Kiełki rzodkiewki - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki kiełków

Kategorie | Warzywa

Charakterystyczne właściwości kiełków

Jakie właściwości mają kiełki na tle innych warzyw?

W porównaniu z innymi warzywami kiełki charakteryzują się sporą zawartością błonnika, żelaza, białka i wapnia. Zawierają też dawkę magnezu, fosforu i potasu.

Ogórek konserwowy (0.2) więcej...Dynia (0.5) więcej...Rukiew wodna (0.5) więcej...Ogórek (0.5) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.5) więcej...Cykoria (0.9) więcej...Papryka żółta (0.9) więcej...Grzyby (1) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1) więcej...Cukinia (1) więcej...Pomidor (1.2) więcej...Pomidor koktajlowy (1.2) więcej...Sałata lodowa (1.2) więcej...Ogórek kiszony (1.2) więcej...Portobello (1.3) więcej...Sałata (1.3) więcej...Papryczka Chili (1.5) więcej...Rukola (1.6) więcej...Boćwina (1.6) więcej...Rzodkiewka (1.6) więcej...Cebula (1.7) więcej...Cebula czerwona (1.7) więcej...Rzepa (1.8) więcej...Por (1.8) więcej...Maniok (1.8) więcej...Rabarbar (1.8) więcej...Kapusta pekińska (1.9) więcej...Kukurydza (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Dynia piżmowa (2) więcej...Kalafior (2) więcej...Czosnek (2.1) więcej...Szparagi (2.1) więcej...Ziemniaki (2.1) więcej...Papryka (2.1) więcej...Seler naciowy (2.1) więcej...Pędy bambusa (2.2) więcej...Pieczarka (2.2) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.2) więcej...Szpinak (2.2) więcej...Boczniaki (2.3) więcej...Oliwki czarne (2.4) więcej...Oliwki (2.4) więcej...Kapusta (2.5) więcej...Kapusta czerwona (2.5) więcej...Szczypiorek (2.5) więcej...Szczaw (2.6) więcej...Brokuł (2.6) więcej...Rapini (2.7) więcej...Marchew (2.8) więcej...Buraki (2.8) więcej...Gorzki melon (2.8) więcej...Mini marchewka (2.9) więcej...Kapusta kiszona (2.9) więcej...Batat (3) więcej...Fenkuł włoski (3.1) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.1) więcej...Moringa (3.2) więcej...Kapusta sitowata (3.2) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Bakłażan (3.4) więcej...Jarmuż (3.6) więcej...Kalarepa (3.6) więcej...Piżmian (3.8) więcej...Brukselka (3.8) więcej...Kurki (3.8) więcej...Fasola szparagowa (3.9) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (4) więcej...Pochrzyn (4.1) więcej...Pasternak (4.9) więcej...Korzeń lotosu (4.9) więcej...Groszek (5.1) więcej...Edamame (5.2) więcej...Karczoch (5.4) więcej...Pomidory suszone (5.8) więcej...Chrzan (7.3) więcej...Bób (7.5) więcej...Soczewica (7.9) więcej...Fasola Goa (8) więcej...Soczewica zielona (8.9) więcej...Ciecierzyca (12.2) więcej...Groch (15) więcej...Czarna fasola (15.5) więcej...Fasola czerwona (15.5) więcej...Soja (15.7) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (19) więcej...Fasola Fava (25) więcej...
Zawartość błonnika w kiełkach i innych warzywach
Ogórek konserwowy (0.1) więcej...Seler naciowy (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.2) więcej...Rabarbar (0.22) więcej...Bakłażan (0.24) więcej...Maniok (0.27) więcej...Ogórek (0.28) więcej...Kapusta pekińska (0.3) więcej...Marchew (0.3) więcej...Pomidor (0.3) więcej...Rzepa (0.3) więcej...Rzodkiewka (0.34) więcej...Moringa (0.36) więcej...Cukinia (0.37) więcej...Ogórek kiszony (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Sałata lodowa (0.41) więcej...Kalafior (0.42) więcej...Papryka (0.43) więcej...Gorzki melon (0.43) więcej...Papryka żółta (0.46) więcej...Kapusta (0.47) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.47) więcej...Pędy bambusa (0.5) więcej...Papryka zielona (0.5) więcej...Cebula czerwona (0.5) więcej...Pomidor koktajlowy (0.5) więcej...Kapusta czerwona (0.5) więcej...Grzyby (0.5) więcej...Kukurydza (0.52) więcej...Pochrzyn (0.54) więcej...Cykoria (0.57) więcej...Pasternak (0.59) więcej...Batat (0.61) więcej...Dynia piżmowa (0.7) więcej...Kozibród, salsefia (0.7) więcej...Brokuł (0.73) więcej...Fenkuł włoski (0.73) więcej...Piżmian (0.8) więcej...Dynia (0.8) więcej...Buraki (0.8) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.8) więcej...Ziemniaki (0.81) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.83) więcej...Sałata (0.86) więcej...Mini marchewka (0.89) więcej...Portobello (0.9) więcej...Papryczka Chili (1.03) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.08) więcej...Fasola szparagowa (1.1) więcej...Szparagi (1.14) więcej...Korzeń lotosu (1.16) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (1.2) więcej...Wyćwiklin (1.2) więcej...Chrzan (1.2) więcej...Karczoch (1.28) więcej...Boczniaki (1.33) więcej...Brukselka (1.4) więcej...Rukola (1.46) więcej...Groszek (1.47) więcej...Jarmuż (1.47) więcej...Kapusta kiszona (1.47) więcej...Fasola Goa (1.5) więcej...Bób (1.55) więcej...Szczypiorek (1.6) więcej...Oliwki czarne (1.6) więcej...Oliwki (1.6) więcej...Kapusta sitowata (1.64) więcej...Czosnek (1.7) więcej...Pieczarka (1.74) więcej...Boćwina (1.8) więcej...Algi (1.9) więcej...Portulaka (1.99) więcej...Szczaw (2) więcej...Por (2.1) więcej...Rapini (2.14) więcej...Edamame (2.27) więcej...Pomidory suszone (2.68) więcej...Szpinak (2.71) więcej...Soczewica (3.33) więcej...Kurki (3.47) więcej...Ciecierzyca (4.31) więcej...Groch (4.7) więcej...Czarna fasola (5.02) więcej...Fasola czerwona (5.07) więcej...Soczewica zielona (5.8) więcej...Fasola Fava (6.7) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (7.51) więcej...Soja (8.9) więcej...
Zawartość żelaza w kiełkach i innych warzywach
Ogórek konserwowy (0.3) więcej...Ogórek kiszony (0.33) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.62) więcej...Mini marchewka (0.64) więcej...Ogórek (0.65) więcej...Rzodkiewka (0.68) więcej...Pomidor (0.9) więcej...Rzepa (0.9) więcej...Sałata lodowa (0.9) więcej...Rabarbar (0.9) więcej...Kapusta kiszona (0.91) więcej...Marchew (0.93) więcej...Papryka (0.99) więcej...Papryka żółta (1) więcej...Dynia piżmowa (1) więcej...Dynia (1) więcej...Gorzki melon (1) więcej...Bakłażan (1) więcej...Cebula (1.1) więcej...Papryka zielona (1.1) więcej...Szczaw (1.1) więcej...Kapusta pekińska (1.2) więcej...Pasternak (1.2) więcej...Cebula czerwona (1.2) więcej...Cukinia (1.21) więcej...Fenkuł włoski (1.24) więcej...Endywia (cykoria endywia) (1.25) więcej...Kapusta (1.3) więcej...Portulaka (1.3) więcej...Maniok (1.36) więcej...Sałata (1.36) więcej...Oliwki czarne (1.4) więcej...Oliwki (1.4) więcej...Cykoria (1.43) więcej...Kurki (1.49) więcej...Por (1.5) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1.5) więcej...Pochrzyn (1.53) więcej...Batat (1.6) więcej...Buraki (1.61) więcej...Kalarepa (1.7) więcej...Wyćwiklin (1.8) więcej...Papryczka Chili (1.87) więcej...Kapusta czerwona (1.9) więcej...Kalafior (1.92) więcej...Piżmian (2) więcej...Roszponka (2) więcej...Ziemniaki (2.05) więcej...Portobello (2.1) więcej...Moringa (2.1) więcej...Pieczarka (2.17) więcej...Szparagi (2.2) więcej...Rukiew wodna (2.3) więcej...Fasola szparagowa (2.4) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (2.5) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.5) więcej...Rukola (2.58) więcej...Pędy bambusa (2.6) więcej...Korzeń lotosu (2.6) więcej...Brokuł (2.82) więcej...Kapusta sitowata (2.86) więcej...Szpinak (2.86) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (3.02) więcej...Grzyby (3.09) więcej...Rapini (3.17) więcej...Karczoch (3.27) więcej...Szczypiorek (3.27) więcej...Kukurydza (3.27) więcej...Boćwina (3.27) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Boczniaki (3.31) więcej...Brukselka (3.38) więcej...Seler naciowy (3.46) więcej...Kiełki rzodkiewki (3.8) więcej...Jarmuż (4.28) więcej...Chrzan (4.5) więcej...Pomidory suszone (5.06) więcej...Groszek (5.42) więcej...Czosnek (6.36) więcej...Fasola Goa (6.95) więcej...Bób (7.92) więcej...Soczewica (9.02) więcej...Edamame (11.91) więcej...Ciecierzyca (20.47) więcej...Fasola czerwona (21.42) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (21.46) więcej...Czarna fasola (21.6) więcej...Groch (23.8) więcej...Soczewica zielona (25.4) więcej...Fasola Fava (26.12) więcej...Soja (34.3) więcej...
Zawartość białka w kiełkach i innych warzywach
Kukurydza (2) więcej...Boczniaki (3) więcej...Grzyby (3) więcej...Pieczarka (6) więcej...Ogórek konserwowy (7) więcej...Papryka (7) więcej...Pomidor koktajlowy (9) więcej...Bakłażan (9) więcej...Pomidor (10) więcej...Papryka żółta (11) więcej...Portobello (11) więcej...Ziemniaki (12) więcej...Papryka zielona (12) więcej...Pędy bambusa (13) więcej...Papryczka Chili (14) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (15) więcej...Kurki (15) więcej...Cukinia (16) więcej...Buraki (16) więcej...Maniok (16) więcej...Ogórek (16) więcej...Pochrzyn (17) więcej...Sałata lodowa (18) więcej...Soczewica (19) więcej...Gorzki melon (19) więcej...Cykoria (19) więcej...Dynia (21) więcej...Kalafior (22) więcej...Cebula (23) więcej...Szparagi (24) więcej...Kalarepa (24) więcej...Groszek (25) więcej...Cebula czerwona (25) więcej...Rzodkiewka (25) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (26) więcej...Kapusta kiszona (30) więcej...Batat (30) więcej...Rzepa (30) więcej...Moringa (30) więcej...Mini marchewka (32) więcej...Marchew (33) więcej...Pasternak (36) więcej...Sałata (36) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (37) więcej...Bób (37) więcej...Seler naciowy (40) więcej...Kapusta (40) więcej...Brukselka (42) więcej...Karczoch (44) więcej...Kapusta pekińska (45) więcej...Korzeń lotosu (45) więcej...Soczewica zielona (46) więcej...Kapusta czerwona (46) więcej...Brokuł (47) więcej...Pomidory suszone (47) więcej...Dynia piżmowa (48) więcej...Fenkuł włoski (49) więcej...Boćwina (51) więcej...Endywia (cykoria endywia) (52) więcej...Algi (54) więcej...Groch (57) więcej...Ciecierzyca (57) więcej...Por (59) więcej...Kozibród, salsefia (60) więcej...Oliwki czarne (61) więcej...Oliwki (61) więcej...Edamame (63) więcej...Portulaka (65) więcej...Fasola szparagowa (65) więcej...Chrzan (78) więcej...Szczaw (80) więcej...Piżmian (81) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (81) więcej...Fasola Goa (84) więcej...Rabarbar (86) więcej...Szczypiorek (92) więcej...Szpinak (99) więcej...Fasola Fava (103) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (105) więcej...Rapini (108) więcej...Wyćwiklin (109) więcej...Fasola czerwona (113) więcej...Kapusta sitowata (115) więcej...Rukiew wodna (120) więcej...Czarna fasola (123) więcej...Jarmuż (150) więcej...Rukola (160) więcej...Czosnek (181) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (232) więcej...Soja (240) więcej...
Zawartość wapnia w kiełkach i innych warzywach

Zobacz wszystkie wartości odżywcze kiełków na wykresach.

kiełki - witaminy (w 100g)

    Skład kiełków (w 100g)

    • 3g WĘGLOWODANY
    • 2.5g TŁUSCZE
    • 3.8g BIAŁKO
    • 0g BŁONNIK

    Skład energetyczny

    • 24% WĘGLOWODANY
    • 31% BIAŁKO
    • 45% TŁUSZCZ

    kiełki - minerały (w 100g)

      Kalorie41kcal
      Węglowodany3gram
      Białko3.8gram
      Tłuszcze2.5gram

      Ile białka jest w kiełkach?

      Kiełki zawierają 3.8 g białka na 100g.
      Garść kiełków (28 g) zawiera ok. 1.1 g białka.

      Ile węglowodanów jest w kiełkach?

      Kiełki zawierają 3 g węglowodanów na 100g.
      Garść kiełków (28 g) zawiera ok. 0.8 g węglowodanów.

      Ile ważą kiełki?

      Garść kiełków waży ok. 28g.
      Łyżka kiełków waży ok. 8g.

      Ile błonnika jest w kiełkach?

      0 g błonnika - kiełki nie zawierają błonnika.

      Ile tłuszczu mają kiełki?

      Kiełki zawierają 2.5 g tłuszczu na 100g.
      Garść kiełków (28 g) zawiera ok. 0.7 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 1% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

      Ile magnezu znajduje się w kiełkach?

      0 g magnezu - kiełki nie zawierają magnezu.

      Jaki indeks glikemiczny mają kiełki?

      Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają kiełki. Zajrzyj do nas za kilka dni.

      Wykresy - jak kiełki wypadają na tle innych warzyw?

      Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak kiełki prezentują się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

      Tykwa pospolita, kalebasa (0.02) więcej...Batat (0.05) więcej...Piżmian (0.1) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (0.1) więcej...Cebula (0.1) więcej...Ogórek konserwowy (0.1) więcej...Dynia piżmowa (0.1) więcej...Kapusta (0.1) więcej...Kalarepa (0.1) więcej...Ziemniaki (0.1) więcej...Dynia (0.1) więcej...Portulaka (0.1) więcej...Rzepa (0.1) więcej...Rukiew wodna (0.1) więcej...Korzeń lotosu (0.1) więcej...Rzodkiewka (0.1) więcej...Ogórek (0.11) więcej...Szparagi (0.12) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.13) więcej...Mini marchewka (0.13) więcej...Kapusta kiszona (0.14) więcej...Sałata lodowa (0.14) więcej...Karczoch (0.15) więcej...Sałata (0.15) więcej...Buraki (0.17) więcej...Gorzki melon (0.17) więcej...Pochrzyn (0.17) więcej...Bakłażan (0.19) więcej...Kozibród, salsefia (0.2) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.2) więcej...Kapusta pekińska (0.2) więcej...Fenkuł włoski (0.2) więcej...Boćwina (0.2) więcej...Pomidor (0.2) więcej...Fasola szparagowa (0.2) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.2) więcej...Moringa (0.2) więcej...Kapusta czerwona (0.2) więcej...Rabarbar (0.2) więcej...Ogórek kiszony (0.2) więcej...Papryka żółta (0.21) więcej...Marchew (0.24) więcej...Cykoria (0.25) więcej...Maniok (0.28) więcej...Kalafior (0.28) więcej...Brukselka (0.3) więcej...Pasternak (0.3) więcej...Pędy bambusa (0.3) więcej...Wyćwiklin (0.3) więcej...Papryka zielona (0.3) więcej...Por (0.3) więcej...Papryka (0.3) więcej...Cukinia (0.32) więcej...Grzyby (0.34) więcej...Brokuł (0.37) więcej...Soczewica (0.38) więcej...Szpinak (0.39) więcej...Groszek (0.4) więcej...Cebula czerwona (0.4) więcej...Roszponka (0.4) więcej...Boczniaki (0.41) więcej...Kapusta sitowata (0.42) więcej...Papryczka Chili (0.44) więcej...Pieczarka (0.47) więcej...Rapini (0.49) więcej...Czosnek (0.5) więcej...Kurki (0.53) więcej...Chrzan (0.6) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.61) więcej...Rukola (0.66) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (0.69) więcej...Szczypiorek (0.73) więcej...Bób (0.73) więcej...Szczaw (0.8) więcej...Jarmuż (0.93) więcej...Seler naciowy (1.12) więcej...Fasola czerwona (1.23) więcej...Kukurydza (1.35) więcej...Groch (1.4) więcej...Czarna fasola (1.42) więcej...Fasola Fava (1.53) więcej...Kiełki rzodkiewki (2.5) więcej...Soczewica zielona (3) więcej...Edamame (5.2) więcej...Ciecierzyca (6.04) więcej...Oliwki czarne (12.7) więcej...Oliwki (12.7) więcej...Pomidory suszone (14.08) więcej...Fasola Goa (16) więcej...Soja (19.6) więcej...
      Zawartość tłuszczu w kiełkach i innych warzywach
      Ogórek konserwowy (0.3) więcej...Ogórek kiszony (0.33) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.62) więcej...Mini marchewka (0.64) więcej...Ogórek (0.65) więcej...Rzodkiewka (0.68) więcej...Pomidor (0.9) więcej...Rzepa (0.9) więcej...Sałata lodowa (0.9) więcej...Rabarbar (0.9) więcej...Kapusta kiszona (0.91) więcej...Marchew (0.93) więcej...Papryka (0.99) więcej...Papryka żółta (1) więcej...Dynia piżmowa (1) więcej...Dynia (1) więcej...Gorzki melon (1) więcej...Bakłażan (1) więcej...Cebula (1.1) więcej...Papryka zielona (1.1) więcej...Szczaw (1.1) więcej...Kapusta pekińska (1.2) więcej...Pasternak (1.2) więcej...Cebula czerwona (1.2) więcej...Cukinia (1.21) więcej...Fenkuł włoski (1.24) więcej...Endywia (cykoria endywia) (1.25) więcej...Kapusta (1.3) więcej...Portulaka (1.3) więcej...Maniok (1.36) więcej...Sałata (1.36) więcej...Oliwki czarne (1.4) więcej...Oliwki (1.4) więcej...Cykoria (1.43) więcej...Kurki (1.49) więcej...Por (1.5) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (1.5) więcej...Pochrzyn (1.53) więcej...Batat (1.6) więcej...Buraki (1.61) więcej...Kalarepa (1.7) więcej...Wyćwiklin (1.8) więcej...Papryczka Chili (1.87) więcej...Kapusta czerwona (1.9) więcej...Kalafior (1.92) więcej...Piżmian (2) więcej...Roszponka (2) więcej...Ziemniaki (2.05) więcej...Portobello (2.1) więcej...Moringa (2.1) więcej...Pieczarka (2.17) więcej...Szparagi (2.2) więcej...Rukiew wodna (2.3) więcej...Fasola szparagowa (2.4) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (2.5) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2.5) więcej...Rukola (2.58) więcej...Pędy bambusa (2.6) więcej...Korzeń lotosu (2.6) więcej...Brokuł (2.82) więcej...Kapusta sitowata (2.86) więcej...Szpinak (2.86) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (3.02) więcej...Grzyby (3.09) więcej...Rapini (3.17) więcej...Karczoch (3.27) więcej...Szczypiorek (3.27) więcej...Kukurydza (3.27) więcej...Boćwina (3.27) więcej...Kozibród, salsefia (3.3) więcej...Boczniaki (3.31) więcej...Brukselka (3.38) więcej...Seler naciowy (3.46) więcej...Kiełki rzodkiewki (3.8) więcej...Jarmuż (4.28) więcej...Chrzan (4.5) więcej...Pomidory suszone (5.06) więcej...Groszek (5.42) więcej...Czosnek (6.36) więcej...Fasola Goa (6.95) więcej...Bób (7.92) więcej...Soczewica (9.02) więcej...Edamame (11.91) więcej...Ciecierzyca (20.47) więcej...Fasola czerwona (21.42) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (21.46) więcej...Czarna fasola (21.6) więcej...Groch (23.8) więcej...Soczewica zielona (25.4) więcej...Fasola Fava (26.12) więcej...Soja (34.3) więcej...
      Zawartość białka w kiełkach i innych warzywach
      Rukiew wodna (1.29) więcej...Roszponka (2) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (2.18) więcej...Ogórek kiszony (2.26) więcej...Rapini (2.85) więcej...Sałata (2.87) więcej...Sałata lodowa (2.97) więcej...Seler naciowy (3) więcej...Kiełki rzodkiewki (3) więcej...Cukinia (3.11) więcej...Kapusta pekińska (3.2) więcej...Grzyby (3.26) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.35) więcej...Szparagi (3.38) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (3.39) więcej...Wyćwiklin (3.4) więcej...Portulaka (3.4) więcej...Rzodkiewka (3.4) więcej...Szpinak (3.63) więcej...Ogórek (3.63) więcej...Rukola (3.65) więcej...Gorzki melon (3.7) więcej...Boćwina (3.74) więcej...Portobello (3.9) więcej...Pomidor (3.9) więcej...Pomidor koktajlowy (3.9) więcej...Oliwki czarne (4.1) więcej...Oliwki (4.1) więcej...Kapusta kiszona (4.28) więcej...Fasola Goa (4.31) więcej...Szczypiorek (4.35) więcej...Cykoria (4.48) więcej...Rabarbar (4.54) więcej...Papryka zielona (4.6) więcej...Kapusta sitowata (4.67) więcej...Szczaw (4.9) więcej...Kalafior (4.97) więcej...Pędy bambusa (5.2) więcej...Pieczarka (5.29) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (5.42) więcej...Ogórek konserwowy (5.6) więcej...Bakłażan (5.7) więcej...Kapusta (5.8) więcej...Papryka (6.03) więcej...Boczniaki (6.09) więcej...Cebula czerwona (6.1) więcej...Kalarepa (6.2) więcej...Papryka żółta (6.32) więcej...Rzepa (6.43) więcej...Dynia (6.5) więcej...Brokuł (6.64) więcej...Kapusta czerwona (6.7) więcej...Algi (6.8) więcej...Kurki (6.86) więcej...Fenkuł włoski (7.29) więcej...Piżmian (7.5) więcej...Fasola szparagowa (7.6) więcej...Mini marchewka (8.24) więcej...Moringa (8.53) więcej...Jarmuż (8.75) więcej...Papryczka Chili (8.81) więcej...Edamame (8.91) więcej...Brukselka (8.95) więcej...Cebula (9.34) więcej...Buraki (9.56) więcej...Marchew (9.58) więcej...Karczoch (10.51) więcej...Dynia piżmowa (11.69) więcej...Por (14.15) więcej...Groszek (14.45) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (16.8) więcej...Soja (17) więcej...Korzeń lotosu (17.23) więcej...Ziemniaki (17.49) więcej...Bób (17.63) więcej...Pasternak (17.99) więcej...Chrzan (18.1) więcej...Kozibród, salsefia (18.6) więcej...Kukurydza (18.7) więcej...Batat (20.12) więcej...Soczewica (20.13) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (21.15) więcej...Pomidory suszone (23.33) więcej...Pochrzyn (27.88) więcej...Czosnek (33.06) więcej...Maniok (38.06) więcej...Soczewica zielona (48.6) więcej...Fasola Fava (58.59) więcej...Groch (60.2) więcej...Czarna fasola (62.36) więcej...Fasola czerwona (62.55) więcej...Ciecierzyca (62.95) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (63.38) więcej...
      Zawartość węglowodanów w kiełkach i innych warzywach
      Ogórek kiszony (11) więcej...Rukiew wodna (11) więcej...Kapusta pekińska (12) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (13) więcej...Sałata lodowa (14) więcej...Roszponka (14) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (14) więcej...Sałata (15) więcej...Ogórek (15) więcej...Seler naciowy (16) więcej...Portulaka (16) więcej...Rzodkiewka (16) więcej...Endywia (cykoria endywia) (17) więcej...Cukinia (17) więcej...Gorzki melon (17) więcej...Papryka zielona (18) więcej...Pomidor (18) więcej...Pomidor koktajlowy (18) więcej...Kapusta kiszona (19) więcej...Wyćwiklin (19) więcej...Boćwina (19) więcej...Szparagi (20) więcej...Rabarbar (21) więcej...Szczaw (21) więcej...Rapini (22) więcej...Grzyby (22) więcej...Portobello (22) więcej...Szpinak (23) więcej...Cykoria (23) więcej...Ogórek konserwowy (24) więcej...Bakłażan (24) więcej...Rukola (25) więcej...Kapusta (25) więcej...Kalafior (25) więcej...Algi (26) więcej...Dynia (26) więcej...Kapusta sitowata (27) więcej...Pędy bambusa (27) więcej...Kalarepa (27) więcej...Papryka żółta (27) więcej...Fasola szparagowa (27) więcej...Kapusta czerwona (27) więcej...Pieczarka (28) więcej...Rzepa (28) więcej...Szczypiorek (30) więcej...Fenkuł włoski (31) więcej...Papryka (31) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (32) więcej...Kurki (32) więcej...Piżmian (33) więcej...Boczniaki (33) więcej...Cebula czerwona (33) więcej...Brokuł (34) więcej...Mini marchewka (35) więcej...Moringa (37) więcej...Cebula (40) więcej...Papryczka Chili (40) więcej...Marchew (41) więcej...Kiełki rzodkiewki (41) więcej...Brukselka (43) więcej...Buraki (43) więcej...Dynia piżmowa (45) więcej...Karczoch (47) więcej...Jarmuż (49) więcej...Fasola Goa (49) więcej...Por (61) więcej...Chrzan (67) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (72) więcej...Korzeń lotosu (74) więcej...Pasternak (75) więcej...Ziemniaki (77) więcej...Groszek (81) więcej...Kozibród, salsefia (82) więcej...Kukurydza (86) więcej...Batat (86) więcej...Bób (88) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (93) więcej...Pochrzyn (108) więcej...Soczewica (116) więcej...Edamame (121) więcej...Oliwki czarne (125) więcej...Oliwki (125) więcej...Czosnek (149) więcej...Maniok (160) więcej...Pomidory suszone (213) więcej...Groch (293) więcej...Soczewica zielona (327) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (338) więcej...Fasola Fava (341) więcej...Czarna fasola (341) więcej...Fasola czerwona (347) więcej...Ciecierzyca (378) więcej...Soja (413) więcej...
      Zawartość kalorii w kiełkach i innych warzywach

      kiełki - powiązane produkty

      • Fasola mung, kiełki29 kcal/100g
      • Kiełki brokuła Ziembińscy57 kcal/100g
      • Kiełki fasoli mung Bonduelle15 kcal/100g
      • Kiełki grochu124 kcal/100g
      • Kiełki rzodkiewki41 kcal/100g
      • Kiełki soczewicy119 kcal/100g
      • Kiełki soi - tauge Albert Hein100 kcal/100g
      • Pszenica, kiełki198 kcal/100g
      • Soczewica, kiełki119 kcal/100g
      • Soja, kiełki141 kcal/100g
      Marcin Piotrowicz
      Autdministrator tej strony:
      Marcin Piotrowicz

      Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
      Promotor zdrowego stylu odżywiania

      Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

      Dodaj opinię

      Zobacz też