Algi - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki alg

Kategorie | Warzywa

Charakterystyczne właściwości alg

Algi - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Czym wyróżniają się algi spośród warzyw?

W porównaniu z innymi warzywami algi charakteryzują się sporą zawartością żelaza, magnezu, sodu i wapnia. Zawierają też dawkę błonnika, białka i witaminy E.

Ogórek konserwowy (0.1) więcej...Seler naciowy (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.2) więcej...Rabarbar (0.22) więcej...Bakłażan (0.24) więcej...Maniok (0.27) więcej...Ogórek (0.28) więcej...Kapusta pekińska (0.3) więcej...Marchew (0.3) więcej...Pomidor (0.3) więcej...Rzepa (0.3) więcej...Rzodkiewka (0.34) więcej...Moringa (0.36) więcej...Cukinia (0.37) więcej...Ogórek kiszony (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Sałata lodowa (0.41) więcej...Kalafior (0.42) więcej...Papryka (0.43) więcej...Gorzki melon (0.43) więcej...Papryka żółta (0.46) więcej...Kapusta (0.47) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.47) więcej...Pędy bambusa (0.5) więcej...Papryka zielona (0.5) więcej...Cebula czerwona (0.5) więcej...Pomidor koktajlowy (0.5) więcej...Kapusta czerwona (0.5) więcej...Grzyby (0.5) więcej...Kukurydza (0.52) więcej...Pochrzyn (0.54) więcej...Cykoria (0.57) więcej...Pasternak (0.59) więcej...Batat (0.61) więcej...Dynia piżmowa (0.7) więcej...Kozibród, salsefia (0.7) więcej...Brokuł (0.73) więcej...Fenkuł włoski (0.73) więcej...Piżmian (0.8) więcej...Dynia (0.8) więcej...Buraki (0.8) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.8) więcej...Ziemniaki (0.81) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.83) więcej...Sałata (0.86) więcej...Mini marchewka (0.89) więcej...Portobello (0.9) więcej...Papryczka Chili (1.03) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.08) więcej...Fasola szparagowa (1.1) więcej...Szparagi (1.14) więcej...Korzeń lotosu (1.16) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (1.2) więcej...Wyćwiklin (1.2) więcej...Chrzan (1.2) więcej...Karczoch (1.28) więcej...Boczniaki (1.33) więcej...Brukselka (1.4) więcej...Rukola (1.46) więcej...Groszek (1.47) więcej...Jarmuż (1.47) więcej...Kapusta kiszona (1.47) więcej...Fasola Goa (1.5) więcej...Bób (1.55) więcej...Szczypiorek (1.6) więcej...Oliwki czarne (1.6) więcej...Oliwki (1.6) więcej...Kapusta sitowata (1.64) więcej...Czosnek (1.7) więcej...Pieczarka (1.74) więcej...Boćwina (1.8) więcej...Algi (1.9) więcej...Portulaka (1.99) więcej...Szczaw (2) więcej...Por (2.1) więcej...Rapini (2.14) więcej...Edamame (2.27) więcej...Pomidory suszone (2.68) więcej...Szpinak (2.71) więcej...Soczewica (3.33) więcej...Kurki (3.47) więcej...Ciecierzyca (4.31) więcej...Groch (4.7) więcej...Czarna fasola (5.02) więcej...Fasola czerwona (5.07) więcej...Soczewica zielona (5.8) więcej...Fasola Fava (6.7) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (7.51) więcej...Soja (8.9) więcej...
Zawartość żelaza w algach i innych warzywach
Pędy bambusa (3) więcej...Ogórek kiszony (4) więcej...Ogórek konserwowy (6) więcej...Sałata lodowa (7) więcej...Cebula czerwona (8) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Grzyby (9) więcej...Papryka zielona (9) więcej...Cebula (10) więcej...Mini marchewka (10) więcej...Rzodkiewka (10) więcej...Seler naciowy (11) więcej...Pomidor (11) więcej...Rzepa (11) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (11) więcej...Pieczarka (12) więcej...Papryka żółta (12) więcej...Kapusta (12) więcej...Marchew (12) więcej...Dynia (12) więcej...Portobello (12) więcej...Papryka (12) więcej...Kapusta czerwona (12) więcej...Rabarbar (12) więcej...Kapusta kiszona (13) więcej...Sałata (13) więcej...Kurki (13) więcej...Cykoria (13) więcej...Ogórek (13) więcej...Szparagi (14) więcej...Bakłażan (14) więcej...Endywia (cykoria endywia) (15) więcej...Kapusta pekińska (15) więcej...Kalafior (15) więcej...Fenkuł włoski (17) więcej...Gorzki melon (17) więcej...Cukinia (18) więcej...Boczniaki (18) więcej...Kalarepa (19) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (19) więcej...Szczaw (19) więcej...Brokuł (21) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (21) więcej...Maniok (21) więcej...Rukiew wodna (21) więcej...Pochrzyn (21) więcej...Rapini (22) więcej...Oliwki czarne (22) więcej...Oliwki (22) więcej...Fasola szparagowa (22) więcej...Kozibród, salsefia (23) więcej...Brukselka (23) więcej...Ziemniaki (23) więcej...Buraki (23) więcej...Korzeń lotosu (23) więcej...Papryczka Chili (23) więcej...Czosnek (25) więcej...Batat (25) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (27) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (28) więcej...Por (28) więcej...Pasternak (29) więcej...Kapusta sitowata (32) więcej...Groszek (33) więcej...Bób (33) więcej...Dynia piżmowa (34) więcej...Fasola Goa (34) więcej...Soczewica (36) więcej...Kukurydza (37) więcej...Szczypiorek (42) więcej...Chrzan (43) więcej...Moringa (45) więcej...Rukola (47) więcej...Jarmuż (47) więcej...Piżmian (57) więcej...Karczoch (60) więcej...Edamame (64) więcej...Wyćwiklin (65) więcej...Algi (67) więcej...Portulaka (68) więcej...Soczewica zielona (71) więcej...Szpinak (79) więcej...Ciecierzyca (79) więcej...Pomidory suszone (81) więcej...Boćwina (81) więcej...Groch (124) więcej...Czarna fasola (171) więcej...Fasola czerwona (176) więcej...Fasola Fava (192) więcej...Soja (216) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (224) więcej...
Zawartość magnezu w algach i innych warzywach
Soja (1) więcej...Dynia (1) więcej...Pieczarka (2) więcej...Szparagi (2) więcej...Soczewica (2) więcej...Papryka żółta (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Soczewica zielona (2) więcej...Ogórek (2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (2) więcej...Bakłażan (2) więcej...Szczypiorek (3) więcej...Cebula (4) więcej...Dynia piżmowa (4) więcej...Pędy bambusa (4) więcej...Papryka (4) więcej...Fasola Goa (4) więcej...Rabarbar (4) więcej...Grzyby (5) więcej...Groszek (5) więcej...Pomidor (5) więcej...Czarna fasola (5) więcej...Gorzki melon (5) więcej...Ziemniaki (6) więcej...Cebula czerwona (6) więcej...Portobello (6) więcej...Edamame (6) więcej...Fasola szparagowa (6) więcej...Chrzan (7) więcej...Cukinia (8) więcej...Piżmian (8) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Kapusta pekińska (9) więcej...Kurki (9) więcej...Papryczka Chili (9) więcej...Algi (9) więcej...Pochrzyn (9) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (10) więcej...Pasternak (10) więcej...Sałata lodowa (10) więcej...Kapusta czerwona (11) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (12) więcej...Fasola czerwona (12) więcej...Fasola Fava (13) więcej...Maniok (14) więcej...Szczaw (14) więcej...Kukurydza (15) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (17) więcej...Boczniaki (18) więcej...Kapusta (18) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (18) więcej...Kapusta sitowata (20) więcej...Kozibród, salsefia (20) więcej...Kalarepa (20) więcej...Por (20) więcej...Endywia (cykoria endywia) (22) więcej...Cykoria (22) więcej...Wyćwiklin (24) więcej...Ciecierzyca (24) więcej...Brukselka (25) więcej...Bób (25) więcej...Rukola (27) więcej...Sałata (28) więcej...Groch (30) więcej...Kalafior (30) więcej...Brokuł (33) więcej...Rapini (33) więcej...Jarmuż (38) więcej...Rzepa (39) więcej...Rzodkiewka (39) więcej...Korzeń lotosu (40) więcej...Rukiew wodna (41) więcej...Moringa (42) więcej...Portulaka (45) więcej...Fenkuł włoski (52) więcej...Batat (55) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (65) więcej...Marchew (69) więcej...Mini marchewka (78) więcej...Buraki (78) więcej...Szpinak (79) więcej...Seler naciowy (80) więcej...Karczoch (94) więcej...Czosnek (153) więcej...Boćwina (213) więcej...Pomidory suszone (266) więcej...Ogórek konserwowy (389) więcej...Kapusta kiszona (661) więcej...Ogórek kiszony (1208) więcej...Oliwki czarne (2400) więcej...Oliwki (2400) więcej...
Zawartość sodu w algach i innych warzywach
Kukurydza (2) więcej...Boczniaki (3) więcej...Grzyby (3) więcej...Pieczarka (6) więcej...Ogórek konserwowy (7) więcej...Papryka (7) więcej...Pomidor koktajlowy (9) więcej...Bakłażan (9) więcej...Pomidor (10) więcej...Papryka żółta (11) więcej...Portobello (11) więcej...Ziemniaki (12) więcej...Papryka zielona (12) więcej...Pędy bambusa (13) więcej...Papryczka Chili (14) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (15) więcej...Kurki (15) więcej...Cukinia (16) więcej...Buraki (16) więcej...Maniok (16) więcej...Ogórek (16) więcej...Pochrzyn (17) więcej...Sałata lodowa (18) więcej...Soczewica (19) więcej...Gorzki melon (19) więcej...Cykoria (19) więcej...Dynia (21) więcej...Kalafior (22) więcej...Cebula (23) więcej...Szparagi (24) więcej...Kalarepa (24) więcej...Groszek (25) więcej...Cebula czerwona (25) więcej...Rzodkiewka (25) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (26) więcej...Kapusta kiszona (30) więcej...Batat (30) więcej...Rzepa (30) więcej...Moringa (30) więcej...Mini marchewka (32) więcej...Marchew (33) więcej...Pasternak (36) więcej...Sałata (36) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (37) więcej...Bób (37) więcej...Seler naciowy (40) więcej...Kapusta (40) więcej...Brukselka (42) więcej...Karczoch (44) więcej...Kapusta pekińska (45) więcej...Korzeń lotosu (45) więcej...Soczewica zielona (46) więcej...Kapusta czerwona (46) więcej...Brokuł (47) więcej...Pomidory suszone (47) więcej...Dynia piżmowa (48) więcej...Fenkuł włoski (49) więcej...Boćwina (51) więcej...Endywia (cykoria endywia) (52) więcej...Algi (54) więcej...Groch (57) więcej...Ciecierzyca (57) więcej...Por (59) więcej...Kozibród, salsefia (60) więcej...Oliwki czarne (61) więcej...Oliwki (61) więcej...Edamame (63) więcej...Portulaka (65) więcej...Fasola szparagowa (65) więcej...Chrzan (78) więcej...Szczaw (80) więcej...Piżmian (81) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (81) więcej...Fasola Goa (84) więcej...Rabarbar (86) więcej...Szczypiorek (92) więcej...Szpinak (99) więcej...Fasola Fava (103) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (105) więcej...Rapini (108) więcej...Wyćwiklin (109) więcej...Fasola czerwona (113) więcej...Kapusta sitowata (115) więcej...Rukiew wodna (120) więcej...Czarna fasola (123) więcej...Jarmuż (150) więcej...Rukola (160) więcej...Czosnek (181) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (232) więcej...Soja (240) więcej...
Zawartość wapnia w algach i innych warzywach

Zobacz wszystkie wartości odżywcze alg na wykresach.

algi - witaminy (w 100g)

  • Witamina E0.87 mg

Skład alg (w 100g)

  • 6.8g WĘGLOWODANY
  • 0g TŁUSCZE
  • 0g BIAŁKO
  • 0g BŁONNIK

Skład energetyczny

  • 100% WĘGLOWODANY
  • 0% BIAŁKO
  • 0% TŁUSZCZ

algi - minerały (w 100g)

  • Potas226 mg
  • Fosfor5 mg
  • Magnez67 mg
  • Wapń54 mg
  • Sód9 mg
  • Żelazo1.9 mg
Kalorie26kcal
Węglowodany6.8gram
kw. tł. nas.0.01gram

Ile białka jest w algach?

0 g białka - algi nie zawierają białka.

Ile węglowodanów jest w algach?

Algi zawierają 6.8 g węglowodanów na 100g.
Łyżka alg (18 g) zawiera ok. 1.2 g węglowodanów.

Ile ważą algi?

Łyżka alg waży ok. 18g.
Łyżeczka alg waży ok. 10g.

Ile błonnika jest w algach?

0 g błonnika - algi nie zawierają błonnika.

Ile tłuszczu mają algi?

0 g tłuszczy - algi nie zawierają tłuszczu.

Ile magnezu znajduje się w algach?

Algi zawierają 67 mg magnezu na 100g.
Łyżka alg (18 g) zawiera ok. 12.06 mg magnezu. Odpowiada to ok. 3% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny mają algi?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają algi. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak algi wypadają na tle innych warzyw?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak algi prezentują się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

Ogórek konserwowy (0.1) więcej...Seler naciowy (0.2) więcej...Rukiew wodna (0.2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (0.2) więcej...Rabarbar (0.22) więcej...Bakłażan (0.24) więcej...Maniok (0.27) więcej...Ogórek (0.28) więcej...Kapusta pekińska (0.3) więcej...Marchew (0.3) więcej...Pomidor (0.3) więcej...Rzepa (0.3) więcej...Rzodkiewka (0.34) więcej...Moringa (0.36) więcej...Cukinia (0.37) więcej...Ogórek kiszony (0.4) więcej...Kalarepa (0.4) więcej...Sałata lodowa (0.41) więcej...Kalafior (0.42) więcej...Papryka (0.43) więcej...Gorzki melon (0.43) więcej...Papryka żółta (0.46) więcej...Kapusta (0.47) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (0.47) więcej...Pędy bambusa (0.5) więcej...Papryka zielona (0.5) więcej...Cebula czerwona (0.5) więcej...Pomidor koktajlowy (0.5) więcej...Kapusta czerwona (0.5) więcej...Grzyby (0.5) więcej...Kukurydza (0.52) więcej...Pochrzyn (0.54) więcej...Cykoria (0.57) więcej...Pasternak (0.59) więcej...Batat (0.61) więcej...Dynia piżmowa (0.7) więcej...Kozibród, salsefia (0.7) więcej...Brokuł (0.73) więcej...Fenkuł włoski (0.73) więcej...Piżmian (0.8) więcej...Dynia (0.8) więcej...Buraki (0.8) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (0.8) więcej...Ziemniaki (0.81) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.83) więcej...Sałata (0.86) więcej...Mini marchewka (0.89) więcej...Portobello (0.9) więcej...Papryczka Chili (1.03) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (1.08) więcej...Fasola szparagowa (1.1) więcej...Szparagi (1.14) więcej...Korzeń lotosu (1.16) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (1.2) więcej...Wyćwiklin (1.2) więcej...Chrzan (1.2) więcej...Karczoch (1.28) więcej...Boczniaki (1.33) więcej...Brukselka (1.4) więcej...Rukola (1.46) więcej...Groszek (1.47) więcej...Jarmuż (1.47) więcej...Kapusta kiszona (1.47) więcej...Fasola Goa (1.5) więcej...Bób (1.55) więcej...Szczypiorek (1.6) więcej...Oliwki czarne (1.6) więcej...Oliwki (1.6) więcej...Kapusta sitowata (1.64) więcej...Czosnek (1.7) więcej...Pieczarka (1.74) więcej...Boćwina (1.8) więcej...Algi (1.9) więcej...Portulaka (1.99) więcej...Szczaw (2) więcej...Por (2.1) więcej...Rapini (2.14) więcej...Edamame (2.27) więcej...Pomidory suszone (2.68) więcej...Szpinak (2.71) więcej...Soczewica (3.33) więcej...Kurki (3.47) więcej...Ciecierzyca (4.31) więcej...Groch (4.7) więcej...Czarna fasola (5.02) więcej...Fasola czerwona (5.07) więcej...Soczewica zielona (5.8) więcej...Fasola Fava (6.7) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (7.51) więcej...Soja (8.9) więcej...
Zawartość żelaza w algach i innych warzywach
Pędy bambusa (3) więcej...Ogórek kiszony (4) więcej...Ogórek konserwowy (6) więcej...Sałata lodowa (7) więcej...Cebula czerwona (8) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Grzyby (9) więcej...Papryka zielona (9) więcej...Cebula (10) więcej...Mini marchewka (10) więcej...Rzodkiewka (10) więcej...Seler naciowy (11) więcej...Pomidor (11) więcej...Rzepa (11) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (11) więcej...Pieczarka (12) więcej...Papryka żółta (12) więcej...Kapusta (12) więcej...Marchew (12) więcej...Dynia (12) więcej...Portobello (12) więcej...Papryka (12) więcej...Kapusta czerwona (12) więcej...Rabarbar (12) więcej...Kapusta kiszona (13) więcej...Sałata (13) więcej...Kurki (13) więcej...Cykoria (13) więcej...Ogórek (13) więcej...Szparagi (14) więcej...Bakłażan (14) więcej...Endywia (cykoria endywia) (15) więcej...Kapusta pekińska (15) więcej...Kalafior (15) więcej...Fenkuł włoski (17) więcej...Gorzki melon (17) więcej...Cukinia (18) więcej...Boczniaki (18) więcej...Kalarepa (19) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (19) więcej...Szczaw (19) więcej...Brokuł (21) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (21) więcej...Maniok (21) więcej...Rukiew wodna (21) więcej...Pochrzyn (21) więcej...Rapini (22) więcej...Oliwki czarne (22) więcej...Oliwki (22) więcej...Fasola szparagowa (22) więcej...Kozibród, salsefia (23) więcej...Brukselka (23) więcej...Ziemniaki (23) więcej...Buraki (23) więcej...Korzeń lotosu (23) więcej...Papryczka Chili (23) więcej...Czosnek (25) więcej...Batat (25) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (27) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (28) więcej...Por (28) więcej...Pasternak (29) więcej...Kapusta sitowata (32) więcej...Groszek (33) więcej...Bób (33) więcej...Dynia piżmowa (34) więcej...Fasola Goa (34) więcej...Soczewica (36) więcej...Kukurydza (37) więcej...Szczypiorek (42) więcej...Chrzan (43) więcej...Moringa (45) więcej...Rukola (47) więcej...Jarmuż (47) więcej...Piżmian (57) więcej...Karczoch (60) więcej...Edamame (64) więcej...Wyćwiklin (65) więcej...Algi (67) więcej...Portulaka (68) więcej...Soczewica zielona (71) więcej...Szpinak (79) więcej...Ciecierzyca (79) więcej...Pomidory suszone (81) więcej...Boćwina (81) więcej...Groch (124) więcej...Czarna fasola (171) więcej...Fasola czerwona (176) więcej...Fasola Fava (192) więcej...Soja (216) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (224) więcej...
Zawartość magnezu w algach i innych warzywach
Pieczarka (0.2) więcej...Soczewica (1.7) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (2) więcej...Algi (5) więcej...Ciecierzyca (9) więcej...Ogórek konserwowy (10) więcej...Kapusta kiszona (13) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (13) więcej...Cebula czerwona (14) więcej...Rabarbar (14) więcej...Karczoch (14.8) więcej...Oliwki czarne (17) więcej...Oliwki (17) więcej...Pomidor koktajlowy (21) więcej...Szczaw (23) więcej...Papryka zielona (23) więcej...Pomidor (24) więcej...Seler naciowy (24) więcej...Papryka (26) więcej...Kapusta (26) więcej...Maniok (27) więcej...Endywia (cykoria endywia) (28) więcej...Cebula (29) więcej...Sałata (29) więcej...Kapusta czerwona (31) więcej...Dynia piżmowa (33) więcej...Marchew (35) więcej...Por (35) więcej...Fasola Goa (37) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (37) więcej...Kapusta pekińska (37) więcej...Cukinia (38) więcej...Cykoria (40) więcej...Bób (40.9) więcej...Fasola szparagowa (44) więcej...Dynia (44) więcej...Portulaka (44) więcej...Boćwina (46) więcej...Kalarepa (46) więcej...Batat (47) więcej...Ogórek kiszony (47) więcej...Fenkuł włoski (50) więcej...Moringa (50) więcej...Rukola (52) więcej...Szparagi (52) więcej...Pochrzyn (55) więcej...Ziemniaki (57) więcej...Szczypiorek (58) więcej...Pędy bambusa (59) więcej...Rukiew wodna (60) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (60) więcej...Piżmian (63) więcej...Pomidory suszone (64) więcej...Brukselka (69) więcej...Pasternak (71) więcej...Kozibród, salsefia (75) więcej...Jarmuż (92) więcej...Chrzan (120) więcej...Czosnek (153) więcej...Portobello (165) więcej...Soczewica zielona (301) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (385) więcej...Groch (388) więcej...Fasola Fava (421) więcej...Soja (743) więcej...
Zawartość fosforu w algach i innych warzywach
Ogórek kiszony (23) więcej...Ogórek konserwowy (54) więcej...Oliwki czarne (55) więcej...Oliwki (55) więcej...Cebula czerwona (121) więcej...Sałata lodowa (141) więcej...Cebula (146) więcej...Ogórek (147) więcej...Kapusta pekińska (150) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (150) więcej...Kapusta kiszona (170) więcej...Kapusta (170) więcej...Papryka zielona (176) więcej...Por (180) więcej...Sałata (194) więcej...Rapini (196) więcej...Szparagi (202) więcej...Papryka (211) więcej...Papryka żółta (212) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (213) więcej...Algi (226) więcej...Bakłażan (230) więcej...Rzepa (233) więcej...Rzodkiewka (233) więcej...Mini marchewka (237) więcej...Pomidor (237) więcej...Fasola Goa (240) więcej...Groszek (244) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (252) więcej...Seler naciowy (260) więcej...Cukinia (261) więcej...Fasola szparagowa (264) więcej...Kapusta czerwona (269) więcej...Kukurydza (270) więcej...Maniok (271) więcej...Pomidor koktajlowy (282) więcej...Rabarbar (288) więcej...Portobello (289) więcej...Szczypiorek (296) więcej...Gorzki melon (296) więcej...Kalafior (299) więcej...Cykoria (302) więcej...Piżmian (303) więcej...Endywia (cykoria endywia) (314) więcej...Brokuł (316) więcej...Grzyby (318) więcej...Marchew (320) więcej...Papryczka Chili (322) więcej...Buraki (325) więcej...Rukiew wodna (330) więcej...Bób (332) więcej...Szczaw (333) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (334) więcej...Batat (337) więcej...Dynia (340) więcej...Kalarepa (350) więcej...Dynia piżmowa (352) więcej...Pieczarka (356) więcej...Rukola (369) więcej...Soczewica (369) więcej...Karczoch (370) więcej...Pasternak (375) więcej...Boćwina (379) więcej...Kozibród, salsefia (380) więcej...Kapusta sitowata (384) więcej...Brukselka (389) więcej...Czosnek (401) więcej...Fenkuł włoski (414) więcej...Boczniaki (420) więcej...Ziemniaki (425) więcej...Edamame (436) więcej...Moringa (461) więcej...Jarmuż (491) więcej...Portulaka (494) więcej...Kurki (506) więcej...Wyćwiklin (510) więcej...Pędy bambusa (533) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (535) więcej...Korzeń lotosu (556) więcej...Szpinak (558) więcej...Ciecierzyca (718) więcej...Chrzan (740) więcej...Pochrzyn (816) więcej...Soczewica zielona (874) więcej...Groch (937) więcej...Fasola Fava (1062) więcej...Fasola czerwona (1393) więcej...Czarna fasola (1483) więcej...Pomidory suszone (1565) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (1724) więcej...Soja (2132) więcej...
Zawartość potasu w algach i innych warzywach
Soja (1) więcej...Dynia (1) więcej...Pieczarka (2) więcej...Szparagi (2) więcej...Soczewica (2) więcej...Papryka żółta (2) więcej...Papryka zielona (2) więcej...Soczewica zielona (2) więcej...Ogórek (2) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (2) więcej...Bakłażan (2) więcej...Szczypiorek (3) więcej...Cebula (4) więcej...Dynia piżmowa (4) więcej...Pędy bambusa (4) więcej...Papryka (4) więcej...Fasola Goa (4) więcej...Rabarbar (4) więcej...Grzyby (5) więcej...Groszek (5) więcej...Pomidor (5) więcej...Czarna fasola (5) więcej...Gorzki melon (5) więcej...Ziemniaki (6) więcej...Cebula czerwona (6) więcej...Portobello (6) więcej...Edamame (6) więcej...Fasola szparagowa (6) więcej...Chrzan (7) więcej...Cukinia (8) więcej...Piżmian (8) więcej...Pomidor koktajlowy (8) więcej...Kapusta pekińska (9) więcej...Kurki (9) więcej...Papryczka Chili (9) więcej...Algi (9) więcej...Pochrzyn (9) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (10) więcej...Pasternak (10) więcej...Sałata lodowa (10) więcej...Kapusta czerwona (11) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (12) więcej...Fasola czerwona (12) więcej...Fasola Fava (13) więcej...Maniok (14) więcej...Szczaw (14) więcej...Kukurydza (15) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (17) więcej...Boczniaki (18) więcej...Kapusta (18) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (18) więcej...Kapusta sitowata (20) więcej...Kozibród, salsefia (20) więcej...Kalarepa (20) więcej...Por (20) więcej...Endywia (cykoria endywia) (22) więcej...Cykoria (22) więcej...Wyćwiklin (24) więcej...Ciecierzyca (24) więcej...Brukselka (25) więcej...Bób (25) więcej...Rukola (27) więcej...Sałata (28) więcej...Groch (30) więcej...Kalafior (30) więcej...Brokuł (33) więcej...Rapini (33) więcej...Jarmuż (38) więcej...Rzepa (39) więcej...Rzodkiewka (39) więcej...Korzeń lotosu (40) więcej...Rukiew wodna (41) więcej...Moringa (42) więcej...Portulaka (45) więcej...Fenkuł włoski (52) więcej...Batat (55) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (65) więcej...Marchew (69) więcej...Mini marchewka (78) więcej...Buraki (78) więcej...Szpinak (79) więcej...Seler naciowy (80) więcej...Karczoch (94) więcej...Czosnek (153) więcej...Boćwina (213) więcej...Pomidory suszone (266) więcej...Ogórek konserwowy (389) więcej...Kapusta kiszona (661) więcej...Ogórek kiszony (1208) więcej...Oliwki czarne (2400) więcej...Oliwki (2400) więcej...
Zawartość sodu w algach i innych warzywach
Grzyby (0.01) więcej...Pieczarka (0.01) więcej...Cebula (0.02) więcej...Ogórek (0.03) więcej...Rzepa (0.03) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (0.04) więcej...Buraki (0.04) więcej...Ogórek konserwowy (0.05) więcej...Kukurydza (0.07) więcej...Kalafior (0.08) więcej...Czosnek (0.08) więcej...Ogórek kiszony (0.09) więcej...Soczewica (0.11) więcej...Portobello (0.11) więcej...Cukinia (0.12) więcej...Cebula czerwona (0.12) więcej...Kapusta pekińska (0.12) więcej...Groszek (0.13) więcej...Kapusta kiszona (0.14) więcej...Brokuł (0.17) więcej...Sałata lodowa (0.18) więcej...Karczoch (0.19) więcej...Maniok (0.19) więcej...Szczypiorek (0.21) więcej...Czarna fasola (0.21) więcej...Fasola czerwona (0.21) więcej...Soczewica zielona (0.22) więcej...Batat (0.26) więcej...Rabarbar (0.27) więcej...Fasola szparagowa (0.28) więcej...Sałata (0.29) więcej...Bakłażan (0.3) więcej...Szczaw (0.3) więcej...Groch (0.3) więcej...Pochrzyn (0.35) więcej...Piżmian (0.36) więcej...Rukola (0.43) więcej...Endywia (cykoria endywia) (0.44) więcej...Pomidor (0.54) więcej...Edamame (0.68) więcej...Papryczka Chili (0.69) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (0.72) więcej...Soja (0.78) więcej...Ciecierzyca (0.82) więcej...Algi (0.87) więcej...Por (0.92) więcej...Pędy bambusa (1) więcej...Rukiew wodna (1) więcej...Dynia (1.06) więcej...Szparagi (1.13) więcej...Bób (1.16) więcej...Pomidor koktajlowy (1.22) więcej...Dynia piżmowa (1.44) więcej...Papryka (1.58) więcej...Rapini (1.62) więcej...Kapusta czerwona (1.7) więcej...Boćwina (1.89) więcej...Oliwki czarne (1.99) więcej...Oliwki (1.99) więcej...Szpinak (2.03) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (2.26) więcej...Cykoria (2.26) więcej...Papryka zielona (3.1) więcej...
Zawartość witaminy e w algach i innych warzywach
Rukiew wodna (1.29) więcej...Roszponka (2) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (2.18) więcej...Ogórek kiszony (2.26) więcej...Rapini (2.85) więcej...Sałata (2.87) więcej...Sałata lodowa (2.97) więcej...Seler naciowy (3) więcej...Kiełki rzodkiewki (3) więcej...Cukinia (3.11) więcej...Kapusta pekińska (3.2) więcej...Grzyby (3.26) więcej...Endywia (cykoria endywia) (3.35) więcej...Szparagi (3.38) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (3.39) więcej...Wyćwiklin (3.4) więcej...Portulaka (3.4) więcej...Rzodkiewka (3.4) więcej...Szpinak (3.63) więcej...Ogórek (3.63) więcej...Rukola (3.65) więcej...Gorzki melon (3.7) więcej...Boćwina (3.74) więcej...Portobello (3.9) więcej...Pomidor (3.9) więcej...Pomidor koktajlowy (3.9) więcej...Oliwki czarne (4.1) więcej...Oliwki (4.1) więcej...Kapusta kiszona (4.28) więcej...Fasola Goa (4.31) więcej...Szczypiorek (4.35) więcej...Cykoria (4.48) więcej...Rabarbar (4.54) więcej...Papryka zielona (4.6) więcej...Kapusta sitowata (4.67) więcej...Szczaw (4.9) więcej...Kalafior (4.97) więcej...Pędy bambusa (5.2) więcej...Pieczarka (5.29) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (5.42) więcej...Ogórek konserwowy (5.6) więcej...Bakłażan (5.7) więcej...Kapusta (5.8) więcej...Papryka (6.03) więcej...Boczniaki (6.09) więcej...Cebula czerwona (6.1) więcej...Kalarepa (6.2) więcej...Papryka żółta (6.32) więcej...Rzepa (6.43) więcej...Dynia (6.5) więcej...Brokuł (6.64) więcej...Kapusta czerwona (6.7) więcej...Algi (6.8) więcej...Kurki (6.86) więcej...Fenkuł włoski (7.29) więcej...Piżmian (7.5) więcej...Fasola szparagowa (7.6) więcej...Mini marchewka (8.24) więcej...Moringa (8.53) więcej...Jarmuż (8.75) więcej...Papryczka Chili (8.81) więcej...Edamame (8.91) więcej...Brukselka (8.95) więcej...Cebula (9.34) więcej...Buraki (9.56) więcej...Marchew (9.58) więcej...Karczoch (10.51) więcej...Dynia piżmowa (11.69) więcej...Por (14.15) więcej...Groszek (14.45) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (16.8) więcej...Soja (17) więcej...Korzeń lotosu (17.23) więcej...Ziemniaki (17.49) więcej...Bób (17.63) więcej...Pasternak (17.99) więcej...Chrzan (18.1) więcej...Kozibród, salsefia (18.6) więcej...Kukurydza (18.7) więcej...Batat (20.12) więcej...Soczewica (20.13) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (21.15) więcej...Pomidory suszone (23.33) więcej...Pochrzyn (27.88) więcej...Czosnek (33.06) więcej...Maniok (38.06) więcej...Soczewica zielona (48.6) więcej...Fasola Fava (58.59) więcej...Groch (60.2) więcej...Czarna fasola (62.36) więcej...Fasola czerwona (62.55) więcej...Ciecierzyca (62.95) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (63.38) więcej...
Zawartość węglowodanów w algach i innych warzywach
Ogórek kiszony (11) więcej...Rukiew wodna (11) więcej...Kapusta pekińska (12) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (13) więcej...Sałata lodowa (14) więcej...Roszponka (14) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (14) więcej...Sałata (15) więcej...Ogórek (15) więcej...Seler naciowy (16) więcej...Portulaka (16) więcej...Rzodkiewka (16) więcej...Endywia (cykoria endywia) (17) więcej...Cukinia (17) więcej...Gorzki melon (17) więcej...Papryka zielona (18) więcej...Pomidor (18) więcej...Pomidor koktajlowy (18) więcej...Kapusta kiszona (19) więcej...Wyćwiklin (19) więcej...Boćwina (19) więcej...Szparagi (20) więcej...Rabarbar (21) więcej...Szczaw (21) więcej...Rapini (22) więcej...Grzyby (22) więcej...Portobello (22) więcej...Szpinak (23) więcej...Cykoria (23) więcej...Ogórek konserwowy (24) więcej...Bakłażan (24) więcej...Rukola (25) więcej...Kapusta (25) więcej...Kalafior (25) więcej...Algi (26) więcej...Dynia (26) więcej...Kapusta sitowata (27) więcej...Pędy bambusa (27) więcej...Kalarepa (27) więcej...Papryka żółta (27) więcej...Fasola szparagowa (27) więcej...Kapusta czerwona (27) więcej...Pieczarka (28) więcej...Rzepa (28) więcej...Szczypiorek (30) więcej...Fenkuł włoski (31) więcej...Papryka (31) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (32) więcej...Kurki (32) więcej...Piżmian (33) więcej...Boczniaki (33) więcej...Cebula czerwona (33) więcej...Brokuł (34) więcej...Mini marchewka (35) więcej...Moringa (37) więcej...Cebula (40) więcej...Papryczka Chili (40) więcej...Marchew (41) więcej...Kiełki rzodkiewki (41) więcej...Brukselka (43) więcej...Buraki (43) więcej...Dynia piżmowa (45) więcej...Karczoch (47) więcej...Jarmuż (49) więcej...Fasola Goa (49) więcej...Por (61) więcej...Chrzan (67) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (72) więcej...Korzeń lotosu (74) więcej...Pasternak (75) więcej...Ziemniaki (77) więcej...Groszek (81) więcej...Kozibród, salsefia (82) więcej...Kukurydza (86) więcej...Batat (86) więcej...Bób (88) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (93) więcej...Pochrzyn (108) więcej...Soczewica (116) więcej...Edamame (121) więcej...Oliwki czarne (125) więcej...Oliwki (125) więcej...Czosnek (149) więcej...Maniok (160) więcej...Pomidory suszone (213) więcej...Groch (293) więcej...Soczewica zielona (327) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (338) więcej...Fasola Fava (341) więcej...Czarna fasola (341) więcej...Fasola czerwona (347) więcej...Ciecierzyca (378) więcej...Soja (413) więcej...
Zawartość kalorii w algach i innych warzywach
Kukurydza (2) więcej...Boczniaki (3) więcej...Grzyby (3) więcej...Pieczarka (6) więcej...Ogórek konserwowy (7) więcej...Papryka (7) więcej...Pomidor koktajlowy (9) więcej...Bakłażan (9) więcej...Pomidor (10) więcej...Papryka żółta (11) więcej...Portobello (11) więcej...Ziemniaki (12) więcej...Papryka zielona (12) więcej...Pędy bambusa (13) więcej...Papryczka Chili (14) więcej...Ziemniak Pieczony (lub gotowany) (15) więcej...Kurki (15) więcej...Cukinia (16) więcej...Buraki (16) więcej...Maniok (16) więcej...Ogórek (16) więcej...Pochrzyn (17) więcej...Sałata lodowa (18) więcej...Soczewica (19) więcej...Gorzki melon (19) więcej...Cykoria (19) więcej...Dynia (21) więcej...Kalafior (22) więcej...Cebula (23) więcej...Szparagi (24) więcej...Kalarepa (24) więcej...Groszek (25) więcej...Cebula czerwona (25) więcej...Rzodkiewka (25) więcej...Tykwa pospolita, kalebasa (26) więcej...Kapusta kiszona (30) więcej...Batat (30) więcej...Rzepa (30) więcej...Moringa (30) więcej...Mini marchewka (32) więcej...Marchew (33) więcej...Pasternak (36) więcej...Sałata (36) więcej...Szalotka (Czosnek askaloński) (37) więcej...Bób (37) więcej...Seler naciowy (40) więcej...Kapusta (40) więcej...Brukselka (42) więcej...Karczoch (44) więcej...Kapusta pekińska (45) więcej...Korzeń lotosu (45) więcej...Soczewica zielona (46) więcej...Kapusta czerwona (46) więcej...Brokuł (47) więcej...Pomidory suszone (47) więcej...Dynia piżmowa (48) więcej...Fenkuł włoski (49) więcej...Boćwina (51) więcej...Endywia (cykoria endywia) (52) więcej...Algi (54) więcej...Groch (57) więcej...Ciecierzyca (57) więcej...Por (59) więcej...Kozibród, salsefia (60) więcej...Oliwki czarne (61) więcej...Oliwki (61) więcej...Edamame (63) więcej...Portulaka (65) więcej...Fasola szparagowa (65) więcej...Chrzan (78) więcej...Szczaw (80) więcej...Piżmian (81) więcej...Fasola limeńska (półksiężycowata) (81) więcej...Fasola Goa (84) więcej...Rabarbar (86) więcej...Szczypiorek (92) więcej...Szpinak (99) więcej...Fasola Fava (103) więcej...Kapusta chińska (Bok choy) (105) więcej...Rapini (108) więcej...Wyćwiklin (109) więcej...Fasola czerwona (113) więcej...Kapusta sitowata (115) więcej...Rukiew wodna (120) więcej...Czarna fasola (123) więcej...Jarmuż (150) więcej...Rukola (160) więcej...Czosnek (181) więcej...Kapusta pastewna (głąbiasta) (232) więcej...Soja (240) więcej...
Zawartość wapnia w algach i innych warzywach

algi - powiązane produkty

  • Algi agar26 kcal/100g
  • Algi agar, suszone306 kcal/100g
  • Algi brunatne (wakame)45 kcal/100g
  • Algi chlorella, szuszone410 kcal/100g
  • Algi czerwone (irishmoss)49 kcal/100g
  • Algi kelp43 kcal/100g
  • Algi spirulina26 kcal/100g
  • Algi spirulina, suszone290 kcal/100g
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też