Makaron jajeczny - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki makaronu jajecznego

Kategorie | Produkty zbożowe

Charakterystyczne właściwości makaronu jajecznego

Jakie właściwości ma makaron jajeczny na tle innych produktów zbożowych?

W porównaniu z innymi produktami zbożowym makaron jajeczny charakteryzuje się sporą zawartością żelaza, fosforu, białka i witaminy B1. Zawiera też dawkę magnezu, witaminy B2 i wapnia.

Makaron sojowy (0.16) więcej...Makaron ryżowy (1.79) więcej...Gnocchi (2.36) więcej...Owsianka (na wodzie) (2.37) więcej...Ryż biały (2.69) więcej...Ryż brązowy (2.74) więcej...Kasza gryczana (3.38) więcej...Kuskus (3.79) więcej...Makaron gotowany (5.15) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (5.8) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (5.82) więcej...Mąka kukurydziana (5.9) więcej...Płatki kukurydziane (6.9) więcej...Mąka ziemniaczana (6.9) więcej...Płatki ryżowe (7.1) więcej...Mąka ryżowa (7.23) więcej...Ryż basmati (8.16) więcej...Kasza manna (8.7) więcej...Mąka żytnia (9.82) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (9.91) więcej...Mąka tortowa (10.1) więcej...Mąka krupczatka (10.3) więcej...Mąka (10.33) więcej...Mąka (pszenna) (10.33) więcej...Szklanka mąki (10.33) więcej...Mąka orkiszowa (10.6) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (10.7) więcej...Makaron penne (rurki) (10.7) więcej...Makaron (11) więcej...Kasza jaglana (11.02) więcej...Musli (11.2) więcej...Makaron nitki (11.27) więcej...Płatki owsiane (11.9) więcej...Płatki orkiszowe (12) więcej...Kasza bulgur (12.29) więcej...Granola (13.67) więcej...Makaron jajeczny (14) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (14.1) więcej...Mąka gryczana (14.6) więcej...Mąka owsiana (14.66) więcej...Otręby żytnie (15) więcej...Otręby pszenne (16) więcej...Otręby owsiane (17) więcej...Mąka kokosowa (20) więcej...Soczewica czerwona (23.91) więcej...
Zawartość białka w makaronie jajecznym i innych produktach zbożowych

Zobacz wszystkie wartości odżywcze makaronu jajecznego na wykresach.

makaron jajeczny - witaminy (w 100g)

  • Witamina A17 IU
  • Witamina B1 (Tiamina)1.1 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.16 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)0.89 mg
  • Witamina B60.1 mg
  • Witamina E0.37 mg

Skład makaronu jajecznego (w 100g)

  • 71g WĘGLOWODANY
  • 4.4g TŁUSCZE
  • 14g BIAŁKO
  • 3.3g BŁONNIK

Skład energetyczny

  • 75% WĘGLOWODANY
  • 15% BIAŁKO
  • 10% TŁUSZCZ

makaron jajeczny - minerały (w 100g)

  • Potas244 mg
  • Fosfor241 mg
  • Magnez58 mg
  • Wapń35 mg
  • Sód21 mg
  • Żelazo4 mg
  • Cynk1.9 mg
  • Beta karoten2 mg
Kalorie384kcal
Węglowodany71gram
Białko14gram
Tłuszcze4.4gram
kw. tł. nas.1.2gram
Błonnik3.3gram
Cholesterol84mg

Ile białka jest w makaronie jajecznym?

Makaron jajeczny zawiera 14 g białka na 100g.

Ile węglowodanów jest w makaronie jajecznym?

Makaron jajeczny zawiera 71 g węglowodanów na 100g.

Ile waży makaron jajeczny?

Jesteśmy w trakcie ważenia makaronu jajecznego. Zajrzyj do nas za kilka dni. Do tego czasu będziemy posługiwać się wartościami przyjętymi dla 100g makaronu jajecznego.

Ile błonnika jest w makaronie jajecznym?

Makaron jajeczny zawiera w sobie 3.3 g błonnika na 100g.
100g makaronu jajecznego zawiera ok. 3.3 g błonnika. Odpowiada to ok. 11% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile tłuszczu ma makaron jajeczny?

Makaron jajeczny zawiera 4.4 g tłuszczu na 100g.
100g makaronu jajecznego zawiera ok. 4.4 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 9% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w makaronie jajecznym?

Makaron jajeczny zawiera 58 mg magnezu na 100g.
100g makaronu jajecznego zawiera ok. 58 mg magnezu. Odpowiada to ok. 15% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny ma makaron jajeczny?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny ma makaron jajeczny. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak makaron jajeczny wypada na tle innych produktów zbożowych?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak makaron jajeczny prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

Makaron sojowy (0.06) więcej...Kuskus (0.16) więcej...Makaron ryżowy (0.2) więcej...Ryż biały (0.28) więcej...Mąka ziemniaczana (0.34) więcej...Kasza gryczana (0.62) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.93) więcej...Ryż brązowy (0.97) więcej...Mąka (0.98) więcej...Mąka (pszenna) (0.98) więcej...Szklanka mąki (0.98) więcej...Makaron gotowany (1.05) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (1.16) więcej...Mąka tortowa (1.2) więcej...Mąka orkiszowa (1.3) więcej...Kasza manna (1.3) więcej...Kasza bulgur (1.33) więcej...Mąka żytnia (1.33) więcej...Owsianka (na wodzie) (1.36) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (1.4) więcej...Makaron penne (rurki) (1.4) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (1.5) więcej...Mąka krupczatka (1.6) więcej...Makaron (1.6) więcej...Mąka gryczana (2) więcej...Soczewica czerwona (2.17) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (2.3) więcej...Płatki kukurydziane (2.5) więcej...Mąka ryżowa (2.78) więcej...Makaron nitki (2.82) więcej...Mąka kukurydziana (3) więcej...Płatki orkiszowe (3.3) więcej...Kasza jaglana (4.22) więcej...Otręby żytnie (4.3) więcej...Makaron jajeczny (4.4) więcej...Otręby pszenne (4.6) więcej...Płatki ryżowe (4.9) więcej...Gnocchi (6.24) więcej...Musli (6.7) więcej...Otręby owsiane (7) więcej...Płatki owsiane (7.2) więcej...Mąka owsiana (9.12) więcej...Mąka kokosowa (13.33) więcej...Granola (24.31) więcej...
Zawartość tłuszczu w makaronie jajecznym i innych produktach zbożowych
Makaron sojowy (0.16) więcej...Makaron ryżowy (1.79) więcej...Gnocchi (2.36) więcej...Owsianka (na wodzie) (2.37) więcej...Ryż biały (2.69) więcej...Ryż brązowy (2.74) więcej...Kasza gryczana (3.38) więcej...Kuskus (3.79) więcej...Makaron gotowany (5.15) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (5.8) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (5.82) więcej...Mąka kukurydziana (5.9) więcej...Płatki kukurydziane (6.9) więcej...Mąka ziemniaczana (6.9) więcej...Płatki ryżowe (7.1) więcej...Mąka ryżowa (7.23) więcej...Ryż basmati (8.16) więcej...Kasza manna (8.7) więcej...Mąka żytnia (9.82) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (9.91) więcej...Mąka tortowa (10.1) więcej...Mąka krupczatka (10.3) więcej...Mąka (10.33) więcej...Mąka (pszenna) (10.33) więcej...Szklanka mąki (10.33) więcej...Mąka orkiszowa (10.6) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (10.7) więcej...Makaron penne (rurki) (10.7) więcej...Makaron (11) więcej...Kasza jaglana (11.02) więcej...Musli (11.2) więcej...Makaron nitki (11.27) więcej...Płatki owsiane (11.9) więcej...Płatki orkiszowe (12) więcej...Kasza bulgur (12.29) więcej...Granola (13.67) więcej...Makaron jajeczny (14) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (14.1) więcej...Mąka gryczana (14.6) więcej...Mąka owsiana (14.66) więcej...Otręby żytnie (15) więcej...Otręby pszenne (16) więcej...Otręby owsiane (17) więcej...Mąka kokosowa (20) więcej...Soczewica czerwona (23.91) więcej...
Zawartość białka w makaronie jajecznym i innych produktach zbożowych
Owsianka (na wodzie) (11.67) więcej...Gnocchi (17.06) więcej...Kasza gryczana (19.94) więcej...Kuskus (23.22) więcej...Makaron ryżowy (24.01) więcej...Makaron gotowany (24.93) więcej...Ryż brązowy (25.58) więcej...Otręby żytnie (26) więcej...Ryż biały (28.17) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (30.86) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (31.51) więcej...Granola (53.88) więcej...Makaron nitki (54.93) więcej...Mąka kokosowa (60) więcej...Otręby pszenne (61.9) więcej...Soczewica czerwona (63.1) więcej...Musli (63.9) więcej...Płatki orkiszowe (65) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (65.4) więcej...Mąka owsiana (65.7) więcej...Otręby owsiane (66) więcej...Mąka gryczana (68.3) więcej...Płatki owsiane (69.3) więcej...Makaron jajeczny (71) więcej...Mąka krupczatka (71.6) więcej...Kasza jaglana (72.85) więcej...Mąka orkiszowa (74) więcej...Mąka tortowa (74) więcej...Kasza bulgur (75.87) więcej...Mąka (76.31) więcej...Mąka (pszenna) (76.31) więcej...Szklanka mąki (76.31) więcej...Mąka ryżowa (76.48) więcej...Mąka żytnia (76.68) więcej...Kasza manna (76.7) więcej...Makaron (77.6) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (77.72) więcej...Mąka kukurydziana (78) więcej...Płatki ryżowe (78) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (79.4) więcej...Makaron penne (rurki) (79.4) więcej...Ryż basmati (79.59) więcej...Mąka ziemniaczana (83.1) więcej...Płatki kukurydziane (83.6) więcej...Makaron sojowy (86.09) więcej...
Zawartość węglowodanów w makaronie jajecznym i innych produktach zbożowych
Owsianka (na wodzie) (68) więcej...Kasza gryczana (92) więcej...Makaron ryżowy (108) więcej...Kuskus (112) więcej...Ryż brązowy (123) więcej...Ryż biały (130) więcej...Makaron gotowany (131) więcej...Gnocchi (133) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (158) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (159) więcej...Otręby pszenne (185) więcej...Otręby żytnie (205) więcej...Otręby owsiane (246) więcej...Makaron nitki (296) więcej...Płatki orkiszowe (335) więcej...Mąka kukurydziana (337) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (339) więcej...Kasza bulgur (342) więcej...Mąka krupczatka (342) więcej...Mąka tortowa (343) więcej...Ryż basmati (347) więcej...Mąka gryczana (347) więcej...Kasza manna (348) więcej...Makaron sojowy (351) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (352) więcej...Mąka orkiszowa (357) więcej...Mąka żytnia (357) więcej...Mąka ziemniaczana (357) więcej...Soczewica czerwona (358) więcej...Mąka ryżowa (363) więcej...Płatki kukurydziane (363) więcej...Mąka (364) więcej...Mąka (pszenna) (364) więcej...Makaron (364) więcej...Szklanka mąki (364) więcej...Płatki owsiane (366) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (367) więcej...Makaron penne (rurki) (367) więcej...Kasza jaglana (378) więcej...Musli (378) więcej...Makaron jajeczny (384) więcej...Płatki ryżowe (391) więcej...Mąka kokosowa (400) więcej...Mąka owsiana (404) więcej...Granola (489) więcej...
Zawartość kalorii w makaronie jajecznym i innych produktach zbożowych
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też