Faworki - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki faworków

Ocena: 4.4 na podstawie 51 głosów.
Kategorie | Słodycze

Charakterystyczne właściwości faworków

Faworki - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Czym wyróżniają się faworki spośród słodyczy?

W porównaniu z innymi słodyczami faworki charakteryzują się sporą zawartością fosforu, białka, witaminy E i cholesterolu. Zawierają też dawkę żelaza, wody i wapnia.

Zobacz wszystkie wartości odżywcze faworków na wykresach.

faworki - witaminy (w 100g)

  • Witamina A205 IU
  • Witamina B1 (Tiamina)0.075 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.209 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)0.48 mg
  • Witamina B60.08 mg
  • Witamina E1.36 mg

Skład faworków (w 100g)

  • 49.5g WĘGLOWODANY
  • 31.6g TŁUSCZE
  • 8.8g BIAŁKO
  • 0g BŁONNIK
  • 9.6g WODA

Skład energetyczny

  • 38% WĘGLOWODANY
  • 7% BIAŁKO
  • 55% TŁUSZCZ

faworki - minerały (w 100g)

  • Potas99 mg
  • Fosfor148 mg
  • Magnez9 mg
  • Wapń46 mg
  • Sód29 mg
  • Żelazo1.9 mg
  • Cynk1.01 mg
  • Beta karoten28 mg
Kalorie511kcal
Węglowodany49.5gram
Białko8.8gram
Tłuszcze31.6gram
kw. tł. nas.13.93gram
Cholesterol223mg

Ile białka jest w faworkach?

Faworki zawierają 8.8 g białka na 100g.
Średniej wielkości faworki (15 g) zawiera ok. 1.3 g białka.

Ile węglowodanów jest w faworkach?

Faworki zawierają 49.5 g węglowodanów na 100g.
Średniej wielkości faworki (15 g) zawiera ok. 7.4 g węglowodanów.

Ile ważą faworki?

Średniej wielkości faworki (część jadalna po obraniu) waży ok. 15g.

Ile błonnika jest w faworkach?

0 g błonnika - faworki nie zawierają błonnika.

Czy faworki zawierają gluten?

Faworki nie zawierają glutenu. Mogą być spożywane przez osoby wrażliwe na gluten lub z rozpoznaną chorobą celiakii.

Ile tłuszczu mają faworki?

Faworki zawierają 31.6 g tłuszczu na 100g.
Średniej wielkości faworki (15 g) zawiera ok. 4.74 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 9% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w faworkach?

Faworki zawierają 9 mg magnezu na 100g.
Średniej wielkości faworki (15 g) zawiera ok. 1.35 mg magnezu. Odpowiada to ok. 0% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny mają faworki?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają faworki. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak faworki wypadają na tle innych słodyczy?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak faworki prezentują się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

faworki - powiązane produkty

  • Faworki Piekarnia S. Mielnik476 kcal/100g
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też
Udało Ci się znaleźć to, czego szukasz?
Polub nas na Fb :)

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij