Pieczarka - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki pieczarki

Ocena: 4.5 na podstawie 68 głosów.
Kategorie | Warzywa

Charakterystyczne właściwości pieczarki

Pieczarka - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Jakie właściwości ma pieczarka na tle innych warzyw?

W porównaniu z innymi warzywami pieczarka charakteryzuje się sporą zawartością błonnika, żelaza, witaminy B2 i niacyny (witaminy B3). Zawiera też dawkę potasu, białka i witaminy B1.

Dynia (0.5) więcej...Rukiew wodna (0.5) więcej...Ogórek (0.5) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.5) więcej...Cykoria (0.9) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1) więcej...Cukinia (1) więcej...Pomidor (1.2) więcej...Pomidor koktajlowy (1.2) więcej...Ogórek kiszony (1.2) więcej...Sałata (1.3) więcej...Rukola (1.6) więcej...Boćwina (1.6) więcej...Rzodkiewka (1.6) więcej...Cebula (1.7) więcej...Cebula czerwona (1.7) więcej...Rzepa (1.8) więcej...Por (1.8) więcej...Maniok (1.8) więcej...Rabarbar (1.8) więcej...Dynia piżmowa (2) więcej...Kalafior (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Kukurydza (2) więcej...Czosnek (2.1) więcej...Szparagi (2.1) więcej...Ziemniaki (2.1) więcej...Papryka (2.1) więcej...Seler naciowy (2.1) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.2) więcej...Pędy bambusa (2.2) więcej...Pieczarka (2.2) więcej...Szpinak (2.2) więcej...Oliwki czarne (2.4) więcej...Oliwka (zielona) (2.4) więcej...Kapusta (2.5) więcej...Szczypiorek (2.5) więcej...Brokuł (2.6) więcej...Rapini (2.7) więcej...Marchew (2.8) więcej...Buraki (2.8) więcej...Gorzki melon (2.8) więcej...Kapusta kiszona (2.9) więcej...Batat (3) więcej...Fenkuł włoski (3.1) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.1) więcej...Moringa (3.2) więcej...Kapusta sitowata (3.2) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Bakłażan (3.4) więcej...Jarmuż (3.6) więcej...Kalarepa (3.6) więcej...Brukselka (3.8) więcej...Piżmian (3.8) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (4) więcej...Pochrzyn (4.1) więcej...Pasternak (4.9) więcej...Korzeń lotosu (4.9) więcej...Groszek (5.1) więcej...Karczoch (5.4) więcej...Pomidory suszone (5.8) więcej...Bób (7.5) więcej...Soczewica (7.9) więcej...Fasola Goa (8) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (12.2) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (19) więcej...Fasola Fava (25) więcej...
Zawartość błonnika w pieczarce i innych warzywach
Seler naciowy (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.2) więcej...Rabarbar (0.22) więcej...Bakłażan (0.24) więcej...Maniok (0.27) więcej...Ogórek (0.28) więcej...Marchew (0.3) więcej...Pomidor (0.3) więcej...Rzepa (0.3) więcej...Rzodkiewka (0.34) więcej...Moringa (0.36) więcej...Cukinia (0.37) więcej...Ogórek kiszony (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Kalafior (0.42) więcej...Papryka (0.43) więcej...Gorzki melon (0.43) więcej...Kapusta (0.47) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.47) więcej...Pędy bambusa (0.5) więcej...Cebula czerwona (0.5) więcej...Papryka zielona (0.5) więcej...Pomidor koktajlowy (0.5) więcej...Kukurydza (0.52) więcej...Pochrzyn (0.54) więcej...Cykoria (0.57) więcej...Pasternak (0.59) więcej...Batat (0.61) więcej...Dynia piżmowa (0.7) więcej...Kozibród, salsefia (0.7) więcej...Fenkuł włoski (0.73) więcej...Brokuł (0.73) więcej...Piżmian (0.8) więcej...Dynia (0.8) więcej...Buraki (0.8) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.8) więcej...Ziemniaki (0.81) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.83) więcej...Sałata (0.86) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.08) więcej...Szparagi (1.14) więcej...Korzeń lotosu (1.16) więcej...Wyćwiklin (1.2) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (1.2) więcej...Karczoch (1.28) więcej...Brukselka (1.4) więcej...Rukola (1.46) więcej...Groszek (1.47) więcej...Jarmuż (1.47) więcej...Kapusta kiszona (1.47) więcej...Fasola Goa (1.5) więcej...Bób (1.55) więcej...Szczypiorek (1.6) więcej...Oliwki czarne (1.6) więcej...Oliwka (zielona) (1.6) więcej...Kapusta sitowata (1.64) więcej...Czosnek (1.7) więcej...Pieczarka (1.74) więcej...Boćwina (1.8) więcej...Algi (1.9) więcej...Portulaka (1.99) więcej...Por (2.1) więcej...Rapini (2.14) więcej...Pomidory suszone (2.68) więcej...Szpinak (2.71) więcej...Soczewica (3.33) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (4.31) więcej...Fasola Fava (6.7) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (7.51) więcej...
Zawartość żelaza w pieczarce i innych warzywach
Ogórek kiszony (0.01) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.02) więcej...Dynia piżmowa (0.02) więcej...Kalarepa (0.02) więcej...Kapusta kiszona (0.022) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.022) więcej...Cebula (0.027) więcej...Cykoria (0.028) więcej...Cebula czerwona (0.03) więcej...Por (0.03) więcej...Rzepa (0.03) więcej...Papryka zielona (0.03) więcej...Rabarbar (0.03) więcej...Fenkuł włoski (0.032) więcej...Ziemniaki (0.032) więcej...Pochrzyn (0.032) więcej...Ogórek (0.033) więcej...Bakłażan (0.037) więcej...Rzodkiewka (0.039) więcej...Kapusta (0.04) więcej...Gorzki melon (0.04) więcej...Pomidor koktajlowy (0.042) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.048) więcej...Maniok (0.048) więcej...Pasternak (0.05) więcej...Kukurydza (0.055) więcej...Buraki (0.057) więcej...Marchew (0.058) więcej...Piżmian (0.06) więcej...Kalafior (0.06) więcej...Batat (0.061) więcej...Karczoch (0.066) więcej...Pędy bambusa (0.07) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.07) więcej...Soczewica (0.073) więcej...Moringa (0.074) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.075) więcej...Sałata (0.08) więcej...Papryka (0.085) więcej...Rukola (0.086) więcej...Boćwina (0.09) więcej...Cukinia (0.094) więcej...Fasola Goa (0.1) więcej...Czosnek (0.11) więcej...Dynia (0.11) więcej...Kapusta sitowata (0.11) więcej...Portulaka (0.112) więcej...Szczypiorek (0.115) więcej...Brokuł (0.117) więcej...Rukiew wodna (0.12) więcej...Rapini (0.129) więcej...Jarmuż (0.13) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.13) więcej...Groszek (0.132) więcej...Szparagi (0.141) więcej...Wyćwiklin (0.155) więcej...Szpinak (0.189) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (0.202) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (0.212) więcej...Korzeń lotosu (0.22) więcej...Kozibród, salsefia (0.22) więcej...Bób (0.29) więcej...Pieczarka (0.3) więcej...Fasola Fava (0.333) więcej...Pomidory suszone (0.383) więcej...Seler naciowy (0.57) więcej...Brukselka (0.9) więcej...
Zawartość witaminy b2 w pieczarce i innych warzywach
Ogórek (0.098) więcej...Oliwka (zielona) (0.1) więcej...Cebula (0.116) więcej...Kapusta kiszona (0.143) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.2) więcej...Cebula czerwona (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Kapusta (0.234) więcej...Rzodkiewka (0.254) więcej...Cykoria (0.255) więcej...Rabarbar (0.3) więcej...Rukola (0.305) więcej...Seler naciowy (0.32) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.32) więcej...Buraki (0.334) więcej...Sałata (0.375) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Boćwina (0.4) więcej...Por (0.4) więcej...Rzepa (0.4) więcej...Gorzki melon (0.4) więcej...Korzeń lotosu (0.4) więcej...Cukinia (0.451) więcej...Portulaka (0.48) więcej...Wyćwiklin (0.5) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.5) więcej...Kozibród, salsefia (0.5) więcej...Kalafior (0.507) więcej...Pochrzyn (0.552) więcej...Batat (0.557) więcej...Pomidor (0.594) więcej...Pędy bambusa (0.6) więcej...Dynia (0.6) więcej...Papryka zielona (0.6) więcej...Brokuł (0.639) więcej...Fenkuł włoski (0.64) więcej...Szczypiorek (0.647) więcej...Bakłażan (0.649) więcej...Moringa (0.68) więcej...Pasternak (0.7) więcej...Czosnek (0.7) więcej...Szpinak (0.724) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.742) więcej...Brukselka (0.745) więcej...Kapusta sitowata (0.8) więcej...Maniok (0.854) więcej...Fasola Goa (0.9) więcej...Szparagi (0.978) więcej...Papryka (0.979) więcej...Marchew (0.983) więcej...Piżmian (1) więcej...Jarmuż (1) więcej...Pomidor koktajlowy (1) więcej...Karczoch (1.046) więcej...Soczewica (1.06) więcej...Ziemniaki (1.061) więcej...Dynia piżmowa (1.2) więcej...Rapini (1.221) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.41) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (1.537) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (1.541) więcej...Kukurydza (1.77) więcej...Groszek (2.09) więcej...Bób (2.249) więcej...Fasola Fava (2.832) więcej...Pomidory suszone (3.63) więcej...Pieczarka (4.46) więcej...
Zawartość niacyny (witaminy b3) w pieczarce i innych warzywach

Zobacz wszystkie wartości odżywcze pieczarki na wykresach.

pieczarka - witaminy (w 100g)

  • Witamina B1 (Tiamina)0.073 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.3 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)4.46 mg
  • Witamina B60.095 mg
  • Witamina B9 (Kw. foliowy)0.018 mcg
  • Witamina C4 mg
  • Witamina E0.01 mg

Skład pieczarki (w 100g)

  • 5.29g WĘGLOWODANY
  • 0.47g TŁUSCZE
  • 2.17g BIAŁKO
  • 2.2g BŁONNIK
  • 91.08g WODA

Skład energetyczny

  • 62% WĘGLOWODANY
  • 25% BIAŁKO
  • 12% TŁUSZCZ

pieczarka - minerały (w 100g)

  • Potas356 mg
  • Fosfor0.2 mg
  • Magnez12 mg
  • Wapń6 mg
  • Sód2 mg
  • Żelazo1.74 mg
  • Cynk0.2 mg
Kalorie28kcal
Węglowodany5.29gram
Białko2.17gram
Tłuszcze0.47gram
Błonnik2.2gram

Ile białka jest w pieczarce?

Pieczarki zawierają 2.17 g białka na 100g.
Średniej wielkości pieczarka (20 g) zawiera ok. 0.4 g białka.

Ile węglowodanów jest w pieczarkacha?

Pieczarki zawierają 5.29 g węglowodanów na 100g.
Średniej wielkości pieczarka (20 g) zawiera ok. 1.1 g węglowodanów.

Ile waży pieczarka?

Średniej wielkości pieczarka (część jadalna po obraniu) waży ok. 20g.

Ile błonnika jest w pieczarkacha?

Pieczarki zawierają w sobie 2.2 g błonnika na 100g.
Średniej wielkości pieczarka (20 g) zawiera ok. 0.4 g błonnika. Odpowiada to ok. 1% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Czy pieczarki zawierają gluten?

Pieczarki nie zawierają glutenu. Mogą być spożywane przez osoby wrażliwe na gluten lub z rozpoznaną chorobą celiakii.

Ile tłuszczu ma pieczarka?

Pieczarki zawierają 0.47 g tłuszczu na 100g.
Średniej wielkości pieczarka (20 g) zawiera ok. 0.094 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 0% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w pieczarce?

Pieczarki zawierają 12 mg magnezu na 100g.
Średniej wielkości pieczarka (20 g) zawiera ok. 2.4 mg magnezu. Odpowiada to ok. 1% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny ma pieczarka?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają pieczarki. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak pieczarka wypada na tle innych warzyw?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak pieczarka prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

Ogórek kiszony (1) więcej...Fasola Fava (1.4) więcej...Soczewica (1.5) więcej...Bakłażan (2.2) więcej...Batat (2.4) więcej...Ogórek (2.8) więcej...Seler naciowy (3.1) więcej...Bób (3.7) więcej...Pędy bambusa (4) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (4) więcej...Pieczarka (4) więcej...Buraki (4.9) więcej...Szparagi (5.6) więcej...Marchew (5.9) więcej...Cebula czerwona (6) więcej...Endywia (cykoria endywia) (6.5) więcej...Kukurydza (6.8) więcej...Cebula (7.4) więcej...Cykoria (8) więcej...Rabarbar (8) więcej...Kozibród, salsefia (8) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (8) więcej...Dynia (9) więcej...Sałata (9.2) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (9.6) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (10.1) więcej...Karczoch (11.7) więcej...Fenkuł włoski (12) więcej...Por (12) więcej...Pomidor (13) więcej...Kapusta kiszona (14.7) więcej...Rzodkiewka (14.8) więcej...Rukola (15) więcej...Pasternak (17) więcej...Pochrzyn (17.1) więcej...Cukinia (17.9) więcej...Fasola Goa (18.3) więcej...Ziemniaki (19.7) więcej...Rapini (20.2) więcej...Maniok (20.6) więcej...Dynia piżmowa (21) więcej...Portulaka (21) więcej...Rzepa (21) więcej...Piżmian (21.1) więcej...Pomidor koktajlowy (23) więcej...Szpinak (28.1) więcej...Boćwina (30) więcej...Czosnek (31.2) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (35.3) więcej...Kapusta (36.6) więcej...Groszek (40) więcej...Rukiew wodna (43) więcej...Korzeń lotosu (44) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (45) więcej...Kalafior (48.2) więcej...Szczypiorek (58.1) więcej...Kalarepa (62) więcej...Kapusta sitowata (70) więcej...Gorzki melon (84) więcej...Brukselka (85) więcej...Brokuł (89.2) więcej...Papryka zielona (91) więcej...Pomidory suszone (101.8) więcej...Wyćwiklin (102) więcej...Jarmuż (120) więcej...Papryka (127.7) więcej...Moringa (141) więcej...
Zawartość witaminy c w pieczarce i innych warzywach
Dynia (0.5) więcej...Rukiew wodna (0.5) więcej...Ogórek (0.5) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.5) więcej...Cykoria (0.9) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1) więcej...Cukinia (1) więcej...Pomidor (1.2) więcej...Pomidor koktajlowy (1.2) więcej...Ogórek kiszony (1.2) więcej...Sałata (1.3) więcej...Rukola (1.6) więcej...Boćwina (1.6) więcej...Rzodkiewka (1.6) więcej...Cebula (1.7) więcej...Cebula czerwona (1.7) więcej...Rzepa (1.8) więcej...Por (1.8) więcej...Maniok (1.8) więcej...Rabarbar (1.8) więcej...Dynia piżmowa (2) więcej...Kalafior (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Kukurydza (2) więcej...Czosnek (2.1) więcej...Szparagi (2.1) więcej...Ziemniaki (2.1) więcej...Papryka (2.1) więcej...Seler naciowy (2.1) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.2) więcej...Pędy bambusa (2.2) więcej...Pieczarka (2.2) więcej...Szpinak (2.2) więcej...Oliwki czarne (2.4) więcej...Oliwka (zielona) (2.4) więcej...Kapusta (2.5) więcej...Szczypiorek (2.5) więcej...Brokuł (2.6) więcej...Rapini (2.7) więcej...Marchew (2.8) więcej...Buraki (2.8) więcej...Gorzki melon (2.8) więcej...Kapusta kiszona (2.9) więcej...Batat (3) więcej...Fenkuł włoski (3.1) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.1) więcej...Moringa (3.2) więcej...Kapusta sitowata (3.2) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Bakłażan (3.4) więcej...Jarmuż (3.6) więcej...Kalarepa (3.6) więcej...Brukselka (3.8) więcej...Piżmian (3.8) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (4) więcej...Pochrzyn (4.1) więcej...Pasternak (4.9) więcej...Korzeń lotosu (4.9) więcej...Groszek (5.1) więcej...Karczoch (5.4) więcej...Pomidory suszone (5.8) więcej...Bób (7.5) więcej...Soczewica (7.9) więcej...Fasola Goa (8) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (12.2) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (19) więcej...Fasola Fava (25) więcej...
Zawartość błonnika w pieczarce i innych warzywach
Tykwa pospolita, kalebasa (0.02) więcej...Batat (0.05) więcej...Piżmian (0.1) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.1) więcej...Cebula (0.1) więcej...Dynia piżmowa (0.1) więcej...Kapusta (0.1) więcej...Kalarepa (0.1) więcej...Ziemniaki (0.1) więcej...Dynia (0.1) więcej...Portulaka (0.1) więcej...Rzepa (0.1) więcej...Rukiew wodna (0.1) więcej...Korzeń lotosu (0.1) więcej...Rzodkiewka (0.1) więcej...Ogórek (0.11) więcej...Szparagi (0.12) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.13) więcej...Kapusta kiszona (0.14) więcej...Karczoch (0.15) więcej...Sałata (0.15) więcej...Buraki (0.17) więcej...Gorzki melon (0.17) więcej...Pochrzyn (0.17) więcej...Bakłażan (0.19) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.2) więcej...Fenkuł włoski (0.2) więcej...Ogórek kiszony (0.2) więcej...Boćwina (0.2) więcej...Pomidor (0.2) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.2) więcej...Moringa (0.2) więcej...Rabarbar (0.2) więcej...Kozibród, salsefia (0.2) więcej...Marchew (0.24) więcej...Cykoria (0.25) więcej...Maniok (0.28) więcej...Kalafior (0.28) więcej...Brukselka (0.3) więcej...Pasternak (0.3) więcej...Pędy bambusa (0.3) więcej...Wyćwiklin (0.3) więcej...Por (0.3) więcej...Papryka (0.3) więcej...Papryka zielona (0.3) więcej...Cukinia (0.32) więcej...Brokuł (0.37) więcej...Soczewica (0.38) więcej...Szpinak (0.39) więcej...Roszponka (0.4) więcej...Groszek (0.4) więcej...Cebula czerwona (0.4) więcej...Kapusta sitowata (0.42) więcej...Pieczarka (0.47) więcej...Rapini (0.49) więcej...Czosnek (0.5) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.61) więcej...Rukola (0.66) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (0.69) więcej...Szczypiorek (0.73) więcej...Bób (0.73) więcej...Jarmuż (0.93) więcej...Seler naciowy (1.12) więcej...Kukurydza (1.35) więcej...Fasola Fava (1.53) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (6.04) więcej...Oliwki czarne (12.7) więcej...Oliwka (zielona) (12.7) więcej...Pomidory suszone (14.08) więcej...Fasola Goa (16) więcej...
Zawartość tłuszczu w pieczarce i innych warzywach
Seler naciowy (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.2) więcej...Rabarbar (0.22) więcej...Bakłażan (0.24) więcej...Maniok (0.27) więcej...Ogórek (0.28) więcej...Marchew (0.3) więcej...Pomidor (0.3) więcej...Rzepa (0.3) więcej...Rzodkiewka (0.34) więcej...Moringa (0.36) więcej...Cukinia (0.37) więcej...Ogórek kiszony (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Kalafior (0.42) więcej...Papryka (0.43) więcej...Gorzki melon (0.43) więcej...Kapusta (0.47) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.47) więcej...Pędy bambusa (0.5) więcej...Cebula czerwona (0.5) więcej...Papryka zielona (0.5) więcej...Pomidor koktajlowy (0.5) więcej...Kukurydza (0.52) więcej...Pochrzyn (0.54) więcej...Cykoria (0.57) więcej...Pasternak (0.59) więcej...Batat (0.61) więcej...Dynia piżmowa (0.7) więcej...Kozibród, salsefia (0.7) więcej...Fenkuł włoski (0.73) więcej...Brokuł (0.73) więcej...Piżmian (0.8) więcej...Dynia (0.8) więcej...Buraki (0.8) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.8) więcej...Ziemniaki (0.81) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.83) więcej...Sałata (0.86) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.08) więcej...Szparagi (1.14) więcej...Korzeń lotosu (1.16) więcej...Wyćwiklin (1.2) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (1.2) więcej...Karczoch (1.28) więcej...Brukselka (1.4) więcej...Rukola (1.46) więcej...Groszek (1.47) więcej...Jarmuż (1.47) więcej...Kapusta kiszona (1.47) więcej...Fasola Goa (1.5) więcej...Bób (1.55) więcej...Szczypiorek (1.6) więcej...Oliwki czarne (1.6) więcej...Oliwka (zielona) (1.6) więcej...Kapusta sitowata (1.64) więcej...Czosnek (1.7) więcej...Pieczarka (1.74) więcej...Boćwina (1.8) więcej...Algi (1.9) więcej...Portulaka (1.99) więcej...Por (2.1) więcej...Rapini (2.14) więcej...Pomidory suszone (2.68) więcej...Szpinak (2.71) więcej...Soczewica (3.33) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (4.31) więcej...Fasola Fava (6.7) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (7.51) więcej...
Zawartość żelaza w pieczarce i innych warzywach
Pędy bambusa (3) więcej...Ogórek kiszony (4) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Cebula czerwona (8) więcej...Papryka zielona (9) więcej...Cebula (10) więcej...Rzodkiewka (10) więcej...Seler naciowy (11) więcej...Pomidor (11) więcej...Rzepa (11) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (11) więcej...Pieczarka (12) więcej...Kapusta (12) więcej...Marchew (12) więcej...Dynia (12) więcej...Papryka (12) więcej...Rabarbar (12) więcej...Sałata (13) więcej...Kapusta kiszona (13) więcej...Cykoria (13) więcej...Ogórek (13) więcej...Szparagi (14) więcej...Bakłażan (14) więcej...Endywia (cykoria endywia) (15) więcej...Kalafior (15) więcej...Fenkuł włoski (17) więcej...Gorzki melon (17) więcej...Cukinia (18) więcej...Kalarepa (19) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (19) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (21) więcej...Maniok (21) więcej...Rukiew wodna (21) więcej...Pochrzyn (21) więcej...Brokuł (21) więcej...Rapini (22) więcej...Oliwki czarne (22) więcej...Oliwka (zielona) (22) więcej...Brukselka (23) więcej...Ziemniaki (23) więcej...Buraki (23) więcej...Korzeń lotosu (23) więcej...Kozibród, salsefia (23) więcej...Czosnek (25) więcej...Batat (25) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (27) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (28) więcej...Por (28) więcej...Pasternak (29) więcej...Kapusta sitowata (32) więcej...Groszek (33) więcej...Bób (33) więcej...Dynia piżmowa (34) więcej...Fasola Goa (34) więcej...Soczewica (36) więcej...Kukurydza (37) więcej...Szczypiorek (42) więcej...Moringa (45) więcej...Rukola (47) więcej...Jarmuż (47) więcej...Piżmian (57) więcej...Karczoch (60) więcej...Wyćwiklin (65) więcej...Algi (67) więcej...Portulaka (68) więcej...Szpinak (79) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (79) więcej...Boćwina (81) więcej...Pomidory suszone (81) więcej...Fasola Fava (192) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (224) więcej...
Zawartość magnezu w pieczarce i innych warzywach
Pieczarka (0.2) więcej...Soczewica (1.7) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2) więcej...Algi (5) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (9) więcej...Kapusta kiszona (13) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (13) więcej...Rabarbar (14) więcej...Cebula czerwona (14) więcej...Karczoch (14.8) więcej...Oliwki czarne (17) więcej...Oliwka (zielona) (17) więcej...Pomidor koktajlowy (21) więcej...Papryka zielona (23) więcej...Pomidor (24) więcej...Seler naciowy (24) więcej...Papryka (26) więcej...Kapusta (26) więcej...Maniok (27) więcej...Endywia (cykoria endywia) (28) więcej...Cebula (29) więcej...Sałata (29) więcej...Dynia piżmowa (33) więcej...Por (35) więcej...Marchew (35) więcej...Fasola Goa (37) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (37) więcej...Cukinia (38) więcej...Cykoria (40) więcej...Bób (40.9) więcej...Dynia (44) więcej...Portulaka (44) więcej...Boćwina (46) więcej...Kalarepa (46) więcej...Ogórek kiszony (47) więcej...Batat (47) więcej...Fenkuł włoski (50) więcej...Moringa (50) więcej...Rukola (52) więcej...Szparagi (52) więcej...Pochrzyn (55) więcej...Ziemniaki (57) więcej...Szczypiorek (58) więcej...Pędy bambusa (59) więcej...Rukiew wodna (60) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (60) więcej...Piżmian (63) więcej...Pomidory suszone (64) więcej...Brukselka (69) więcej...Pasternak (71) więcej...Kozibród, salsefia (75) więcej...Jarmuż (92) więcej...Czosnek (153) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (385) więcej...Fasola Fava (421) więcej...
Zawartość fosforu w pieczarce i innych warzywach
Ogórek kiszony (23) więcej...Oliwki czarne (55) więcej...Oliwka (zielona) (55) więcej...Cebula czerwona (121) więcej...Cebula (146) więcej...Ogórek (147) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (150) więcej...Kapusta (170) więcej...Kapusta kiszona (170) więcej...Papryka zielona (176) więcej...Por (180) więcej...Sałata (194) więcej...Rapini (196) więcej...Szparagi (202) więcej...Papryka (211) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (213) więcej...Algi (226) więcej...Bakłażan (230) więcej...Rzepa (233) więcej...Rzodkiewka (233) więcej...Pomidor (237) więcej...Fasola Goa (240) więcej...Groszek (244) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (252) więcej...Seler naciowy (260) więcej...Cukinia (261) więcej...Kukurydza (270) więcej...Maniok (271) więcej...Pomidor koktajlowy (282) więcej...Rabarbar (288) więcej...Szczypiorek (296) więcej...Gorzki melon (296) więcej...Kalafior (299) więcej...Cykoria (302) więcej...Piżmian (303) więcej...Endywia (cykoria endywia) (314) więcej...Brokuł (316) więcej...Marchew (320) więcej...Buraki (325) więcej...Rukiew wodna (330) więcej...Bób (332) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (334) więcej...Batat (337) więcej...Dynia (340) więcej...Kalarepa (350) więcej...Dynia piżmowa (352) więcej...Pieczarka (356) więcej...Rukola (369) więcej...Soczewica (369) więcej...Karczoch (370) więcej...Pasternak (375) więcej...Boćwina (379) więcej...Kozibród, salsefia (380) więcej...Kapusta sitowata (384) więcej...Brukselka (389) więcej...Czosnek (401) więcej...Fenkuł włoski (414) więcej...Ziemniaki (425) więcej...Moringa (461) więcej...Jarmuż (491) więcej...Portulaka (494) więcej...Wyćwiklin (510) więcej...Pędy bambusa (533) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (535) więcej...Korzeń lotosu (556) więcej...Szpinak (558) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (718) więcej...Pochrzyn (816) więcej...Fasola Fava (1062) więcej...Pomidory suszone (1565) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (1724) więcej...
Zawartość potasu w pieczarce i innych warzywach
Ogórek kiszony (0.33) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.62) więcej...Ogórek (0.65) więcej...Rzodkiewka (0.68) więcej...Pomidor (0.9) więcej...Rzepa (0.9) więcej...Rabarbar (0.9) więcej...Kapusta kiszona (0.91) więcej...Marchew (0.93) więcej...Papryka (0.99) więcej...Dynia piżmowa (1) więcej...Dynia (1) więcej...Gorzki melon (1) więcej...Bakłażan (1) więcej...Cebula (1.1) więcej...Papryka zielona (1.1) więcej...Pasternak (1.2) więcej...Cebula czerwona (1.2) więcej...Cukinia (1.21) więcej...Fenkuł włoski (1.24) więcej...Endywia (cykoria endywia) (1.25) więcej...Kapusta (1.3) więcej...Portulaka (1.3) więcej...Maniok (1.36) więcej...Sałata (1.36) więcej...Oliwki czarne (1.4) więcej...Oliwka (zielona) (1.4) więcej...Cykoria (1.43) więcej...Por (1.5) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1.5) więcej...Pochrzyn (1.53) więcej...Batat (1.6) więcej...Buraki (1.61) więcej...Kalarepa (1.7) więcej...Wyćwiklin (1.8) więcej...Kalafior (1.92) więcej...Piżmian (2) więcej...Roszponka (2) więcej...Ziemniaki (2.05) więcej...Moringa (2.1) więcej...Pieczarka (2.17) więcej...Szparagi (2.2) więcej...Rukiew wodna (2.3) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (2.5) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.5) więcej...Rukola (2.58) więcej...Pędy bambusa (2.6) więcej...Korzeń lotosu (2.6) więcej...Brokuł (2.82) więcej...Szpinak (2.86) więcej...Kapusta sitowata (2.86) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (3.02) więcej...Rapini (3.17) więcej...Karczoch (3.27) więcej...Szczypiorek (3.27) więcej...Kukurydza (3.27) więcej...Boćwina (3.27) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Brukselka (3.38) więcej...Seler naciowy (3.46) więcej...Jarmuż (4.28) więcej...Pomidory suszone (5.06) więcej...Groszek (5.42) więcej...Czosnek (6.36) więcej...Fasola Goa (6.95) więcej...Bób (7.92) więcej...Soczewica (9.02) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (20.47) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (21.46) więcej...Fasola Fava (26.12) więcej...
Zawartość białka w pieczarce i innych warzywach
Dynia (1) więcej...Szparagi (2) więcej...Pieczarka (2) więcej...Soczewica (2) więcej...Ogórek (2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (2) więcej...Bakłażan (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Szczypiorek (3) więcej...Cebula (4) więcej...Dynia piżmowa (4) więcej...Pędy bambusa (4) więcej...Papryka (4) więcej...Fasola Goa (4) więcej...Rabarbar (4) więcej...Groszek (5) więcej...Pomidor (5) więcej...Gorzki melon (5) więcej...Ziemniaki (6) więcej...Cebula czerwona (6) więcej...Cukinia (8) więcej...Piżmian (8) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Algi (9) więcej...Pochrzyn (9) więcej...Pasternak (10) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (10) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (12) więcej...Fasola Fava (13) więcej...Maniok (14) więcej...Kukurydza (15) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (17) więcej...Kapusta (18) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (18) więcej...Kalarepa (20) więcej...Por (20) więcej...Kapusta sitowata (20) więcej...Kozibród, salsefia (20) więcej...Endywia (cykoria endywia) (22) więcej...Cykoria (22) więcej...Wyćwiklin (24) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (24) więcej...Brukselka (25) więcej...Bób (25) więcej...Rukola (27) więcej...Sałata (28) więcej...Kalafior (30) więcej...Rapini (33) więcej...Brokuł (33) więcej...Jarmuż (38) więcej...Rzepa (39) więcej...Rzodkiewka (39) więcej...Korzeń lotosu (40) więcej...Rukiew wodna (41) więcej...Moringa (42) więcej...Portulaka (45) więcej...Fenkuł włoski (52) więcej...Batat (55) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (65) więcej...Marchew (69) więcej...Buraki (78) więcej...Szpinak (79) więcej...Seler naciowy (80) więcej...Karczoch (94) więcej...Czosnek (153) więcej...Boćwina (213) więcej...Pomidory suszone (266) więcej...Kapusta kiszona (661) więcej...Ogórek kiszony (1208) więcej...Oliwki czarne (2400) więcej...Oliwka (zielona) (2400) więcej...
Zawartość sodu w pieczarce i innych warzywach
Fenkuł włoski (0.01) więcej...Cykoria (0.016) więcej...Rabarbar (0.02) więcej...Seler naciowy (0.021) więcej...Kapusta kiszona (0.021) więcej...Ogórek (0.027) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.029) więcej...Cebula czerwona (0.03) więcej...Buraki (0.031) więcej...Pomidor (0.037) więcej...Bakłażan (0.039) więcej...Boćwina (0.04) więcej...Rzepa (0.04) więcej...Papryka zielona (0.04) więcej...Gorzki melon (0.04) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.04) więcej...Rukola (0.044) więcej...Cukinia (0.045) więcej...Cebula (0.046) więcej...Portulaka (0.047) więcej...Kalarepa (0.05) więcej...Wyćwiklin (0.05) więcej...Dynia (0.05) więcej...Kalafior (0.05) więcej...Moringa (0.053) więcej...Papryka (0.054) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.054) więcej...Por (0.06) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.06) więcej...Kapusta (0.061) więcej...Pomidor koktajlowy (0.064) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.064) więcej...Marchew (0.066) więcej...Sałata (0.07) więcej...Brokuł (0.071) więcej...Karczoch (0.072) więcej...Pieczarka (0.073) więcej...Szpinak (0.078) więcej...Szczypiorek (0.078) więcej...Batat (0.078) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.08) więcej...Kozibród, salsefia (0.08) więcej...Kapusta sitowata (0.08) więcej...Ziemniaki (0.081) więcej...Maniok (0.087) więcej...Pasternak (0.09) więcej...Rukiew wodna (0.09) więcej...Dynia piżmowa (0.1) więcej...Jarmuż (0.11) więcej...Pochrzyn (0.112) więcej...Bób (0.133) więcej...Brukselka (0.139) więcej...Fasola Goa (0.14) więcej...Szparagi (0.143) więcej...Pędy bambusa (0.15) więcej...Kukurydza (0.155) więcej...Korzeń lotosu (0.16) więcej...Rapini (0.162) więcej...Soczewica (0.169) więcej...Pomidory suszone (0.193) więcej...Piżmian (0.2) więcej...Czosnek (0.2) więcej...Groszek (0.266) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (0.477) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (0.507) więcej...Fasola Fava (0.555) więcej...
Zawartość witaminy b1 w pieczarce i innych warzywach
Ogórek kiszony (0.01) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.02) więcej...Dynia piżmowa (0.02) więcej...Kalarepa (0.02) więcej...Kapusta kiszona (0.022) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.022) więcej...Cebula (0.027) więcej...Cykoria (0.028) więcej...Cebula czerwona (0.03) więcej...Por (0.03) więcej...Rzepa (0.03) więcej...Papryka zielona (0.03) więcej...Rabarbar (0.03) więcej...Fenkuł włoski (0.032) więcej...Ziemniaki (0.032) więcej...Pochrzyn (0.032) więcej...Ogórek (0.033) więcej...Bakłażan (0.037) więcej...Rzodkiewka (0.039) więcej...Kapusta (0.04) więcej...Gorzki melon (0.04) więcej...Pomidor koktajlowy (0.042) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.048) więcej...Maniok (0.048) więcej...Pasternak (0.05) więcej...Kukurydza (0.055) więcej...Buraki (0.057) więcej...Marchew (0.058) więcej...Piżmian (0.06) więcej...Kalafior (0.06) więcej...Batat (0.061) więcej...Karczoch (0.066) więcej...Pędy bambusa (0.07) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.07) więcej...Soczewica (0.073) więcej...Moringa (0.074) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.075) więcej...Sałata (0.08) więcej...Papryka (0.085) więcej...Rukola (0.086) więcej...Boćwina (0.09) więcej...Cukinia (0.094) więcej...Fasola Goa (0.1) więcej...Czosnek (0.11) więcej...Dynia (0.11) więcej...Kapusta sitowata (0.11) więcej...Portulaka (0.112) więcej...Szczypiorek (0.115) więcej...Brokuł (0.117) więcej...Rukiew wodna (0.12) więcej...Rapini (0.129) więcej...Jarmuż (0.13) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.13) więcej...Groszek (0.132) więcej...Szparagi (0.141) więcej...Wyćwiklin (0.155) więcej...Szpinak (0.189) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (0.202) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (0.212) więcej...Korzeń lotosu (0.22) więcej...Kozibród, salsefia (0.22) więcej...Bób (0.29) więcej...Pieczarka (0.3) więcej...Fasola Fava (0.333) więcej...Pomidory suszone (0.383) więcej...Seler naciowy (0.57) więcej...Brukselka (0.9) więcej...
Zawartość witaminy b2 w pieczarce i innych warzywach
Ogórek (0.098) więcej...Oliwka (zielona) (0.1) więcej...Cebula (0.116) więcej...Kapusta kiszona (0.143) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.2) więcej...Cebula czerwona (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Kapusta (0.234) więcej...Rzodkiewka (0.254) więcej...Cykoria (0.255) więcej...Rabarbar (0.3) więcej...Rukola (0.305) więcej...Seler naciowy (0.32) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.32) więcej...Buraki (0.334) więcej...Sałata (0.375) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Boćwina (0.4) więcej...Por (0.4) więcej...Rzepa (0.4) więcej...Gorzki melon (0.4) więcej...Korzeń lotosu (0.4) więcej...Cukinia (0.451) więcej...Portulaka (0.48) więcej...Wyćwiklin (0.5) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.5) więcej...Kozibród, salsefia (0.5) więcej...Kalafior (0.507) więcej...Pochrzyn (0.552) więcej...Batat (0.557) więcej...Pomidor (0.594) więcej...Pędy bambusa (0.6) więcej...Dynia (0.6) więcej...Papryka zielona (0.6) więcej...Brokuł (0.639) więcej...Fenkuł włoski (0.64) więcej...Szczypiorek (0.647) więcej...Bakłażan (0.649) więcej...Moringa (0.68) więcej...Pasternak (0.7) więcej...Czosnek (0.7) więcej...Szpinak (0.724) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.742) więcej...Brukselka (0.745) więcej...Kapusta sitowata (0.8) więcej...Maniok (0.854) więcej...Fasola Goa (0.9) więcej...Szparagi (0.978) więcej...Papryka (0.979) więcej...Marchew (0.983) więcej...Piżmian (1) więcej...Jarmuż (1) więcej...Pomidor koktajlowy (1) więcej...Karczoch (1.046) więcej...Soczewica (1.06) więcej...Ziemniaki (1.061) więcej...Dynia piżmowa (1.2) więcej...Rapini (1.221) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.41) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (1.537) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (1.541) więcej...Kukurydza (1.77) więcej...Groszek (2.09) więcej...Bób (2.249) więcej...Fasola Fava (2.832) więcej...Pomidory suszone (3.63) więcej...Pieczarka (4.46) więcej...
Zawartość niacyny (witaminy b3) w pieczarce i innych warzywach
Ogórek kiszony (0.009) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.02) więcej...Oliwka (zielona) (0.02) więcej...Rabarbar (0.024) więcej...Ogórek (0.04) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.04) więcej...Gorzki melon (0.043) więcej...Fenkuł włoski (0.047) więcej...Cykoria (0.057) więcej...Dynia (0.061) więcej...Buraki (0.067) więcej...Rzodkiewka (0.071) więcej...Rukola (0.073) więcej...Portulaka (0.073) więcej...Seler naciowy (0.074) więcej...Pomidor (0.08) więcej...Bakłażan (0.084) więcej...Maniok (0.088) więcej...Sałata (0.09) więcej...Rzepa (0.09) więcej...Szparagi (0.091) więcej...Kukurydza (0.093) więcej...Pieczarka (0.095) więcej...Cebula czerwona (0.1) więcej...Bób (0.104) więcej...Fasola Goa (0.113) więcej...Karczoch (0.116) więcej...Cebula (0.12) więcej...Moringa (0.12) więcej...Kapusta (0.124) więcej...Rukiew wodna (0.129) więcej...Kapusta kiszona (0.13) więcej...Szczypiorek (0.138) więcej...Marchew (0.138) więcej...Kalarepa (0.15) więcej...Pomidor koktajlowy (0.15) więcej...Dynia piżmowa (0.154) więcej...Cukinia (0.163) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.165) więcej...Groszek (0.169) więcej...Rapini (0.171) więcej...Brokuł (0.175) więcej...Soczewica (0.178) więcej...Kapusta sitowata (0.18) więcej...Kalafior (0.184) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.194) więcej...Szpinak (0.195) więcej...Batat (0.209) więcej...Piżmian (0.215) więcej...Brukselka (0.219) więcej...Por (0.233) więcej...Pędy bambusa (0.24) więcej...Wyćwiklin (0.24) więcej...Korzeń lotosu (0.258) więcej...Papryka zielona (0.27) więcej...Jarmuż (0.271) więcej...Kozibród, salsefia (0.277) więcej...Papryka (0.291) więcej...Pochrzyn (0.293) więcej...Ziemniaki (0.298) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.311) więcej...Pomidory suszone (0.319) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.345) więcej...Fasola Fava (0.366) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (0.512) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (0.535) więcej...Pasternak (0.9) więcej...Boćwina (0.99) więcej...Czosnek (1.235) więcej...
Zawartość witaminy b6 w pieczarce i innych warzywach
Ogórek kiszony (0.001) więcej...Pieczarka (0.018) więcej...Pomidory suszone (0.023) więcej...Kapusta kiszona (0.024) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.028) więcej...Karczoch (0.068) więcej...Bób (0.148) więcej...Soczewica (0.181) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (0.557) więcej...Czosnek (3) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (6) więcej...Pędy bambusa (7) więcej...Ogórek (7) więcej...Rabarbar (7) więcej...Rukiew wodna (9) więcej...Batat (11) więcej...Portulaka (12) więcej...Kapusta sitowata (12) więcej...Korzeń lotosu (13) więcej...Boćwina (14) więcej...Ziemniaki (15) więcej...Pomidor (15) więcej...Rzepa (15) więcej...Kalarepa (16) więcej...Dynia (16) więcej...Cebula (19) więcej...Marchew (19) więcej...Bakłażan (22) więcej...Pochrzyn (23) więcej...Cukinia (24) więcej...Rzodkiewka (25) więcej...Kozibród, salsefia (26) więcej...Fenkuł włoski (27) więcej...Dynia piżmowa (27) więcej...Maniok (27) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (34) więcej...Seler naciowy (36) więcej...Sałata (38) więcej...Kukurydza (42) więcej...Moringa (44) więcej...Papryka (46) więcej...Szparagi (52) więcej...Kapusta (53) więcej...Kalafior (57) więcej...Cykoria (60) więcej...Brukselka (61) więcej...Brokuł (63) więcej...Por (64) więcej...Groszek (65) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (66) więcej...Fasola Goa (66) więcej...Pasternak (67) więcej...Gorzki melon (72) więcej...Rapini (83) więcej...Piżmian (88) więcej...Rukola (97) więcej...Szczypiorek (105) więcej...Buraki (109) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (129) więcej...Wyćwiklin (140) więcej...Jarmuż (141) więcej...Endywia (cykoria endywia) (142) więcej...Szpinak (194) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (395) więcej...Fasola Fava (423) więcej...
Zawartość kwasu foliowego (wit. b9) w pieczarce i innych warzywach
Kalarepa (0.03) więcej...Rabarbar (0.1) więcej...Rukiew wodna (0.11) więcej...Seler naciowy (0.13) więcej...Dynia piżmowa (0.15) więcej...Bakłażan (0.16) więcej...Cebula (0.17) więcej...Pomidor (0.17) więcej...Portulaka (0.17) więcej...Kapusta (0.18) więcej...Sałata (0.18) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.19) więcej...Pieczarka (0.2) więcej...Fenkuł włoski (0.2) więcej...Ogórek (0.2) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.21) więcej...Oliwka (zielona) (0.22) więcej...Marchew (0.24) więcej...Cebula czerwona (0.24) więcej...Papryka zielona (0.24) więcej...Pochrzyn (0.24) więcej...Papryka (0.25) więcej...Kapusta sitowata (0.25) więcej...Pomidor koktajlowy (0.26) więcej...Kalafior (0.27) więcej...Rzepa (0.27) więcej...Rzodkiewka (0.28) więcej...Batat (0.3) więcej...Ziemniaki (0.3) więcej...Cukinia (0.32) więcej...Dynia (0.32) więcej...Maniok (0.34) więcej...Buraki (0.35) więcej...Kozibród, salsefia (0.38) więcej...Boćwina (0.39) więcej...Korzeń lotosu (0.39) więcej...Fasola Goa (0.39) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.4) więcej...Brokuł (0.41) więcej...Brukselka (0.42) więcej...Wyćwiklin (0.43) więcej...Moringa (0.45) więcej...Kukurydza (0.46) więcej...Rukola (0.47) więcej...Szpinak (0.53) więcej...Szparagi (0.54) więcej...Szczypiorek (0.56) więcej...Jarmuż (0.56) więcej...Pasternak (0.59) więcej...Piżmian (0.6) więcej...Cykoria (0.62) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.7) więcej...Rapini (0.77) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.79) więcej...Gorzki melon (0.8) więcej...Pędy bambusa (1.1) więcej...Czosnek (1.16) więcej...Por (1.2) więcej...Groszek (1.24) więcej...Soczewica (1.7) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (2.83) więcej...Fasola Fava (3.14) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (9) więcej...Kapusta kiszona (13) więcej...Karczoch (14.8) więcej...Bób (40.9) więcej...Ogórek kiszony (47) więcej...Pomidory suszone (64) więcej...
Zawartość cynku w pieczarce i innych warzywach
Rukiew wodna (1.29) więcej...Roszponka (2) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (2.18) więcej...Ogórek kiszony (2.26) więcej...Rapini (2.85) więcej...Sałata (2.87) więcej...Seler naciowy (3) więcej...Cukinia (3.11) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.35) więcej...Szparagi (3.38) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (3.39) więcej...Wyćwiklin (3.4) więcej...Portulaka (3.4) więcej...Rzodkiewka (3.4) więcej...Szpinak (3.63) więcej...Ogórek (3.63) więcej...Rukola (3.65) więcej...Gorzki melon (3.7) więcej...Boćwina (3.74) więcej...Pomidor koktajlowy (3.9) więcej...Pomidor (3.9) więcej...Oliwki czarne (4.1) więcej...Oliwka (zielona) (4.1) więcej...Kapusta kiszona (4.28) więcej...Fasola Goa (4.31) więcej...Szczypiorek (4.35) więcej...Cykoria (4.48) więcej...Rabarbar (4.54) więcej...Papryka zielona (4.6) więcej...Kapusta sitowata (4.67) więcej...Kalafior (4.97) więcej...Pędy bambusa (5.2) więcej...Pieczarka (5.29) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (5.42) więcej...Bakłażan (5.7) więcej...Kapusta (5.8) więcej...Papryka (6.03) więcej...Cebula czerwona (6.1) więcej...Kalarepa (6.2) więcej...Rzepa (6.43) więcej...Dynia (6.5) więcej...Brokuł (6.64) więcej...Algi (6.8) więcej...Fenkuł włoski (7.29) więcej...Piżmian (7.5) więcej...Moringa (8.53) więcej...Jarmuż (8.75) więcej...Brukselka (8.95) więcej...Cebula (9.34) więcej...Buraki (9.56) więcej...Marchew (9.58) więcej...Karczoch (10.51) więcej...Dynia piżmowa (11.69) więcej...Por (14.15) więcej...Groszek (14.45) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (16.8) więcej...Korzeń lotosu (17.23) więcej...Ziemniaki (17.49) więcej...Bób (17.63) więcej...Pasternak (17.99) więcej...Kozibród, salsefia (18.6) więcej...Kukurydza (18.7) więcej...Batat (20.12) więcej...Soczewica (20.13) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (21.15) więcej...Pomidory suszone (23.33) więcej...Pochrzyn (27.88) więcej...Czosnek (33.06) więcej...Maniok (38.06) więcej...Fasola Fava (58.59) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (62.95) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (63.38) więcej...
Zawartość węglowodanów w pieczarce i innych warzywach
Ogórek kiszony (11) więcej...Rukiew wodna (11) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (13) więcej...Roszponka (14) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (14) więcej...Sałata (15) więcej...Ogórek (15) więcej...Seler naciowy (16) więcej...Portulaka (16) więcej...Rzodkiewka (16) więcej...Endywia (cykoria endywia) (17) więcej...Cukinia (17) więcej...Gorzki melon (17) więcej...Pomidor koktajlowy (18) więcej...Pomidor (18) więcej...Papryka zielona (18) więcej...Wyćwiklin (19) więcej...Boćwina (19) więcej...Kapusta kiszona (19) więcej...Szparagi (20) więcej...Rabarbar (21) więcej...Rapini (22) więcej...Szpinak (23) więcej...Cykoria (23) więcej...Bakłażan (24) więcej...Rukola (25) więcej...Kapusta (25) więcej...Kalafior (25) więcej...Algi (26) więcej...Dynia (26) więcej...Pędy bambusa (27) więcej...Kalarepa (27) więcej...Kapusta sitowata (27) więcej...Pieczarka (28) więcej...Rzepa (28) więcej...Szczypiorek (30) więcej...Fenkuł włoski (31) więcej...Papryka (31) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (32) więcej...Piżmian (33) więcej...Cebula czerwona (33) więcej...Brokuł (34) więcej...Moringa (37) więcej...Cebula (40) więcej...Marchew (41) więcej...Brukselka (43) więcej...Buraki (43) więcej...Dynia piżmowa (45) więcej...Karczoch (47) więcej...Jarmuż (49) więcej...Fasola Goa (49) więcej...Por (61) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (72) więcej...Korzeń lotosu (74) więcej...Pasternak (75) więcej...Ziemniaki (77) więcej...Groszek (81) więcej...Kozibród, salsefia (82) więcej...Kukurydza (86) więcej...Batat (86) więcej...Bób (88) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (93) więcej...Pochrzyn (108) więcej...Soczewica (116) więcej...Oliwki czarne (125) więcej...Oliwka (zielona) (125) więcej...Czosnek (149) więcej...Maniok (160) więcej...Pomidory suszone (213) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (338) więcej...Fasola Fava (341) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (378) więcej...
Zawartość kalorii w pieczarce i innych warzywach
Kukurydza (2) więcej...Pieczarka (6) więcej...Papryka (7) więcej...Pomidor koktajlowy (9) więcej...Bakłażan (9) więcej...Pomidor (10) więcej...Ziemniaki (12) więcej...Papryka zielona (12) więcej...Pędy bambusa (13) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (15) więcej...Cukinia (16) więcej...Buraki (16) więcej...Maniok (16) więcej...Ogórek (16) więcej...Pochrzyn (17) więcej...Soczewica (19) więcej...Gorzki melon (19) więcej...Cykoria (19) więcej...Dynia (21) więcej...Kalafior (22) więcej...Cebula (23) więcej...Szparagi (24) więcej...Kalarepa (24) więcej...Groszek (25) więcej...Cebula czerwona (25) więcej...Rzodkiewka (25) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (26) więcej...Batat (30) więcej...Rzepa (30) więcej...Kapusta kiszona (30) więcej...Moringa (30) więcej...Marchew (33) więcej...Pasternak (36) więcej...Sałata (36) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (37) więcej...Bób (37) więcej...Seler naciowy (40) więcej...Kapusta (40) więcej...Brukselka (42) więcej...Karczoch (44) więcej...Korzeń lotosu (45) więcej...Pomidory suszone (47) więcej...Brokuł (47) więcej...Dynia piżmowa (48) więcej...Fenkuł włoski (49) więcej...Boćwina (51) więcej...Endywia (cykoria endywia) (52) więcej...Algi (54) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (57) więcej...Por (59) więcej...Kozibród, salsefia (60) więcej...Oliwki czarne (61) więcej...Oliwka (zielona) (61) więcej...Portulaka (65) więcej...Piżmian (81) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (81) więcej...Fasola Goa (84) więcej...Rabarbar (86) więcej...Szczypiorek (92) więcej...Szpinak (99) więcej...Fasola Fava (103) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (105) więcej...Rapini (108) więcej...Wyćwiklin (109) więcej...Kapusta sitowata (115) więcej...Rukiew wodna (120) więcej...Jarmuż (150) więcej...Rukola (160) więcej...Czosnek (181) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (232) więcej...
Zawartość wapnia w pieczarce i innych warzywach

pieczarka - powiązane produkty

  • Pieczarka brunatna (portobello), surowa22 kcal/100g
  • Pieczarka uprawna17 kcal/100g
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też
Udało Ci się znaleźć to, czego szukasz?
Polub nas na Fb :)

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij