (4.6) więcej...Mąka ziemniaczana (5.9) więcej...Mąka owsiana (6.5) więcej...Płatki kukurydziane (6.6) więcej...Płatki owsiane (6.9) więcej...Mąka kukurydziana (7.5) więcej...Mąka żytnia (8) więcej...Kasza jaglana (8.5) więcej...Granola (8.9) więcej...Musli (9.7) więcej...Soczewica czerwona (10.8) więcej...Kasza bulgur (12.5) więcej...Otręby owsiane (15) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (15.6) więcej...Otręby pszenne (42.4) więcej...Mąka kokosowa (46.7) więcej...
błonnik - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron sojowy (0.06) więcej...Kuskus (0.16) więcej...Makaron ryżowy (0.2) więcej...Ryż biały (0.28) więcej...Mąka ziemniaczana (0.34) więcej...Kasza gryczana (0.62) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.93) więcej...Ryż brązowy (0.97) więcej...Mąka (0.98) więcej...Mąka (pszenna) (0.98) więcej...Szklanka mąki (0.98) więcej...Makaron gotowany (1.05) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (1.16) więcej...Mąka tortowa (1.2) więcej...Mąka orkiszowa (1.3) więcej...Kasza manna (1.3) więcej...Kasza bulgur (1.33) więcej...Mąka żytnia (1.33) więcej...Owsianka (na wodzie) (1.36) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (1.4) więcej...Makaron penne (rurki) (1.4) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (1.5) więcej...Mąka krupczatka (1.6) więcej...Makaron (1.6) więcej...Mąka gryczana (2) więcej...Soczewica czerwona (2.17) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (2.3) więcej...Płatki kukurydziane (2.5) więcej...Mąka ryżowa (2.78) więcej...Makaron nitki (2.82) więcej...Mąka kukurydziana (3) więcej...Płatki orkiszowe (3.3) więcej...Kasza jaglana (4.22) więcej...Otręby żytnie (4.3) więcej...Makaron jajeczny (4.4) więcej...Otręby pszenne (4.6) więcej...Płatki ryżowe (4.9) więcej...Gnocchi (6.24) więcej...Musli (6.7) więcej...Otręby owsiane (7) więcej...Płatki owsiane (7.2) więcej...Mąka owsiana (9.12) więcej...Mąka kokosowa (13.33) więcej...Granola (24.31) więcej...
tłuszcz - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron ryżowy (0.14) więcej...Ryż biały (0.2) więcej...Kuskus (0.38) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.5) więcej...Ryż brązowy (0.56) więcej...Gnocchi (0.7) więcej...Ryż basmati (0.73) więcej...Kasza gryczana (0.8) więcej...Płatki kukurydziane (0.8) więcej...Kasza manna (0.9) więcej...Mąka żytnia (0.91) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (1.1) więcej...Makaron penne (rurki) (1.1) więcej...Mąka tortowa (1.1) więcej...Makaron gotowany (1.14) więcej...Mąka (1.17) więcej...Mąka (pszenna) (1.17) więcej...Szklanka mąki (1.17) więcej...Makaron (1.3) więcej...Mąka ziemniaczana (1.38) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (1.65) więcej...Mąka ryżowa (1.98) więcej...Makaron sojowy (2.17) więcej...Kasza bulgur (2.46) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (2.5) więcej...Makaron nitki (2.54) więcej...Mąka kukurydziana (3) więcej...Kasza jaglana (3.01) więcej...Musli (3.9) więcej...Płatki owsiane (3.9) więcej...Granola (3.95) więcej...Mąka gryczana (4) więcej...Mąka owsiana (4) więcej...Makaron jajeczny (4) więcej...Otręby owsiane (5.4) więcej...Owsianka (na wodzie) (5.96) więcej...Soczewica czerwona (7.39) więcej...Mąka kokosowa (13.33) więcej...Otręby pszenne (14.9) więcej...Płatki ryżowe (48) więcej...
żelazo - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron ryżowy (3) więcej...Makaron sojowy (3) więcej...Płatki kukurydziane (6) więcej...Kuskus (8) więcej...Mąka tortowa (10) więcej...Gnocchi (11) więcej...Ryż biały (12) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (18) więcej...Kasza manna (18) więcej...Makaron gotowany (18) więcej...Mąka (pszenna) (22) więcej...Szklanka mąki (22) więcej...Mąka (22) więcej...Makaron (22) więcej...Owsianka (na wodzie) (26) więcej...Mąka żytnia (32) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (34) więcej...Makaron penne (rurki) (34) więcej...Ryż brązowy (39) więcej...Mąka kukurydziana (40) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (45) więcej...Kasza gryczana (51) więcej...Makaron jajeczny (58) więcej...Soczewica czerwona (59) więcej...Mąka ziemniaczana (65) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (79) więcej...Mąka ryżowa (112) więcej...Kasza jaglana (114) więcej...Płatki owsiane (129) więcej...Musli (136) więcej...Mąka owsiana (144) więcej...Kasza bulgur (164) więcej...Granola (168) więcej...Płatki ryżowe (206) więcej...Mąka gryczana (219) więcej...Otręby owsiane (235) więcej...Otręby pszenne (490) więcej...
magnez - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Kuskus (0.1) więcej...Ryż brązowy (0.2) więcej...Mąka (pszenna) (0.3) więcej...Szklanka mąki (0.3) więcej...Kasza jaglana (0.9) więcej...Makaron ryżowy (1) więcej...Kasza bulgur (1.9) więcej...Kasza gryczana (1.9) więcej...Makaron sojowy (2) więcej...Ryż biały (3) więcej...Makaron gotowany (6) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (7) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (20) więcej...Płatki kukurydziane (40) więcej...Mąka tortowa (67) więcej...Owsianka (na wodzie) (77) więcej...Kasza manna (93) więcej...Makaron (100) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (116) więcej...Makaron penne (rurki) (116) więcej...Mąka kukurydziana (127) więcej...Makaron jajeczny (241) więcej...Musli (381) więcej...Płatki owsiane (433) więcej...Mąka gryczana (441) więcej...Płatki ryżowe (590) więcej...Otręby owsiane (734) więcej...Otręby pszenne (1276) więcej...
fosfor - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron ryżowy (4) więcej...Makaron sojowy (10) więcej...Makaron gotowany (24) więcej...Ryż biały (35) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (44) więcej...Kuskus (58) więcej...Owsianka (na wodzie) (61) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (77) więcej...Ryż brązowy (86) więcej...Kasza gryczana (88) więcej...Płatki kukurydziane (100) więcej...Mąka (pszenna) (107) więcej...Szklanka mąki (107) więcej...Mąka (107) więcej...Mąka tortowa (110) więcej...Kasza manna (116) więcej...Gnocchi (134) więcej...Makaron (149) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (180) więcej...Makaron penne (rurki) (180) więcej...Mąka kukurydziana (193) więcej...Kasza jaglana (195) więcej...Mąka żytnia (224) więcej...Makaron jajeczny (244) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (280) więcej...Mąka ryżowa (289) więcej...Mąka owsiana (371) więcej...Płatki owsiane (379) więcej...Płatki ryżowe (385) więcej...Kasza bulgur (410) więcej...Musli (443) więcej...Mąka gryczana (521) więcej...Granola (539) więcej...Otręby owsiane (566) więcej...Soczewica czerwona (668) więcej...Mąka ziemniaczana (1001) więcej...Otręby pszenne (1121) więcej...Mąka kokosowa (2000) więcej...
potas - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron sojowy (0.16) więcej...Makaron ryżowy (1.79) więcej...Gnocchi (2.36) więcej...Owsianka (na wodzie) (2.37) więcej...Ryż biały (2.69) więcej...Ryż brązowy (2.74) więcej...Kasza gryczana (3.38) więcej...Kuskus (3.79) więcej...Makaron gotowany (5.15) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (5.8) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (5.82) więcej...Mąka kukurydziana (5.9) więcej...Płatki kukurydziane (6.9) więcej...Mąka ziemniaczana (6.9) więcej...Płatki ryżowe (7.1) więcej...Mąka ryżowa (7.23) więcej...Ryż basmati (8.16) więcej...Kasza manna (8.7) więcej...Mąka żytnia (9.82) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (9.91) więcej...Mąka tortowa (10.1) więcej...Mąka krupczatka (10.3) więcej...Mąka (10.33) więcej...Mąka (pszenna) (10.33) więcej...Szklanka mąki (10.33) więcej...Mąka orkiszowa (10.6) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (10.7) więcej...Makaron penne (rurki) (10.7) więcej...Makaron (11) więcej...Kasza jaglana (11.02) więcej...Musli (11.2) więcej...Makaron nitki (11.27) więcej...Płatki owsiane (11.9) więcej...Płatki orkiszowe (12) więcej...Kasza bulgur (12.29) więcej...Granola (13.67) więcej...Makaron jajeczny (14) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (14.1) więcej...Mąka gryczana (14.6) więcej...Mąka owsiana (14.66) więcej...Otręby żytnie (15) więcej...Otręby pszenne (16) więcej...Otręby owsiane (17) więcej...Mąka kokosowa (20) więcej...Soczewica czerwona (23.91) więcej...
białko - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Mąka gryczana (1) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (1) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (1) więcej...Makaron penne (rurki) (1) więcej...Ryż biały (1) więcej...Mąka kukurydziana (2) więcej...Mąka żytnia (2) więcej...Mąka (pszenna) (2) więcej...Szklanka mąki (2) więcej...Mąka tortowa (2) więcej...Mąka (2) więcej...Makaron (2) więcej...Kasza manna (3) więcej...Kasza gryczana (4) więcej...Otręby owsiane (4) więcej...Ryż brązowy (4) więcej...Kuskus (5) więcej...Kasza jaglana (5) więcej...Płatki owsiane (5) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (6) więcej...Makaron gotowany (6) więcej...Soczewica czerwona (7) więcej...Mąka ryżowa (8) więcej...Otręby pszenne (9) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (9) więcej...Makaron sojowy (10) więcej...Kasza bulgur (17) więcej...Mąka owsiana (19) więcej...Makaron ryżowy (19) więcej...Makaron jajeczny (21) więcej...Granola (26) więcej...Makaron nitki (28) więcej...Płatki ryżowe (32) więcej...Owsianka (na wodzie) (49) więcej...Mąka ziemniaczana (55) więcej...Musli (122) więcej...Mąka kokosowa (200) więcej...Gnocchi (289) więcej...Płatki kukurydziane (1167) więcej...
sód - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Płatki kukurydziane (0.007) więcej...Makaron ryżowy (0.018) więcej...Ryż biały (0.02) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.02) więcej...Kasza gryczana (0.04) więcej...Kuskus (0.063) więcej...Mąka tortowa (0.111) więcej...Gnocchi (0.111) więcej...Kasza manna (0.113) więcej...Mąka (pszenna) (0.12) więcej...Szklanka mąki (0.12) więcej...Mąka (0.12) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (0.12) więcej...Makaron penne (rurki) (0.12) więcej...Makaron sojowy (0.15) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (0.157) więcej...Makaron (0.16) więcej...Ryż brązowy (0.178) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (0.191) więcej...Makaron gotowany (0.209) więcej...Mąka ziemniaczana (0.228) więcej...Kasza bulgur (0.232) więcej...Mąka żytnia (0.331) więcej...Mąka kukurydziana (0.371) więcej...Musli (0.385) więcej...Kasza jaglana (0.421) więcej...Mąka ryżowa (0.443) więcej...Płatki owsiane (0.462) więcej...Soczewica czerwona (0.51) więcej...Granola (0.548) więcej...Mąka owsiana (0.692) więcej...Otręby pszenne (0.96) więcej...Makaron jajeczny (1.1) więcej...Otręby owsiane (1.2) więcej...Płatki ryżowe (2.6) więcej...
witamina b1 - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron ryżowy (0.004) więcej...Ryż biały (0.013) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.02) więcej...Kuskus (0.027) więcej...Kasza manna (0.028) więcej...Kasza gryczana (0.039) więcej...Szklanka mąki (0.04) więcej...Mąka (0.04) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (0.04) więcej...Makaron penne (rurki) (0.04) więcej...Mąka (pszenna) (0.04) więcej...Płatki kukurydziane (0.048) więcej...Mąka tortowa (0.051) więcej...Mąka ziemniaczana (0.051) więcej...Makaron (0.06) więcej...Ryż brązowy (0.069) więcej...Mąka ryżowa (0.08) więcej...Gnocchi (0.088) więcej...Mąka żytnia (0.09) więcej...Mąka kukurydziana (0.1) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (0.103) więcej...Soczewica czerwona (0.106) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (0.114) więcej...Kasza bulgur (0.115) więcej...Mąka owsiana (0.125) więcej...Otręby pszenne (0.148) więcej...Musli (0.149) więcej...Makaron gotowany (0.15) więcej...Płatki owsiane (0.151) więcej...Makaron jajeczny (0.16) więcej...Owsianka (na wodzie) (0.215) więcej...Kasza jaglana (0.29) więcej...Granola (0.354) więcej...Płatki ryżowe (2.2) więcej...
witamina b2 - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron ryżowy (0.072) więcej...Płatki kukurydziane (0.17) więcej...Makaron sojowy (0.2) więcej...Ryż biały (0.4) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.4) więcej...Kasza manna (0.74) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (0.74) więcej...Makaron penne (rurki) (0.74) więcej...Mąka żytnia (0.8) więcej...Płatki owsiane (0.87) więcej...Makaron jajeczny (0.89) więcej...Mąka tortowa (0.93) więcej...Kasza gryczana (0.94) więcej...Makaron (0.98) więcej...Kuskus (0.983) więcej...Makaron gotowany (0.992) więcej...Gnocchi (1.114) więcej...Mąka (pszenna) (1.25) więcej...Szklanka mąki (1.25) więcej...Mąka (1.25) więcej...Mąka kukurydziana (1.32) więcej...Mąka owsiana (1.474) więcej...Soczewica czerwona (1.495) więcej...Musli (2.04) więcej...Ryż brązowy (2.561) więcej...Granola (2.739) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (2.887) więcej...Owsianka (na wodzie) (3.025) więcej...Mąka ziemniaczana (3.507) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (4.604) więcej...Mąka gryczana (4.72) więcej...Kasza jaglana (4.72) więcej...Kasza bulgur (5.114) więcej...Mąka ryżowa (6.34) więcej...Otręby pszenne (8.89) więcej...
niacyna - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron ryżowy (0.006) więcej...Mąka tortowa (0.02) więcej...Płatki kukurydziane (0.03) więcej...Makaron gotowany (0.034) więcej...Szklanka mąki (0.044) więcej...Mąka (0.044) więcej...Mąka (pszenna) (0.044) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.049) więcej...Makaron sojowy (0.05) więcej...Kuskus (0.051) więcej...Kasza manna (0.07) więcej...Makaron (0.07) więcej...Kasza gryczana (0.077) więcej...Ryż biały (0.093) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (0.097) więcej...Gnocchi (0.097) więcej...Makaron jajeczny (0.1) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (0.1) więcej...Makaron penne (rurki) (0.1) więcej...Ryż brązowy (0.123) więcej...Mąka owsiana (0.125) więcej...Płatki owsiane (0.15) więcej...Mąka żytnia (0.234) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (0.26) więcej...Musli (0.28) więcej...Owsianka (na wodzie) (0.29) więcej...Mąka kukurydziana (0.33) więcej...Kasza bulgur (0.342) więcej...Granola (0.37) więcej...Kasza jaglana (0.384) więcej...Soczewica czerwona (0.403) więcej...Mąka ryżowa (0.736) więcej...Mąka ziemniaczana (0.769) więcej...Otręby pszenne (1.33) więcej...
witamina b6 - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron ryżowy (0.001) więcej...Makaron sojowy (0.002) więcej...Ryż biały (0.003) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.007) więcej...Ryż brązowy (0.009) więcej...Kasza gryczana (0.014) więcej...Kuskus (0.015) więcej...Mąka ryżowa (0.016) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (0.02) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (0.023) więcej...Mąka żytnia (0.023) więcej...Mąka ziemniaczana (0.025) więcej...Mąka (pszenna) (0.026) więcej...Szklanka mąki (0.026) więcej...Mąka (0.026) więcej...Kasza bulgur (0.027) więcej...Gnocchi (0.029) więcej...Mąka owsiana (0.032) więcej...Granola (0.084) więcej...Kasza jaglana (0.085) więcej...Makaron gotowany (0.104) więcej...Soczewica czerwona (0.204) więcej...Owsianka (na wodzie) (39) więcej...
kwas foliowy - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Kasza jęczmienna (pęczak) (0.02) więcej...Makaron ryżowy (0.03) więcej...Ryż biały (0.04) więcej...Kasza jaglana (0.05) więcej...Mąka (pszenna) (0.06) więcej...Kasza bulgur (0.06) więcej...Szklanka mąki (0.06) więcej...Mąka (0.06) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.06) więcej...Owsianka (na wodzie) (0.07) więcej...Kasza gryczana (0.09) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (0.1) więcej...Płatki kukurydziane (0.1) więcej...Kasza manna (0.1) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (0.11) więcej...Makaron penne (rurki) (0.11) więcej...Makaron sojowy (0.13) więcej...Kuskus (0.13) więcej...Ryż brązowy (0.17) więcej...Gnocchi (0.2) więcej...Mąka ziemniaczana (0.25) więcej...Mąka kukurydziana (0.3) więcej...Makaron jajeczny (0.37) więcej...Makaron (0.38) więcej...Mąka tortowa (0.4) więcej...Mąka ryżowa (0.6) więcej...Mąka owsiana (0.7) więcej...Mąka żytnia (0.83) więcej...Otręby owsiane (1) więcej...Płatki owsiane (1.8) więcej...Otręby pszenne (3.81) więcej...Płatki ryżowe (5) więcej...Musli (6.36) więcej...Granola (11.1) więcej...
witamina e - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Płatki kukurydziane (4.4) więcej...Granola (5.84) więcej...Mąka ziemniaczana (6.52) więcej...Soczewica czerwona (7.82) więcej...Mąka owsiana (8.55) więcej...Kasza jaglana (8.67) więcej...Kasza bulgur (9) więcej...Płatki owsiane (10) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (10.09) więcej...Mąka żytnia (11.4) więcej...Otręby pszenne (11.5) więcej...Mąka (pszenna) (11.92) więcej...Szklanka mąki (11.92) więcej...Mąka (11.92) więcej...Mąka ryżowa (11.97) więcej...Mąka kukurydziana (12.4) więcej...Kasza manna (13) więcej...Makaron sojowy (13.42) więcej...Mąka tortowa (14.5) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (60.72) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (62.13) więcej...Ryż biały (68.44) więcej...Makaron gotowany (68.56) więcej...Ryż brązowy (70.27) więcej...Kuskus (72.57) więcej...Gnocchi (73.19) więcej...Makaron ryżowy (73.82) więcej...Kasza gryczana (75.63) więcej...Owsianka (na wodzie) (84.03) więcej...
woda - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Kuskus (0.1) więcej...Płatki kukurydziane (0.16) więcej...Ryż brązowy (0.2) więcej...Mąka (pszenna) (0.3) więcej...Szklanka mąki (0.3) więcej...Mąka tortowa (0.56) więcej...Owsianka (na wodzie) (0.62) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (0.64) więcej...Makaron penne (rurki) (0.64) więcej...Mąka kukurydziana (0.84) więcej...Kasza manna (0.85) więcej...Kasza jaglana (0.9) więcej...Makaron (0.91) więcej...Makaron ryżowy (1) więcej...Kasza bulgur (1.9) więcej...Kasza gryczana (1.9) więcej...Makaron jajeczny (1.9) więcej...Płatki ryżowe (2) więcej...Makaron sojowy (2) więcej...Ryż biały (3) więcej...Musli (3.01) więcej...Otręby owsiane (3.1) więcej...Płatki owsiane (3.1) więcej...Mąka gryczana (3.75) więcej...Makaron gotowany (6) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (7) więcej...Otręby pszenne (8.85) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (20) więcej...
cynk - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Owsianka (na wodzie) (11.67) więcej...Gnocchi (17.06) więcej...Kasza gryczana (19.94) więcej...Kuskus (23.22) więcej...Makaron ryżowy (24.01) więcej...Makaron gotowany (24.93) więcej...Ryż brązowy (25.58) więcej...Otręby żytnie (26) więcej...Ryż biały (28.17) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (30.86) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (31.51) więcej...Granola (53.88) więcej...Makaron nitki (54.93) więcej...Mąka kokosowa (60) więcej...Otręby pszenne (61.9) więcej...Soczewica czerwona (63.1) więcej...Musli (63.9) więcej...Płatki orkiszowe (65) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (65.4) więcej...Mąka owsiana (65.7) więcej...Otręby owsiane (66) więcej...Mąka gryczana (68.3) więcej...Płatki owsiane (69.3) więcej...Makaron jajeczny (71) więcej...Mąka krupczatka (71.6) więcej...Kasza jaglana (72.85) więcej...Mąka orkiszowa (74) więcej...Mąka tortowa (74) więcej...Kasza bulgur (75.87) więcej...Mąka (76.31) więcej...Mąka (pszenna) (76.31) więcej...Szklanka mąki (76.31) więcej...Mąka ryżowa (76.48) więcej...Mąka żytnia (76.68) więcej...Kasza manna (76.7) więcej...Makaron (77.6) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (77.72) więcej...Mąka kukurydziana (78) więcej...Płatki ryżowe (78) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (79.4) więcej...Makaron penne (rurki) (79.4) więcej...Ryż basmati (79.59) więcej...Mąka ziemniaczana (83.1) więcej...Płatki kukurydziane (83.6) więcej...Makaron sojowy (86.09) więcej...
węglowodany - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Owsianka (na wodzie) (68) więcej...Kasza gryczana (92) więcej...Makaron ryżowy (108) więcej...Kuskus (112) więcej...Ryż brązowy (123) więcej...Ryż biały (130) więcej...Makaron gotowany (131) więcej...Gnocchi (133) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (158) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (159) więcej...Otręby pszenne (185) więcej...Otręby żytnie (205) więcej...Otręby owsiane (246) więcej...Makaron nitki (296) więcej...Płatki orkiszowe (335) więcej...Mąka kukurydziana (337) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (339) więcej...Kasza bulgur (342) więcej...Mąka krupczatka (342) więcej...Mąka tortowa (343) więcej...Ryż basmati (347) więcej...Mąka gryczana (347) więcej...Kasza manna (348) więcej...Makaron sojowy (351) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (352) więcej...Mąka orkiszowa (357) więcej...Mąka żytnia (357) więcej...Mąka ziemniaczana (357) więcej...Soczewica czerwona (358) więcej...Mąka ryżowa (363) więcej...Płatki kukurydziane (363) więcej...Mąka (364) więcej...Mąka (pszenna) (364) więcej...Makaron (364) więcej...Szklanka mąki (364) więcej...Płatki owsiane (366) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (367) więcej...Makaron penne (rurki) (367) więcej...Kasza jaglana (378) więcej...Musli (378) więcej...Makaron jajeczny (384) więcej...Płatki ryżowe (391) więcej...Mąka kokosowa (400) więcej...Mąka owsiana (404) więcej...Granola (489) więcej...
kalorie - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Ryż brązowy (3) więcej...Makaron ryżowy (4) więcej...Makaron gotowany (6) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (7) więcej...Mąka kukurydziana (7) więcej...Kasza gryczana (7) więcej...Kuskus (8) więcej...Kasza jaglana (8) więcej...Płatki kukurydziane (8) więcej...Ryż biały (10) więcej...Mąka ryżowa (11) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (12) więcej...Mąka żytnia (13) więcej...Mąka (pszenna) (15) więcej...Szklanka mąki (15) więcej...Mąka (15) więcej...Kasza manna (17) więcej...Mąka tortowa (18) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (19) więcej...Makaron penne (rurki) (19) więcej...Makaron (20) więcej...Gnocchi (21) więcej...Makaron sojowy (25) więcej...Makaron nitki (28) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (29) więcej...Kasza bulgur (35) więcej...Makaron jajeczny (35) więcej...Mąka gryczana (40) więcej...Mąka kokosowa (47) więcej...Soczewica czerwona (48) więcej...Płatki owsiane (54) więcej...Mąka owsiana (55) więcej...Otręby owsiane (58) więcej...Mąka ziemniaczana (65) więcej...Musli (71) więcej...Granola (76) więcej...Owsianka (na wodzie) (80) więcej...Otręby pszenne (119) więcej...Płatki ryżowe (850) więcej...
wapń - makaron ryżowy vs. mąka na tle produktów zbożowych
Makaron ryżowy (100g) - kalorie
108kcal- Kalorie108 kcal
- Węglowodany24.01 g
- Tłuszcze0.2 g
- Błonnik1 g
- Białko1.79 g
- Woda73.82 g
Makaron ryżowy - skład energetyczny
- 91% WĘGL.
- 7% BIAŁKO
- 2% TŁUSZCZ
Makaron ryżowy - witaminy w 100g
- Witamina B1 (Tiamina)0.018 mg
- Witamina B2 (Ryboflawina)0.004 mg
- Witamina B3 (Niacyna)0.072 mg
- Witamina B60.006 mg
- Witamina B9 (Kw. foliowy)0.001 mg
- Witamina E0.03 mg
Makaron ryżowy - minerały w 100g
- Wapń4 mg
- Żelazo0.14 mg
- Magnez3 mg
- Fosfor1 mg
- Potas4 mg
- Sód19 mg
- Cynk1 mg
Mąka (pszenna) (100g) - kalorie
364kcal- Kalorie364 kcal
- Węglowodany76.31 g
- Tłuszcze0.98 g
- Błonnik2.7 g
- Białko10.33 g
- Woda11.92 g
Mąka (pszenna) - skład energetyczny
- 86% WĘGL.
- 12% BIAŁKO
- 2% TŁUSZCZ
Mąka (pszenna) - witaminy w 100g
- Witamina B1 (Tiamina)0.12 mg
- Witamina B2 (Ryboflawina)0.04 mg
- Witamina B3 (Niacyna)1.25 mg
- Witamina B60.044 mg
- Witamina B9 (Kw. foliowy)0.026 mg
- Witamina E0.06 mg
Mąka (pszenna) - minerały w 100g
- Wapń15 mg
- Żelazo1.17 mg
- Magnez22 mg
- Fosfor0.3 mg
- Potas107 mg
- Sód2 mg
- Cynk0.3 mg
Co ma więcej wartości odżywczych - makaron ryżowy czy mąka?
- Kalorie: mąka - ok. 237% więcej niż makaron ryżowy.
- Węglowodany: mąka - ok. 218% więcej niż makaron ryżowy.
- Tłuszcze: mąka - ok. 390% więcej niż makaron ryżowy.
- Błonnik: mąka - ok. 170% więcej niż makaron ryżowy.
- Białko: mąka - ok. 477% więcej niż makaron ryżowy.
- Woda: makaron ryżowy - ok. 84% więcej niż mąka.
Co ma więcej witamin - makaron ryżowy czy mąka?
- Witamina B1 (Tiamina): mąka - ok. 567% więcej niż makaron ryżowy.
- Witamina B2 (Ryboflawina): mąka - ok. 900% więcej niż makaron ryżowy.
- Witamina B3 (Niacyna): mąka - ok. 1636% więcej niż makaron ryżowy.
- Witamina B6: mąka - ok. 633% więcej niż makaron ryżowy.
- Witamina B9 (Kw. foliowy): mąka - ok. 2500% więcej niż makaron ryżowy.
- Witamina E: mąka - ok. 100% więcej niż makaron ryżowy.
Co ma więcej minerałów - makaron ryżowy czy mąka?
- Wapń: mąka - ok. 275% więcej niż makaron ryżowy.
- Żelazo: mąka - ok. 736% więcej niż makaron ryżowy.
- Magnez: mąka - ok. 633% więcej niż makaron ryżowy.
- Fosfor: makaron ryżowy - ok. 70% więcej niż mąka.
- Potas: mąka - ok. 2575% więcej niż makaron ryżowy.
- Sód: makaron ryżowy - ok. 89% więcej niż mąka.
- Cynk: makaron ryżowy - ok. 70% więcej niż mąka.
Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych
Porównania makaronu ryżowego
Porównania mąki
Dowiedz się:
- Co ma więcej kalorii? makaron ryżowy vs makaron razowy?
- Co ma więcej minerałów? makaron ryżowy vs musli?
- Co zawiera więcej cukru? makaron sojowy vs makaron?
- Co ma więcej witamin? makaron sojowy vs płatki kukurydziane?
- Co ma więcej błonnika?makaron sojowy vs płatki owsiane?
- Co zawiera więcej witaminy C? makaron sojowy vs ryż?
- Gdzie jest więcej magnezu? makaron sojowy vs ryż brązowy?
- Co ma niższy indeks glikemiczny? makaron sojowy vs owsianka?
- Co ma więcej białka? makaron sojowy vs makaron?
- Co ma więcej potasu? makaron sojowy vs spaghetti?
Dodaj opinię