Makaron nitki - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki makaronu nitki

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów.
Kategorie | Produkty zbożowe

Charakterystyczne właściwości makaronu nitki

Makaron nitki - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Czym wyróżnia się makaron nitki spośród produktów zbożowych

W porównaniu z innymi produktami zbożowym makaron nitki charakteryzuje się sporą zawartością żelaza, białka, cukru i wapnia. Zawiera też dawkę błonnika, tłuszczy nasyconych i sodu.

Makaron sojowy (0.16) więcej...Makaron ryżowy (1.79) więcej...Gnocchi (2.36) więcej...Owsianka (na wodzie) (2.37) więcej...Ryż biały (2.69) więcej...Ryż brązowy (2.74) więcej...Kasza gryczana (3.38) więcej...Kuskus (3.79) więcej...Makaron gotowany (5.15) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (5.8) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (5.82) więcej...Mąka kukurydziana (5.9) więcej...Płatki kukurydziane (6.9) więcej...Mąka ziemniaczana (6.9) więcej...Płatki ryżowe (7.1) więcej...Mąka ryżowa (7.23) więcej...Ryż basmanti (8.16) więcej...Kasza manna (8.7) więcej...Mąka żytnia (9.82) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (9.91) więcej...Mąka tortowa (10.1) więcej...Mąka krupczatka (10.3) więcej...Mąka (10.33) więcej...Mąka (pszenna) (10.33) więcej...Szklanka mąki (10.33) więcej...Mąka orkiszowa (10.6) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (10.7) więcej...Makaron penne (rurki) (10.7) więcej...Makaron (11) więcej...Kasza jaglana (11.02) więcej...Musli (11.2) więcej...Makaron nitki (11.27) więcej...Płatki owsiane (11.9) więcej...Płatki orkiszowe (12) więcej...Kasza bulgur (12.29) więcej...Granola (13.67) więcej...Makaron jajeczny (14) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (14.1) więcej...Mąka gryczana (14.6) więcej...Mąka owsiana (14.66) więcej...Otręby żytnie (15) więcej...Otręby pszenne (16) więcej...Otręby owsiane (17) więcej...Mąka kokosowa (20) więcej...Soczewica czerwona (23.91) więcej...
Zawartość białka w makaronie nitki i innych produktach zbożowych

Zobacz wszystkie wartości odżywcze makaronu nitki na wykresach.

makaron nitki - witaminy (w 100g)

    Skład makaronu nitki (w 100g)

    • 54.93g WĘGLOWODANY
    • 2.82g TŁUSCZE
    • 11.27g BIAŁKO
    • 2.8g BŁONNIK

    Skład energetyczny

    • 76% WĘGLOWODANY
    • 16% BIAŁKO
    • 9% TŁUSZCZ

    makaron nitki - minerały (w 100g)

    • Wapń28 mg
    • Sód28 mg
    • Żelazo2.54 mg
    Kalorie296kcal
    Węglowodany54.93gram
    Białko11.27gram
    Tłuszcze2.82gram
    Błonnik2.8gram
    Cholesterol38mg

    Ile białka jest w makaronie nitki?

    Makaron nitki zawiera 11.27 g białka na 100g.
    Średniej wielkości makaron nitki (55 g) zawiera ok. 6.2 g białka.

    Ile węglowodanów jest w makaronie nitki?

    Makaron nitki zawiera 54.93 g węglowodanów na 100g.
    Średniej wielkości makaron nitki (55 g) zawiera ok. 30.2 g węglowodanów.

    Ile waży makaron nitki?

    Średniej wielkości makaron nitki (część jadalna po obraniu) waży ok. 55g.

    Ile błonnika jest w makaronie nitki?

    Makaron nitki zawiera w sobie 2.8 g błonnika na 100g.
    Średniej wielkości makaron nitki (55 g) zawiera ok. 1.5 g błonnika. Odpowiada to ok. 5% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

    Czy makaron nitki zawiera gluten?

    Makaron nitki nie zawiera glutenu. Nie szkodzi osobom wrażliwym na gluten lub z rozpoznaną chorobą celiakii.

    Ile tłuszczu ma makaron nitki?

    Makaron nitki zawiera 2.82 g tłuszczu na 100g.
    Średniej wielkości makaron nitki (55 g) zawiera ok. 1.551 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 3% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

    Ile magnezu znajduje się w makaronie nitki?

    0 g magnezu - makaron nitki nie zawiera magnezu.

    Jaki indeks glikemiczny ma makaron nitki?

    Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny ma makaron nitki. Zajrzyj do nas za kilka dni.

    Wykresy - jak makaron nitki wypada na tle innych produktów zbożowych?

    Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak makaron nitki prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

    Makaron sojowy (0.06) więcej...Kuskus (0.16) więcej...Makaron ryżowy (0.2) więcej...Ryż biały (0.28) więcej...Mąka ziemniaczana (0.34) więcej...Kasza gryczana (0.62) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.93) więcej...Ryż brązowy (0.97) więcej...Mąka (0.98) więcej...Mąka (pszenna) (0.98) więcej...Szklanka mąki (0.98) więcej...Makaron gotowany (1.05) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (1.16) więcej...Mąka tortowa (1.2) więcej...Mąka orkiszowa (1.3) więcej...Kasza manna (1.3) więcej...Kasza bulgur (1.33) więcej...Mąka żytnia (1.33) więcej...Owsianka (na wodzie) (1.36) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (1.4) więcej...Makaron penne (rurki) (1.4) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (1.5) więcej...Makaron (1.6) więcej...Mąka krupczatka (1.6) więcej...Mąka gryczana (2) więcej...Soczewica czerwona (2.17) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (2.3) więcej...Płatki kukurydziane (2.5) więcej...Mąka ryżowa (2.78) więcej...Makaron nitki (2.82) więcej...Mąka kukurydziana (3) więcej...Płatki orkiszowe (3.3) więcej...Kasza jaglana (4.22) więcej...Otręby żytnie (4.3) więcej...Makaron jajeczny (4.4) więcej...Otręby pszenne (4.6) więcej...Płatki ryżowe (4.9) więcej...Gnocchi (6.24) więcej...Musli (6.7) więcej...Otręby owsiane (7) więcej...Płatki owsiane (7.2) więcej...Mąka owsiana (9.12) więcej...Mąka kokosowa (13.33) więcej...Granola (24.31) więcej...
    Zawartość tłuszczu w makaronie nitki i innych produktach zbożowych
    Makaron sojowy (0.16) więcej...Makaron ryżowy (1.79) więcej...Gnocchi (2.36) więcej...Owsianka (na wodzie) (2.37) więcej...Ryż biały (2.69) więcej...Ryż brązowy (2.74) więcej...Kasza gryczana (3.38) więcej...Kuskus (3.79) więcej...Makaron gotowany (5.15) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (5.8) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (5.82) więcej...Mąka kukurydziana (5.9) więcej...Płatki kukurydziane (6.9) więcej...Mąka ziemniaczana (6.9) więcej...Płatki ryżowe (7.1) więcej...Mąka ryżowa (7.23) więcej...Ryż basmanti (8.16) więcej...Kasza manna (8.7) więcej...Mąka żytnia (9.82) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (9.91) więcej...Mąka tortowa (10.1) więcej...Mąka krupczatka (10.3) więcej...Mąka (10.33) więcej...Mąka (pszenna) (10.33) więcej...Szklanka mąki (10.33) więcej...Mąka orkiszowa (10.6) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (10.7) więcej...Makaron penne (rurki) (10.7) więcej...Makaron (11) więcej...Kasza jaglana (11.02) więcej...Musli (11.2) więcej...Makaron nitki (11.27) więcej...Płatki owsiane (11.9) więcej...Płatki orkiszowe (12) więcej...Kasza bulgur (12.29) więcej...Granola (13.67) więcej...Makaron jajeczny (14) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (14.1) więcej...Mąka gryczana (14.6) więcej...Mąka owsiana (14.66) więcej...Otręby żytnie (15) więcej...Otręby pszenne (16) więcej...Otręby owsiane (17) więcej...Mąka kokosowa (20) więcej...Soczewica czerwona (23.91) więcej...
    Zawartość białka w makaronie nitki i innych produktach zbożowych
    Owsianka (na wodzie) (11.67) więcej...Gnocchi (17.06) więcej...Kasza gryczana (19.94) więcej...Kuskus (23.22) więcej...Makaron ryżowy (24.01) więcej...Makaron gotowany (24.93) więcej...Ryż brązowy (25.58) więcej...Otręby żytnie (26) więcej...Ryż biały (28.17) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (30.86) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (31.51) więcej...Granola (53.88) więcej...Makaron nitki (54.93) więcej...Mąka kokosowa (60) więcej...Otręby pszenne (61.9) więcej...Soczewica czerwona (63.1) więcej...Musli (63.9) więcej...Płatki orkiszowe (65) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (65.4) więcej...Mąka owsiana (65.7) więcej...Otręby owsiane (66) więcej...Mąka gryczana (68.3) więcej...Płatki owsiane (69.3) więcej...Makaron jajeczny (71) więcej...Mąka krupczatka (71.6) więcej...Kasza jaglana (72.85) więcej...Mąka orkiszowa (74) więcej...Mąka tortowa (74) więcej...Kasza bulgur (75.87) więcej...Mąka (76.31) więcej...Mąka (pszenna) (76.31) więcej...Szklanka mąki (76.31) więcej...Mąka ryżowa (76.48) więcej...Mąka żytnia (76.68) więcej...Kasza manna (76.7) więcej...Makaron (77.6) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (77.72) więcej...Mąka kukurydziana (78) więcej...Płatki ryżowe (78) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (79.4) więcej...Makaron penne (rurki) (79.4) więcej...Ryż basmanti (79.59) więcej...Mąka ziemniaczana (83.1) więcej...Płatki kukurydziane (83.6) więcej...Makaron sojowy (86.09) więcej...
    Zawartość węglowodanów w makaronie nitki i innych produktach zbożowych
    Owsianka (na wodzie) (68) więcej...Kasza gryczana (92) więcej...Makaron ryżowy (108) więcej...Kuskus (112) więcej...Ryż brązowy (123) więcej...Ryż biały (130) więcej...Makaron gotowany (131) więcej...Gnocchi (133) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (158) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (159) więcej...Otręby pszenne (185) więcej...Otręby żytnie (205) więcej...Otręby owsiane (246) więcej...Makaron nitki (296) więcej...Płatki orkiszowe (335) więcej...Mąka kukurydziana (337) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (339) więcej...Kasza bulgur (342) więcej...Mąka krupczatka (342) więcej...Mąka tortowa (343) więcej...Ryż basmanti (347) więcej...Mąka gryczana (347) więcej...Kasza manna (348) więcej...Makaron sojowy (351) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (352) więcej...Mąka orkiszowa (357) więcej...Mąka żytnia (357) więcej...Mąka ziemniaczana (357) więcej...Soczewica czerwona (358) więcej...Mąka ryżowa (363) więcej...Płatki kukurydziane (363) więcej...Mąka (364) więcej...Mąka (pszenna) (364) więcej...Makaron (364) więcej...Szklanka mąki (364) więcej...Płatki owsiane (366) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (367) więcej...Makaron penne (rurki) (367) więcej...Kasza jaglana (378) więcej...Musli (378) więcej...Makaron jajeczny (384) więcej...Płatki ryżowe (391) więcej...Mąka kokosowa (400) więcej...Mąka owsiana (404) więcej...Granola (489) więcej...
    Zawartość kalorii w makaronie nitki i innych produktach zbożowych

    makaron nitki - powiązane produkty

    • Makaron nitki cięte391 kcal/100g
    • Makaron nitki cięte Makarony Polskie347 kcal/100g
    Marcin Piotrowicz
    Autdministrator tej strony:
    Marcin Piotrowicz

    Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
    Promotor zdrowego stylu odżywiania

    Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

    Dodaj opinię

    Zobacz też

    Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

    Zamknij