Krówka (cukierek) - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki krówki

Inne nazwy: cukierki krówki

Ocena: 4.4 na podstawie 53 głosów.
Kategorie | Słodycze

Charakterystyczne właściwości krówki

Krówka (cukierek) - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Jakie właściwości ma krówka na tle innych słodyczy?

W porównaniu z innymi słodyczami krówka charakteryzuje się sporą zawartością błonnika, magnezu, wody i wapnia. Zawiera też dawkę żelaza, potasu i cholesterolu.

Zobacz wszystkie wartości odżywcze krówki na wykresach.

krówka - witaminy (w 100g)

  • Witamina A159 IU
  • Witamina B1 (Tiamina)0.026 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.085 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)0.176 mg
  • Witamina B60.012 mg
  • Witamina B9 (Kw. foliowy)0.004 mcg
  • Witamina E0.18 mg
  • Witamina K0.001 mg

Skład krówki (w 100g)

  • 76.7g WĘGLOWODANY
  • 10.41g TŁUSCZE
  • 2.39g BIAŁKO
  • 1.7g BŁONNIK
  • 9.81g WODA

Skład energetyczny

  • 75% WĘGLOWODANY
  • 2% BIAŁKO
  • 23% TŁUSZCZ

krówka - minerały (w 100g)

  • Potas134 mg
  • Fosfor1.4 mg
  • Magnez36 mg
  • Wapń49 mg
  • Sód45 mg
  • Żelazo1.77 mg
  • Cynk1.4 mg
Kalorie410kcal
Węglowodany76.7gram
Białko2.39gram
Tłuszcze10.41gram
Błonnik1.7gram
Cholesterol14mg

Ile białka jest w krówce?

Krówki zawierają 2.39 g białka na 100g.
Średniej wielkości krówka (10 g) zawiera ok. 0.2 g białka.

Ile węglowodanów jest w krówkach?

Krówki zawierają 76.7 g węglowodanów na 100g.
Średniej wielkości krówka (10 g) zawiera ok. 7.7 g węglowodanów.

Ile waży krówka?

Średniej wielkości krówka (część jadalna po obraniu) waży ok. 10g.

Ile błonnika jest w krówkach?

Krówki zawierają w sobie 1.7 g błonnika na 100g.
Średniej wielkości krówka (10 g) zawiera ok. 0.2 g błonnika. Odpowiada to ok. 1% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Czy krówki zawierają gluten?

Krówki nie zawierają glutenu. Mogą być spożywane przez osoby wrażliwe na gluten lub z rozpoznaną chorobą celiakii.

Ile tłuszczu ma krówka?

Krówki zawierają 10.41 g tłuszczu na 100g.
Średniej wielkości krówka (10 g) zawiera ok. 1.041 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 2% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w krówce?

Krówki zawierają 36 mg magnezu na 100g.
Średniej wielkości krówka (10 g) zawiera ok. 3.6 mg magnezu. Odpowiada to ok. 1% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny ma krówka?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają krówki. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak krówka wypada na tle innych słodyczy?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak krówka prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

krówka - powiązane produkty

  • Krówka sojowa Ichem406 kcal/100g
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też
Udało Ci się znaleźć to, czego szukasz?
Polub nas na Fb :)

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij