Oliwki czarne - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki czarnych oliwek

Inne nazwy: Oliwki czarne bez pestek

Ocena: 4.4 na podstawie 48 głosów.
Kategorie | Warzywa

Charakterystyczne właściwości czarnych oliwek

Oliwki czarne - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Czym wyróżniają się czarne oliwki spośród warzyw?

W porównaniu z innymi warzywami czarne oliwki charakteryzują się sporą zawartością błonnika, żelaza, sodu i witaminy E. Zawierają też dawkę magnezu, białka i wapnia.

Dynia (0.5) więcej...Rukiew wodna (0.5) więcej...Ogórek (0.5) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.5) więcej...Cykoria (0.9) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1) więcej...Cukinia (1) więcej...Pomidor (1.2) więcej...Pomidor koktajlowy (1.2) więcej...Ogórek kiszony (1.2) więcej...Sałata (1.3) więcej...Rukola (1.6) więcej...Boćwina (1.6) więcej...Rzodkiewka (1.6) więcej...Cebula (1.7) więcej...Cebula czerwona (1.7) więcej...Rzepa (1.8) więcej...Por (1.8) więcej...Maniok (1.8) więcej...Rabarbar (1.8) więcej...Dynia piżmowa (2) więcej...Kalafior (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Kukurydza (2) więcej...Czosnek (2.1) więcej...Szparagi (2.1) więcej...Ziemniaki (2.1) więcej...Papryka (2.1) więcej...Seler naciowy (2.1) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.2) więcej...Pędy bambusa (2.2) więcej...Pieczarka (2.2) więcej...Szpinak (2.2) więcej...Oliwki czarne (2.4) więcej...Oliwka (zielona) (2.4) więcej...Kapusta (2.5) więcej...Szczypiorek (2.5) więcej...Brokuł (2.6) więcej...Rapini (2.7) więcej...Marchew (2.8) więcej...Buraki (2.8) więcej...Gorzki melon (2.8) więcej...Kapusta kiszona (2.9) więcej...Batat (3) więcej...Fenkuł włoski (3.1) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.1) więcej...Moringa (3.2) więcej...Kapusta sitowata (3.2) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Bakłażan (3.4) więcej...Jarmuż (3.6) więcej...Kalarepa (3.6) więcej...Brukselka (3.8) więcej...Piżmian (3.8) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (4) więcej...Pochrzyn (4.1) więcej...Pasternak (4.9) więcej...Korzeń lotosu (4.9) więcej...Groszek (5.1) więcej...Karczoch (5.4) więcej...Pomidory suszone (5.8) więcej...Bób (7.5) więcej...Soczewica (7.9) więcej...Fasola Goa (8) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (12.2) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (19) więcej...Fasola Fava (25) więcej...
Zawartość błonnika w czarnych oliwkach i innych warzywach
Seler naciowy (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.2) więcej...Rabarbar (0.22) więcej...Bakłażan (0.24) więcej...Maniok (0.27) więcej...Ogórek (0.28) więcej...Marchew (0.3) więcej...Pomidor (0.3) więcej...Rzepa (0.3) więcej...Rzodkiewka (0.34) więcej...Moringa (0.36) więcej...Cukinia (0.37) więcej...Ogórek kiszony (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Kalafior (0.42) więcej...Papryka (0.43) więcej...Gorzki melon (0.43) więcej...Kapusta (0.47) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.47) więcej...Pędy bambusa (0.5) więcej...Cebula czerwona (0.5) więcej...Papryka zielona (0.5) więcej...Pomidor koktajlowy (0.5) więcej...Kukurydza (0.52) więcej...Pochrzyn (0.54) więcej...Cykoria (0.57) więcej...Pasternak (0.59) więcej...Batat (0.61) więcej...Dynia piżmowa (0.7) więcej...Kozibród, salsefia (0.7) więcej...Fenkuł włoski (0.73) więcej...Brokuł (0.73) więcej...Piżmian (0.8) więcej...Dynia (0.8) więcej...Buraki (0.8) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.8) więcej...Ziemniaki (0.81) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.83) więcej...Sałata (0.86) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.08) więcej...Szparagi (1.14) więcej...Korzeń lotosu (1.16) więcej...Wyćwiklin (1.2) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (1.2) więcej...Karczoch (1.28) więcej...Brukselka (1.4) więcej...Rukola (1.46) więcej...Groszek (1.47) więcej...Jarmuż (1.47) więcej...Kapusta kiszona (1.47) więcej...Fasola Goa (1.5) więcej...Bób (1.55) więcej...Szczypiorek (1.6) więcej...Oliwki czarne (1.6) więcej...Oliwka (zielona) (1.6) więcej...Kapusta sitowata (1.64) więcej...Czosnek (1.7) więcej...Pieczarka (1.74) więcej...Boćwina (1.8) więcej...Algi (1.9) więcej...Portulaka (1.99) więcej...Por (2.1) więcej...Rapini (2.14) więcej...Pomidory suszone (2.68) więcej...Szpinak (2.71) więcej...Soczewica (3.33) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (4.31) więcej...Fasola Fava (6.7) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (7.51) więcej...
Zawartość żelaza w czarnych oliwkach i innych warzywach
Dynia (1) więcej...Szparagi (2) więcej...Pieczarka (2) więcej...Soczewica (2) więcej...Ogórek (2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (2) więcej...Bakłażan (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Szczypiorek (3) więcej...Cebula (4) więcej...Dynia piżmowa (4) więcej...Pędy bambusa (4) więcej...Papryka (4) więcej...Fasola Goa (4) więcej...Rabarbar (4) więcej...Groszek (5) więcej...Pomidor (5) więcej...Gorzki melon (5) więcej...Ziemniaki (6) więcej...Cebula czerwona (6) więcej...Cukinia (8) więcej...Piżmian (8) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Algi (9) więcej...Pochrzyn (9) więcej...Pasternak (10) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (10) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (12) więcej...Fasola Fava (13) więcej...Maniok (14) więcej...Kukurydza (15) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (17) więcej...Kapusta (18) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (18) więcej...Kalarepa (20) więcej...Por (20) więcej...Kapusta sitowata (20) więcej...Kozibród, salsefia (20) więcej...Endywia (cykoria endywia) (22) więcej...Cykoria (22) więcej...Wyćwiklin (24) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (24) więcej...Brukselka (25) więcej...Bób (25) więcej...Rukola (27) więcej...Sałata (28) więcej...Kalafior (30) więcej...Rapini (33) więcej...Brokuł (33) więcej...Jarmuż (38) więcej...Rzepa (39) więcej...Rzodkiewka (39) więcej...Korzeń lotosu (40) więcej...Rukiew wodna (41) więcej...Moringa (42) więcej...Portulaka (45) więcej...Fenkuł włoski (52) więcej...Batat (55) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (65) więcej...Marchew (69) więcej...Buraki (78) więcej...Szpinak (79) więcej...Seler naciowy (80) więcej...Karczoch (94) więcej...Czosnek (153) więcej...Boćwina (213) więcej...Pomidory suszone (266) więcej...Kapusta kiszona (661) więcej...Ogórek kiszony (1208) więcej...Oliwki czarne (2400) więcej...Oliwka (zielona) (2400) więcej...
Zawartość sodu w czarnych oliwkach i innych warzywach

Zobacz wszystkie wartości odżywcze czarnych oliwek na wykresach.

czarne oliwki - witaminy (w 100g)

  • Witamina A30 IU
  • Witamina E1.99 mg

Skład czarnych oliwek (w 100g)

  • 4.1g WĘGLOWODANY
  • 12.7g TŁUSCZE
  • 1.4g BIAŁKO
  • 2.4g BŁONNIK

Skład energetyczny

  • 12% WĘGLOWODANY
  • 4% BIAŁKO
  • 84% TŁUSZCZ

czarne oliwki - minerały (w 100g)

  • Potas55 mg
  • Fosfor17 mg
  • Magnez22 mg
  • Wapń61 mg
  • Sód2400 mg
  • Żelazo1.6 mg
Kalorie125kcal
Węglowodany4.1gram
Białko1.4gram
Tłuszcze12.7gram
Błonnik2.4gram

Ile białka jest w czarnych oliwkach?

Czarne oliwki zawierają 1.4 g białka na 100g.
Średniej wielkości czarne oliwki (4 g) zawiera ok. 0.1 g białka.

Ile węglowodanów jest w czarnych oliwkach?

Czarne oliwki zawierają 4.1 g węglowodanów na 100g.
Średniej wielkości czarne oliwki (4 g) zawiera ok. 0.2 g węglowodanów.

Ile ważą czarne oliwki?

Średniej wielkości czarne oliwki (część jadalna po obraniu) waży ok. 4g. Garść czarnych oliwek waży ok. 60g.

Ile błonnika jest w czarnych oliwkach?

Czarne oliwki zawierają w sobie 2.4 g błonnika na 100g.
Średniej wielkości czarne oliwki (4 g) zawiera ok. 0.1 g błonnika. Odpowiada to ok. 0% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Czy czarne oliwki zawierają gluten?

Czarne oliwki nie zawierają glutenu. Mogą być spożywane przez osoby wrażliwe na gluten lub z rozpoznaną chorobą celiakii.

Ile tłuszczu mają czarne oliwki?

Czarne oliwki zawierają 12.7 g tłuszczu na 100g.
Średniej wielkości czarne oliwki (4 g) zawiera ok. 0.508 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 1% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w czarnych oliwkach?

Czarne oliwki zawierają 22 mg magnezu na 100g.
Średniej wielkości czarne oliwki (4 g) zawiera ok. 0.88 mg magnezu. Odpowiada to ok. 0% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny mają czarne oliwki?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają czarne oliwki. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak czarne oliwki wypadają na tle innych warzyw?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak czarne oliwki prezentują się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

Dynia (0.5) więcej...Rukiew wodna (0.5) więcej...Ogórek (0.5) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.5) więcej...Cykoria (0.9) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1) więcej...Cukinia (1) więcej...Pomidor (1.2) więcej...Pomidor koktajlowy (1.2) więcej...Ogórek kiszony (1.2) więcej...Sałata (1.3) więcej...Rukola (1.6) więcej...Boćwina (1.6) więcej...Rzodkiewka (1.6) więcej...Cebula (1.7) więcej...Cebula czerwona (1.7) więcej...Rzepa (1.8) więcej...Por (1.8) więcej...Maniok (1.8) więcej...Rabarbar (1.8) więcej...Dynia piżmowa (2) więcej...Kalafior (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Kukurydza (2) więcej...Czosnek (2.1) więcej...Szparagi (2.1) więcej...Ziemniaki (2.1) więcej...Papryka (2.1) więcej...Seler naciowy (2.1) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.2) więcej...Pędy bambusa (2.2) więcej...Pieczarka (2.2) więcej...Szpinak (2.2) więcej...Oliwki czarne (2.4) więcej...Oliwka (zielona) (2.4) więcej...Kapusta (2.5) więcej...Szczypiorek (2.5) więcej...Brokuł (2.6) więcej...Rapini (2.7) więcej...Marchew (2.8) więcej...Buraki (2.8) więcej...Gorzki melon (2.8) więcej...Kapusta kiszona (2.9) więcej...Batat (3) więcej...Fenkuł włoski (3.1) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.1) więcej...Moringa (3.2) więcej...Kapusta sitowata (3.2) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Bakłażan (3.4) więcej...Jarmuż (3.6) więcej...Kalarepa (3.6) więcej...Brukselka (3.8) więcej...Piżmian (3.8) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (4) więcej...Pochrzyn (4.1) więcej...Pasternak (4.9) więcej...Korzeń lotosu (4.9) więcej...Groszek (5.1) więcej...Karczoch (5.4) więcej...Pomidory suszone (5.8) więcej...Bób (7.5) więcej...Soczewica (7.9) więcej...Fasola Goa (8) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (12.2) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (19) więcej...Fasola Fava (25) więcej...
Zawartość błonnika w czarnych oliwkach i innych warzywach
Tykwa pospolita, kalebasa (0.02) więcej...Batat (0.05) więcej...Piżmian (0.1) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.1) więcej...Cebula (0.1) więcej...Dynia piżmowa (0.1) więcej...Kapusta (0.1) więcej...Kalarepa (0.1) więcej...Ziemniaki (0.1) więcej...Dynia (0.1) więcej...Portulaka (0.1) więcej...Rzepa (0.1) więcej...Rukiew wodna (0.1) więcej...Korzeń lotosu (0.1) więcej...Rzodkiewka (0.1) więcej...Ogórek (0.11) więcej...Szparagi (0.12) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.13) więcej...Kapusta kiszona (0.14) więcej...Karczoch (0.15) więcej...Sałata (0.15) więcej...Buraki (0.17) więcej...Gorzki melon (0.17) więcej...Pochrzyn (0.17) więcej...Bakłażan (0.19) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.2) więcej...Fenkuł włoski (0.2) więcej...Ogórek kiszony (0.2) więcej...Boćwina (0.2) więcej...Pomidor (0.2) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.2) więcej...Moringa (0.2) więcej...Rabarbar (0.2) więcej...Kozibród, salsefia (0.2) więcej...Marchew (0.24) więcej...Cykoria (0.25) więcej...Maniok (0.28) więcej...Kalafior (0.28) więcej...Brukselka (0.3) więcej...Pasternak (0.3) więcej...Pędy bambusa (0.3) więcej...Wyćwiklin (0.3) więcej...Por (0.3) więcej...Papryka (0.3) więcej...Papryka zielona (0.3) więcej...Cukinia (0.32) więcej...Brokuł (0.37) więcej...Soczewica (0.38) więcej...Szpinak (0.39) więcej...Roszponka (0.4) więcej...Groszek (0.4) więcej...Cebula czerwona (0.4) więcej...Kapusta sitowata (0.42) więcej...Pieczarka (0.47) więcej...Rapini (0.49) więcej...Czosnek (0.5) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.61) więcej...Rukola (0.66) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (0.69) więcej...Szczypiorek (0.73) więcej...Bób (0.73) więcej...Jarmuż (0.93) więcej...Seler naciowy (1.12) więcej...Kukurydza (1.35) więcej...Fasola Fava (1.53) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (6.04) więcej...Oliwki czarne (12.7) więcej...Oliwka (zielona) (12.7) więcej...Pomidory suszone (14.08) więcej...Fasola Goa (16) więcej...
Zawartość tłuszczu w czarnych oliwkach i innych warzywach
Seler naciowy (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.2) więcej...Rabarbar (0.22) więcej...Bakłażan (0.24) więcej...Maniok (0.27) więcej...Ogórek (0.28) więcej...Marchew (0.3) więcej...Pomidor (0.3) więcej...Rzepa (0.3) więcej...Rzodkiewka (0.34) więcej...Moringa (0.36) więcej...Cukinia (0.37) więcej...Ogórek kiszony (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Kalafior (0.42) więcej...Papryka (0.43) więcej...Gorzki melon (0.43) więcej...Kapusta (0.47) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.47) więcej...Pędy bambusa (0.5) więcej...Cebula czerwona (0.5) więcej...Papryka zielona (0.5) więcej...Pomidor koktajlowy (0.5) więcej...Kukurydza (0.52) więcej...Pochrzyn (0.54) więcej...Cykoria (0.57) więcej...Pasternak (0.59) więcej...Batat (0.61) więcej...Dynia piżmowa (0.7) więcej...Kozibród, salsefia (0.7) więcej...Fenkuł włoski (0.73) więcej...Brokuł (0.73) więcej...Piżmian (0.8) więcej...Dynia (0.8) więcej...Buraki (0.8) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.8) więcej...Ziemniaki (0.81) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.83) więcej...Sałata (0.86) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.08) więcej...Szparagi (1.14) więcej...Korzeń lotosu (1.16) więcej...Wyćwiklin (1.2) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (1.2) więcej...Karczoch (1.28) więcej...Brukselka (1.4) więcej...Rukola (1.46) więcej...Groszek (1.47) więcej...Jarmuż (1.47) więcej...Kapusta kiszona (1.47) więcej...Fasola Goa (1.5) więcej...Bób (1.55) więcej...Szczypiorek (1.6) więcej...Oliwki czarne (1.6) więcej...Oliwka (zielona) (1.6) więcej...Kapusta sitowata (1.64) więcej...Czosnek (1.7) więcej...Pieczarka (1.74) więcej...Boćwina (1.8) więcej...Algi (1.9) więcej...Portulaka (1.99) więcej...Por (2.1) więcej...Rapini (2.14) więcej...Pomidory suszone (2.68) więcej...Szpinak (2.71) więcej...Soczewica (3.33) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (4.31) więcej...Fasola Fava (6.7) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (7.51) więcej...
Zawartość żelaza w czarnych oliwkach i innych warzywach
Pędy bambusa (3) więcej...Ogórek kiszony (4) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Cebula czerwona (8) więcej...Papryka zielona (9) więcej...Cebula (10) więcej...Rzodkiewka (10) więcej...Seler naciowy (11) więcej...Pomidor (11) więcej...Rzepa (11) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (11) więcej...Pieczarka (12) więcej...Kapusta (12) więcej...Marchew (12) więcej...Dynia (12) więcej...Papryka (12) więcej...Rabarbar (12) więcej...Sałata (13) więcej...Kapusta kiszona (13) więcej...Cykoria (13) więcej...Ogórek (13) więcej...Szparagi (14) więcej...Bakłażan (14) więcej...Endywia (cykoria endywia) (15) więcej...Kalafior (15) więcej...Fenkuł włoski (17) więcej...Gorzki melon (17) więcej...Cukinia (18) więcej...Kalarepa (19) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (19) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (21) więcej...Maniok (21) więcej...Rukiew wodna (21) więcej...Pochrzyn (21) więcej...Brokuł (21) więcej...Rapini (22) więcej...Oliwki czarne (22) więcej...Oliwka (zielona) (22) więcej...Brukselka (23) więcej...Ziemniaki (23) więcej...Buraki (23) więcej...Korzeń lotosu (23) więcej...Kozibród, salsefia (23) więcej...Czosnek (25) więcej...Batat (25) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (27) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (28) więcej...Por (28) więcej...Pasternak (29) więcej...Kapusta sitowata (32) więcej...Groszek (33) więcej...Bób (33) więcej...Dynia piżmowa (34) więcej...Fasola Goa (34) więcej...Soczewica (36) więcej...Kukurydza (37) więcej...Szczypiorek (42) więcej...Moringa (45) więcej...Rukola (47) więcej...Jarmuż (47) więcej...Piżmian (57) więcej...Karczoch (60) więcej...Wyćwiklin (65) więcej...Algi (67) więcej...Portulaka (68) więcej...Szpinak (79) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (79) więcej...Boćwina (81) więcej...Pomidory suszone (81) więcej...Fasola Fava (192) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (224) więcej...
Zawartość magnezu w czarnych oliwkach i innych warzywach
Pieczarka (0.2) więcej...Soczewica (1.7) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2) więcej...Algi (5) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (9) więcej...Kapusta kiszona (13) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (13) więcej...Rabarbar (14) więcej...Cebula czerwona (14) więcej...Karczoch (14.8) więcej...Oliwki czarne (17) więcej...Oliwka (zielona) (17) więcej...Pomidor koktajlowy (21) więcej...Papryka zielona (23) więcej...Pomidor (24) więcej...Seler naciowy (24) więcej...Papryka (26) więcej...Kapusta (26) więcej...Maniok (27) więcej...Endywia (cykoria endywia) (28) więcej...Cebula (29) więcej...Sałata (29) więcej...Dynia piżmowa (33) więcej...Por (35) więcej...Marchew (35) więcej...Fasola Goa (37) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (37) więcej...Cukinia (38) więcej...Cykoria (40) więcej...Bób (40.9) więcej...Dynia (44) więcej...Portulaka (44) więcej...Boćwina (46) więcej...Kalarepa (46) więcej...Ogórek kiszony (47) więcej...Batat (47) więcej...Fenkuł włoski (50) więcej...Moringa (50) więcej...Rukola (52) więcej...Szparagi (52) więcej...Pochrzyn (55) więcej...Ziemniaki (57) więcej...Szczypiorek (58) więcej...Pędy bambusa (59) więcej...Rukiew wodna (60) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (60) więcej...Piżmian (63) więcej...Pomidory suszone (64) więcej...Brukselka (69) więcej...Pasternak (71) więcej...Kozibród, salsefia (75) więcej...Jarmuż (92) więcej...Czosnek (153) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (385) więcej...Fasola Fava (421) więcej...
Zawartość fosforu w czarnych oliwkach i innych warzywach
Ogórek kiszony (23) więcej...Oliwki czarne (55) więcej...Oliwka (zielona) (55) więcej...Cebula czerwona (121) więcej...Cebula (146) więcej...Ogórek (147) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (150) więcej...Kapusta (170) więcej...Kapusta kiszona (170) więcej...Papryka zielona (176) więcej...Por (180) więcej...Sałata (194) więcej...Rapini (196) więcej...Szparagi (202) więcej...Papryka (211) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (213) więcej...Algi (226) więcej...Bakłażan (230) więcej...Rzepa (233) więcej...Rzodkiewka (233) więcej...Pomidor (237) więcej...Fasola Goa (240) więcej...Groszek (244) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (252) więcej...Seler naciowy (260) więcej...Cukinia (261) więcej...Kukurydza (270) więcej...Maniok (271) więcej...Pomidor koktajlowy (282) więcej...Rabarbar (288) więcej...Szczypiorek (296) więcej...Gorzki melon (296) więcej...Kalafior (299) więcej...Cykoria (302) więcej...Piżmian (303) więcej...Endywia (cykoria endywia) (314) więcej...Brokuł (316) więcej...Marchew (320) więcej...Buraki (325) więcej...Rukiew wodna (330) więcej...Bób (332) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (334) więcej...Batat (337) więcej...Dynia (340) więcej...Kalarepa (350) więcej...Dynia piżmowa (352) więcej...Pieczarka (356) więcej...Rukola (369) więcej...Soczewica (369) więcej...Karczoch (370) więcej...Pasternak (375) więcej...Boćwina (379) więcej...Kozibród, salsefia (380) więcej...Kapusta sitowata (384) więcej...Brukselka (389) więcej...Czosnek (401) więcej...Fenkuł włoski (414) więcej...Ziemniaki (425) więcej...Moringa (461) więcej...Jarmuż (491) więcej...Portulaka (494) więcej...Wyćwiklin (510) więcej...Pędy bambusa (533) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (535) więcej...Korzeń lotosu (556) więcej...Szpinak (558) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (718) więcej...Pochrzyn (816) więcej...Fasola Fava (1062) więcej...Pomidory suszone (1565) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (1724) więcej...
Zawartość potasu w czarnych oliwkach i innych warzywach
Ogórek kiszony (0.33) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.62) więcej...Ogórek (0.65) więcej...Rzodkiewka (0.68) więcej...Pomidor (0.9) więcej...Rzepa (0.9) więcej...Rabarbar (0.9) więcej...Kapusta kiszona (0.91) więcej...Marchew (0.93) więcej...Papryka (0.99) więcej...Dynia piżmowa (1) więcej...Dynia (1) więcej...Gorzki melon (1) więcej...Bakłażan (1) więcej...Cebula (1.1) więcej...Papryka zielona (1.1) więcej...Pasternak (1.2) więcej...Cebula czerwona (1.2) więcej...Cukinia (1.21) więcej...Fenkuł włoski (1.24) więcej...Endywia (cykoria endywia) (1.25) więcej...Kapusta (1.3) więcej...Portulaka (1.3) więcej...Maniok (1.36) więcej...Sałata (1.36) więcej...Oliwki czarne (1.4) więcej...Oliwka (zielona) (1.4) więcej...Cykoria (1.43) więcej...Por (1.5) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1.5) więcej...Pochrzyn (1.53) więcej...Batat (1.6) więcej...Buraki (1.61) więcej...Kalarepa (1.7) więcej...Wyćwiklin (1.8) więcej...Kalafior (1.92) więcej...Piżmian (2) więcej...Roszponka (2) więcej...Ziemniaki (2.05) więcej...Moringa (2.1) więcej...Pieczarka (2.17) więcej...Szparagi (2.2) więcej...Rukiew wodna (2.3) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (2.5) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.5) więcej...Rukola (2.58) więcej...Pędy bambusa (2.6) więcej...Korzeń lotosu (2.6) więcej...Brokuł (2.82) więcej...Szpinak (2.86) więcej...Kapusta sitowata (2.86) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (3.02) więcej...Rapini (3.17) więcej...Karczoch (3.27) więcej...Szczypiorek (3.27) więcej...Kukurydza (3.27) więcej...Boćwina (3.27) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Brukselka (3.38) więcej...Seler naciowy (3.46) więcej...Jarmuż (4.28) więcej...Pomidory suszone (5.06) więcej...Groszek (5.42) więcej...Czosnek (6.36) więcej...Fasola Goa (6.95) więcej...Bób (7.92) więcej...Soczewica (9.02) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (20.47) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (21.46) więcej...Fasola Fava (26.12) więcej...
Zawartość białka w czarnych oliwkach i innych warzywach
Dynia (1) więcej...Szparagi (2) więcej...Pieczarka (2) więcej...Soczewica (2) więcej...Ogórek (2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (2) więcej...Bakłażan (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Szczypiorek (3) więcej...Cebula (4) więcej...Dynia piżmowa (4) więcej...Pędy bambusa (4) więcej...Papryka (4) więcej...Fasola Goa (4) więcej...Rabarbar (4) więcej...Groszek (5) więcej...Pomidor (5) więcej...Gorzki melon (5) więcej...Ziemniaki (6) więcej...Cebula czerwona (6) więcej...Cukinia (8) więcej...Piżmian (8) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Algi (9) więcej...Pochrzyn (9) więcej...Pasternak (10) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (10) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (12) więcej...Fasola Fava (13) więcej...Maniok (14) więcej...Kukurydza (15) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (17) więcej...Kapusta (18) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (18) więcej...Kalarepa (20) więcej...Por (20) więcej...Kapusta sitowata (20) więcej...Kozibród, salsefia (20) więcej...Endywia (cykoria endywia) (22) więcej...Cykoria (22) więcej...Wyćwiklin (24) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (24) więcej...Brukselka (25) więcej...Bób (25) więcej...Rukola (27) więcej...Sałata (28) więcej...Kalafior (30) więcej...Rapini (33) więcej...Brokuł (33) więcej...Jarmuż (38) więcej...Rzepa (39) więcej...Rzodkiewka (39) więcej...Korzeń lotosu (40) więcej...Rukiew wodna (41) więcej...Moringa (42) więcej...Portulaka (45) więcej...Fenkuł włoski (52) więcej...Batat (55) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (65) więcej...Marchew (69) więcej...Buraki (78) więcej...Szpinak (79) więcej...Seler naciowy (80) więcej...Karczoch (94) więcej...Czosnek (153) więcej...Boćwina (213) więcej...Pomidory suszone (266) więcej...Kapusta kiszona (661) więcej...Ogórek kiszony (1208) więcej...Oliwki czarne (2400) więcej...Oliwka (zielona) (2400) więcej...
Zawartość sodu w czarnych oliwkach i innych warzywach
Rukiew wodna (1.29) więcej...Roszponka (2) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (2.18) więcej...Ogórek kiszony (2.26) więcej...Rapini (2.85) więcej...Sałata (2.87) więcej...Seler naciowy (3) więcej...Cukinia (3.11) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.35) więcej...Szparagi (3.38) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (3.39) więcej...Wyćwiklin (3.4) więcej...Portulaka (3.4) więcej...Rzodkiewka (3.4) więcej...Szpinak (3.63) więcej...Ogórek (3.63) więcej...Rukola (3.65) więcej...Gorzki melon (3.7) więcej...Boćwina (3.74) więcej...Pomidor koktajlowy (3.9) więcej...Pomidor (3.9) więcej...Oliwki czarne (4.1) więcej...Oliwka (zielona) (4.1) więcej...Kapusta kiszona (4.28) więcej...Fasola Goa (4.31) więcej...Szczypiorek (4.35) więcej...Cykoria (4.48) więcej...Rabarbar (4.54) więcej...Papryka zielona (4.6) więcej...Kapusta sitowata (4.67) więcej...Kalafior (4.97) więcej...Pędy bambusa (5.2) więcej...Pieczarka (5.29) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (5.42) więcej...Bakłażan (5.7) więcej...Kapusta (5.8) więcej...Papryka (6.03) więcej...Cebula czerwona (6.1) więcej...Kalarepa (6.2) więcej...Rzepa (6.43) więcej...Dynia (6.5) więcej...Brokuł (6.64) więcej...Algi (6.8) więcej...Fenkuł włoski (7.29) więcej...Piżmian (7.5) więcej...Moringa (8.53) więcej...Jarmuż (8.75) więcej...Brukselka (8.95) więcej...Cebula (9.34) więcej...Buraki (9.56) więcej...Marchew (9.58) więcej...Karczoch (10.51) więcej...Dynia piżmowa (11.69) więcej...Por (14.15) więcej...Groszek (14.45) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (16.8) więcej...Korzeń lotosu (17.23) więcej...Ziemniaki (17.49) więcej...Bób (17.63) więcej...Pasternak (17.99) więcej...Kozibród, salsefia (18.6) więcej...Kukurydza (18.7) więcej...Batat (20.12) więcej...Soczewica (20.13) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (21.15) więcej...Pomidory suszone (23.33) więcej...Pochrzyn (27.88) więcej...Czosnek (33.06) więcej...Maniok (38.06) więcej...Fasola Fava (58.59) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (62.95) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (63.38) więcej...
Zawartość węglowodanów w czarnych oliwkach i innych warzywach
Ogórek kiszony (11) więcej...Rukiew wodna (11) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (13) więcej...Roszponka (14) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (14) więcej...Sałata (15) więcej...Ogórek (15) więcej...Seler naciowy (16) więcej...Portulaka (16) więcej...Rzodkiewka (16) więcej...Endywia (cykoria endywia) (17) więcej...Cukinia (17) więcej...Gorzki melon (17) więcej...Pomidor koktajlowy (18) więcej...Pomidor (18) więcej...Papryka zielona (18) więcej...Wyćwiklin (19) więcej...Boćwina (19) więcej...Kapusta kiszona (19) więcej...Szparagi (20) więcej...Rabarbar (21) więcej...Rapini (22) więcej...Szpinak (23) więcej...Cykoria (23) więcej...Bakłażan (24) więcej...Rukola (25) więcej...Kapusta (25) więcej...Kalafior (25) więcej...Algi (26) więcej...Dynia (26) więcej...Pędy bambusa (27) więcej...Kalarepa (27) więcej...Kapusta sitowata (27) więcej...Pieczarka (28) więcej...Rzepa (28) więcej...Szczypiorek (30) więcej...Fenkuł włoski (31) więcej...Papryka (31) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (32) więcej...Piżmian (33) więcej...Cebula czerwona (33) więcej...Brokuł (34) więcej...Moringa (37) więcej...Cebula (40) więcej...Marchew (41) więcej...Brukselka (43) więcej...Buraki (43) więcej...Dynia piżmowa (45) więcej...Karczoch (47) więcej...Jarmuż (49) więcej...Fasola Goa (49) więcej...Por (61) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (72) więcej...Korzeń lotosu (74) więcej...Pasternak (75) więcej...Ziemniaki (77) więcej...Groszek (81) więcej...Kozibród, salsefia (82) więcej...Kukurydza (86) więcej...Batat (86) więcej...Bób (88) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (93) więcej...Pochrzyn (108) więcej...Soczewica (116) więcej...Oliwki czarne (125) więcej...Oliwka (zielona) (125) więcej...Czosnek (149) więcej...Maniok (160) więcej...Pomidory suszone (213) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (338) więcej...Fasola Fava (341) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (378) więcej...
Zawartość kalorii w czarnych oliwkach i innych warzywach
Kukurydza (2) więcej...Pieczarka (6) więcej...Papryka (7) więcej...Pomidor koktajlowy (9) więcej...Bakłażan (9) więcej...Pomidor (10) więcej...Ziemniaki (12) więcej...Papryka zielona (12) więcej...Pędy bambusa (13) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (15) więcej...Cukinia (16) więcej...Buraki (16) więcej...Maniok (16) więcej...Ogórek (16) więcej...Pochrzyn (17) więcej...Soczewica (19) więcej...Gorzki melon (19) więcej...Cykoria (19) więcej...Dynia (21) więcej...Kalafior (22) więcej...Cebula (23) więcej...Szparagi (24) więcej...Kalarepa (24) więcej...Groszek (25) więcej...Cebula czerwona (25) więcej...Rzodkiewka (25) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (26) więcej...Batat (30) więcej...Rzepa (30) więcej...Kapusta kiszona (30) więcej...Moringa (30) więcej...Marchew (33) więcej...Pasternak (36) więcej...Sałata (36) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (37) więcej...Bób (37) więcej...Seler naciowy (40) więcej...Kapusta (40) więcej...Brukselka (42) więcej...Karczoch (44) więcej...Korzeń lotosu (45) więcej...Pomidory suszone (47) więcej...Brokuł (47) więcej...Dynia piżmowa (48) więcej...Fenkuł włoski (49) więcej...Boćwina (51) więcej...Endywia (cykoria endywia) (52) więcej...Algi (54) więcej...Ciecierzyca, cieciorka (57) więcej...Por (59) więcej...Kozibród, salsefia (60) więcej...Oliwki czarne (61) więcej...Oliwka (zielona) (61) więcej...Portulaka (65) więcej...Piżmian (81) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (81) więcej...Fasola Goa (84) więcej...Rabarbar (86) więcej...Szczypiorek (92) więcej...Szpinak (99) więcej...Fasola Fava (103) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (105) więcej...Rapini (108) więcej...Wyćwiklin (109) więcej...Kapusta sitowata (115) więcej...Rukiew wodna (120) więcej...Jarmuż (150) więcej...Rukola (160) więcej...Czosnek (181) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (232) więcej...
Zawartość wapnia w czarnych oliwkach i innych warzywach
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też
Udało Ci się znaleźć to, czego szukasz?
Polub nas na Fb :)

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij