Bagietka - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki bagietki

Ocena: 4.3 na podstawie 46 głosów.
Kategorie | Pieczywa

Charakterystyczne właściwości bagietki

Bagietka - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Czym wyróżnia się bagietka spośród pieczyw

W porównaniu z innymi pieczywami bagietka charakteryzuje się sporą zawartością białka, wody, cynku i wapnia. Zawiera też dawkę żelaza, magnezu i cukru.

Zobacz wszystkie wartości odżywcze bagietki na wykresach.

bagietka - witaminy (w 100g)

  • Witamina A5 IU
  • Witamina B1 (Tiamina)0.526 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.374 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)5.367 mg
  • Witamina B60.097 mg
  • Witamina B9 (Kw. foliowy)0.15 mcg
  • Witamina C0.2 mg
  • Witamina E0.28 mg
  • Witamina K0.011 mg

Skład bagietki (w 100g)

  • 52.04g WĘGLOWODANY
  • 6.47g TŁUSCZE
  • 10.86g BIAŁKO
  • 2g BŁONNIK
  • 28.44g WODA

Skład energetyczny

  • 67% WĘGLOWODANY
  • 14% BIAŁKO
  • 19% TŁUSZCZ

bagietka - minerały (w 100g)

  • Potas139 mg
  • Fosfor10.6 mg
  • Magnez26 mg
  • Wapń178 mg
  • Sód467 mg
  • Żelazo3.72 mg
  • Cynk10.6 mg
Kalorie310kcal
Węglowodany52.04gram
Białko10.86gram
Tłuszcze6.47gram
Błonnik2gram
Cholesterol4mg

Ile białka jest w bagietce?

Bagietki zawierają 10.86 g białka na 100g.
Średniej wielkości bagietka (150 g) zawiera ok. 16.3 g białka.

Ile węglowodanów jest w bagietkach?

Bagietki zawierają 52.04 g węglowodanów na 100g.
Średniej wielkości bagietka (150 g) zawiera ok. 78.1 g węglowodanów.

Ile waży bagietka?

Średniej wielkości bagietka (część jadalna po obraniu) waży ok. 150g.

Ile błonnika jest w bagietkach?

Bagietki zawierają w sobie 2 g błonnika na 100g.
Średniej wielkości bagietka (150 g) zawiera ok. 3 g błonnika. Odpowiada to ok. 10% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Czy bagietki zawierają gluten?

Bagietki nie zawierają glutenu. Mogą być spożywane przez osoby wrażliwe na gluten lub z rozpoznaną chorobą celiakii.

Ile tłuszczu ma bagietka?

Bagietki zawierają 6.47 g tłuszczu na 100g.
Średniej wielkości bagietka (150 g) zawiera ok. 9.705 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 19% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w bagietce?

Bagietki zawierają 26 mg magnezu na 100g.
Średniej wielkości bagietka (150 g) zawiera ok. 39 mg magnezu. Odpowiada to ok. 10% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny ma bagietka?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają bagietki. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak bagietka wypada na tle innych pieczyw?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak bagietka prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

bagietka - powiązane produkty

  • Bagietka do opiekania z masłem czosnkowym Meggle302 kcal/100g
  • Bagietka francuska283 kcal/100g
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też
Udało Ci się znaleźć to, czego szukasz?
Polub nas na Fb :)

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij