Przepis na placki ziemniaczane z łososiem i sosem

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 22 kwietnia
Przepis na placki ziemniaczane z łososiem i sosem

Placki ziemniaczane zaczynamy przygotowywać od obrania i starcia na tarce o drobnych oczkach ziemniaków. Następnie odstawiamy je i w drobną kostkę kroimy cebulę wraz z czosnkiem.

Tematy:GranatCebulaZiemniakiJajkoJogurt naturalnyOwsianka (na wodzie)

Do przygotowania 4, 5 porcji placków ziemniaczanych z łososiem i sosem potrzeba:

Placki:

  • kg ziemniaków,
  • duża cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki mąki (ja dałam owsianą),
  • sól i pieprz.

Sos:

  • kostka twarogu,
  • duży jogurt naturalny,
  • ogórek szklarniowy,
  • mały ząbek czosnku,
  • koper,
  • sól, pieprz i czosnek granulowany,
  • 200 g. łososia wędzonego.

Ziemniaki jak postoją kilka minut, to zacznie oddzielać się od nich woda. Należy ją odlać i przełożyć ziemniaki do miski. Następnie dodać pokrojoną cebulę z czosnkiem, wbić jajka, wsypać mąkę i doprawić solą i pieprzem.

Pełną treść przepisu znajdziesz na blogu Marcia Time.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Popularne na blogu

Napisz komentarz

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij